Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30164
najnowszy wpis: 15.12.2017 13:47

Mamy 27404 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ NOWE IMPERIUM KULINARNE

więcej >>

Regent

postów: 4

14.01.2010 12:06

>To prawda, w zadnym kraju, nie ma takiego wyboru zup.

Złudzenie, bo z żadną domową kuchnią nie jesteśmy tak obyci jak z polską.

Ela LISA

postów: 1956

06.12.2009 10:44

To prawda, w zadnym kraju, nie ma takiego wyboru zup.Co do wyrobow wedliniarskich, to tez kiedys byly swietne.Teraz je knoca. Ida w ilosc , nie jakosc.Kada wedlina, na jedno kopyto, bez smaku. Mielismy swietne mieso, Itd

Jawa

postów: 22

29.11.2009 02:26

Nie chcę powiedzieć, że wierzę w spiskową teorię..., ale zagraniczne programy trakujące o naszym kraju, w tym wypadku o kuchni, wypadają wyjątkowo nieciekawie, czasem wręcz żenująco. Tutaj, nie wiadomo do końca, czy realizatorzy sami sugerowali takie menu, czy Polacy mieszkający w Anglii z własnej woli podtrzymują stereotyp " Polaka- kiełbasiarza"...A przecież nikt lepiej od nas nie wie, że polska kuchna jest ...najlepsza na świecie :)) Żaden kraj nie ma takiej rozmaitości smaków, a polskie zupy nie mają sobie równych. Lubię potrawy różnych kuchni, ale gdybym miała wybierać tę jedną, jedyną, to byłaby to nasza, polska kuchnia.

Ela LISA

postów: 1956

26.08.2009 22:13

Wiesz, ja znam lepszy numer.Gotowalam kiedys wielkiego kurczaka w polowkach.Skurczyl sie tak, ze wygladal jak troche wieksza przepiorka. Myslalam ze to nie jest mozliwe, a jednak. Kosci kilkakrotnie zmalaly.

snoozy

postów: 2419

26.08.2009 16:55

Skoro w szynce 20% stanowi mięso a reszta to polifosforany to o czym my mówimy.Widziałem kiedyś parówki z wody, które po włożeniu stały się 5 razy większe.Tragedia.

Ela LISA

postów: 1956

26.08.2009 06:52

Wiesz, te angielskie wersje naszej kielbasy, dla mnie sa marne.Oni sypia bulke tarta do kielbasy.U nas,wedliny tez nie smakuja tak jak powinny.Wszystkie na jedno kopyto.Gorsza jakosc.Taka prawdziwa kielbasa, wedzona w domu.To dopiero smak, a jaki zapach.Niedawno, zapachniala mi szynka wedzona.Wspomnienia szynki dziadka, kruchej i pysznej.Bylam obok budki, w ktorej jak pisalo, sprzedaja wedzone tradycyjnie wedliny.Kupilam szynke i kielbase.To nie stalo obok wedzonej szynki.Farba, brudzaca rece, udajaca wedzenie, a smak, ochyda.Gorzka i wstretna, a kielbasa, z lojem wolowym.85 dag loju na 1 kg kielbasy.Takie miejsca, powinny byc zamkniete.Ludzie produkujacy cos takiego, powinni siedziec w wiezieniu, i jesc te swoje wyroby.Codziennie.Za kare.

snoozy

postów: 2419

21.08.2009 11:05

Ja nawet nie wiem,że można jeśc puree z kiełbasą (troche to dziwny zestaw).Na miejscu tego przygotowujacego powiedziałbym,że jemy tyle kiełbasy bo jest naj na świecie :-)

Ela LISA

postów: 1956

21.08.2009 07:49

Ogolnie program bardzo dobry. Polska kuchnia wypadla ladnie, ale skromnie, przy innych.
Golabki, bigos, gulasz - z duza iloscia swiezej papryki ( dla mnie Porcolt wegierski) Pierogi i barszcz z uszkami grzybowymi.
Dodatkowo twierdzili ze jemy ciagle kielbase, zwlaszcza z purre ziemniaczanym.
Mogli zrobic bialy barszcz - na calym swiecie smakuje, i wiele innych potraw, duzo smaczniejszych. Pokazac nas lepiej.Mam niedosyt.

mag

postów: 17

20.08.2009 09:07

Ano właśnie. Jak wypadło to polskie gotowanie? Włączyłam już na samą końcówkę programu gdy polewali pierogi smażonym boczkiem. Jakie potrawy poza tym? Jakie komentarze prowadzących?

marghe

postów: 356

13.08.2009 23:44

Kolejny udany program

jacek1f

postów: 2296

13.08.2009 22:55

dzis polskie gotowanie - ciekawe zobaczyc jak to widza sasziedzi z Wyspy...:-))

Troche jednorodnie - ale to uczy nas pokory raczej w mysleniu o innych kuchniach "NARODOWO", a to wszystko guzik prawda i skrot i szablon...

snoozy

postów: 2419

08.08.2009 19:31

Miałem pewne obiekcje co do tego programu bo John Torode występował kiedyś w takim programie gdzie oceniał potrawy przyszłych szefów kuchni i tam nie wbudził mojej symaptii ale w tym programie jest ok

Ela LISA

postów: 1956

08.08.2009 06:49

To dobry program.Pokazuja ludzi,ktorzy gotuja swoje narodowe potawy.Wszystko jest bardziej naturalne i prawdziwe.

minutka

postów: 1250

07.08.2009 22:37

Dziś było o jedzeniu greckim. Miło było zobaczyć starą dobrą znajomą Tonię w nowym programie.

Ela LISA

postów: 1956

06.08.2009 16:29

Przynajmniej ugotuja tak jak powinno byc ugotowane.
Takie potrawy, sa zawsze najlepsze.

snoozy

postów: 2419

06.08.2009 16:24

W polskiej kuchni było widac barszcz czerwony z uszkami.Ciekawe kiedy bedzie nas odcinek.Trzeba oglądac.Też mi się podoba,że gotują właśnie nie prowadzący.

Ela LISA

postów: 1956

06.08.2009 16:12

Tak, z duza przyjemnoscia ogladalam.Curry z kozliny, krewetki itd.Bardzo interesujace i inspirujace.Dobre w tym jest to, ze gotuja ci, ktorzy jedza tak na codzien.Czyli ,obywatele innych krajow.Ciekawa jestem, co pokarza w kuchni Polskiej? Mam nadzieje ze nie pierogi,kielbase i czysta z bigosem i sledziem.

snoozy

postów: 2419

06.08.2009 15:52

Program bardzo ciekawy bo pokazujący ,że kuchnia brytyjska to mieszanka wszystkich nacji przybyłych na Wyspy.
Ma tez pojawic się kuchnia polska bo jakby inaczej :-)