Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30164
najnowszy wpis: 15.12.2017 13:47

Mamy 27404 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ Ocet ryżowy GOLDEN MOUNTAIN

Karol_1980

postów: 11

15.11.2012 20:37

Witam,
Mam taki problem:
Ja i moi znajomi bardzo dawno temu odkryliśmy tani zamiennik japońskiego octu:
Ocet ryżowy GOLDEN MOUNTAIN

Po odpowiednim sporządzeniu z niego zaprawy wychodzi znakomite sushi.
Od jakiegoś czasu w internecie "pewna firma" twierdzi, że absolutnie ocet ten nie nadaje się do sushi i że ludzie równie dobrze mogą kupić sobie ocet polski za 2 zł.

Oczywiście sprawdziliśmy to i jest to kompletną bzdurą, nie da się użyć do sushi zwykłego polskiego octu!!!

Czytając ich tekst, po chwili nasuwa się oczywiste pytanie: Skoro polski ocet za dwa zł to to samo co ocet ryżowy Golden Mountain, to czemu ta sama firma nie sprzedaje polskiego octu, tylko ocet ryżowy Golden Mountain 980ml po 9,5zł !!! ???

Wczytując się dalej w ich tekst można dostrzec, że reklamują w nim marki octów, których są jednymi z głównych dystrybutorów w Polsce!!!

Tak więc reasumując według nas jest to wszystko trochę bardzooo naciągane.
Skoro dobre sushi wychodzi z taniego octu ryżowego Golden Mountain to dlaczego mamy kupować drogie octy, których ceny dochodzą nawet do 20zł za 300ml !!!???