ja książki kucharskie kupuje na ksiegarnia-internetowa.pl szybko wprowadzają nowości, ostatnim moim zakupem była książka o jadalnych kwiatach! Polecam
A masz jakieś sprawdzone miejsce? Bo nie ukrywam, że mam chrapkę na...
kuchareczka21, 19.04.2018 | czytaj dalej
Na cellulit mogę polecić Vialise. A stosowałam już różne kremy, ale ten...
Nonatalia, 19.04.2018 | czytaj dalej
Uważam, że warto korzystać ze sklepów z ofertą win z nieco wyższej...
Repeta, 18.04.2018 | czytaj dalej
w sumie tematów: 2115, wpisów: 30720
najnowszy wpis: 19.04.2018 22:20
Mamy 27886 zarejestrowanych użytkowników.
Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.
ja książki kucharskie kupuje na ksiegarnia-internetowa.pl szybko wprowadzają nowości, ostatnim moim zakupem była książka o jadalnych kwiatach! Polecam
MarcinO napisał 20.10.2010 16:39:Marze o niej! Natchnąłeś mnie do sprawienia sobie prezentu. Tylko obym znalazła ją we Wrocku. Najwyżej przez net. Uwielbiam Antonio!
Antonio Carluccio - Complete Italian Food
coś pięknego....
nabyłem dzisiaj w Warszawie w Red Onion, cudo...!!!
Magda Gessler nawet wydała książkę, widziałem, ją na portalu książkowe bestsellery.pl. Co prawda nie czytałem, ale skoro ma tyle restauracji to pewnie jak danie przyrządzić.
szukam ciekawej ksiazki kulinarnej na prazent ? co mozecie polecić ? aby była pełna pomysłów ?
...jasne. Kurt Scheller powinien wydać książkę pt "TYGODNIOWE MENU NA MOICH WĄSACH"
...najlepsza książka o gotowaniu to "przypaliłem kota sąsiada"
ja polecam ksiażkę Kurta Schellera "Szef kuchni wędrówki po świecie" oraz ciekawa książką jest "Kill Grill" Anthon'ego Bourdain'a nie jest to typowa kucharska książka. Tony opisuje miejsca w których pracował i jak przebiegała jego kariera.
post edytowany 1 raz, ostatnio 07.02.2011 19:43
Teraz do mojej kolekcji dołaczyłam nową książkę Wojciecha Modesta Amaro a na gwiazdkę sprawie sobie nową ksiązkę duetu Jola S.+Mirek T.
Antonio Carluccio - Complete Italian Food
coś pięknego....
nabyłem dzisiaj w Warszawie w Red Onion, cudo...!!!
uwielbiam ksiazki Nigelli - nieskomplikowane potrawy mistrzyni ulatwiania wszystkiego co sie da :), obowiazkowo Jamiego - ostatnio Obiady, ma fajne pomysly na podanie np. warzyw, ktore mi osobiscie przejadly sie juz w typowej wersji.
Jednak podstawa gotowania jest dla mnie Kuchnia Polska - stara ksiazka mamy. Uczylam sie na niej wszystkich podstaw i jest (a raczej byla) w mojej kuchni niezbedna :)
kamil napisał 18.08.2010 14:30:Dokładnie i Ja tak robię.
gotowanie z książek to jest dla mnie porażka. Oszaleć można z ważeniem składników, szukaniem ich w sklepie, a i tak wszystkiego brakuje. Ja gotuję odwrotnie. Dostosowuję danie do tego co mam w lodówce, a nie odwrotnie. Bo inaczej to można z torbami pójśc i zbankrutować.
kucharza :-)
również zamówiłam Jamie'go w przedsprzedaży i Nigellę też
:-DDD
Włoską Wyprawę Jamie'go widziałam w miękkiej oprawie w Biedronce.
A ja czekam na nową ksiązkę Jamiego Oliviera"Każdy może gotować" już zamówiłam w przedsprzedaży i podkoniec pażdziernika już będę szczęśliwą posiadaczką kolejnej publikacji mojego "ukochanego" kucharza.
post edytowany 1 raz, ostatnio 27.09.2010 13:03
również polecam "Włoską wyprawę Jamiego" :) świetne przepisy i szata graficzna. Cudowny prezent dla lubiących gotowanie.
Witam. Moja córka kupiła mi ostatnio książkę kucharską Jamie'go Oliver'a pt. ''Włoska wyprawa Jamiego,,. Bardzo zdrowe i proste przepisy dla każdego, kto lubi w miarę tanim kosztem, ale za to bardzo dobrze i sycąco zjeść. Znajdują się w niej nie tylko przepisy na tradycyjne włoskie potrawy, ale również apel o zdrowy tryb odżywiania sięi różne inne problemy, z którymi boryka się ówczesny świat, jeżeli chodzi o styl, jekość i sposób jedzenia. Polecam wszystkim, któży lubią dobierać potrawy do tego, co mają aktualnie w lodówce, ale też dla tych, którzy preferują lokalne, mniejsze punkty zaopatrywania się w naturalną żywność. Pozdrawiam.
gotowanie z książek to jest dla mnie porażka. Oszaleć można z ważeniem składników, szukaniem ich w sklepie, a i tak wszystkiego brakuje. Ja gotuję odwrotnie. Dostosowuję danie do tego co mam w lodówce, a nie odwrotnie. Bo inaczej to można z torbami pójśc i zbankrutować.
polecam skorzystać z książki Sióstr Sercanek, można ugotować bardzo smaczny obiad, czy upiec pyszne ciasto. I nie trzeba odwiedzać restauracji w Warszawie, czy w innym mieście, bo własna kuchnia będzie smaczniejsza :)