Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

remont kuchni >

postanowiliśmy z żoną wymienić w końcu meble w kuchni. Zleciliśmy to stolarzowi...

1992Tomasz, 18.12.2017 | czytaj dalej


Czajnik >

Jaki czajnik polecacie? Elektryczny czy tradycyjny. Nie ukrywam że tradycyjne bardzo mi...

Wanda2017, 18.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Dla mnie w święta obowiązkowo musi być bigos i tradycyjna polska sałatka...

temptinglook, 17.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2014, wpisów: 30169
najnowszy wpis: 18.12.2017 12:11

Mamy 27422 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ NAGI SZEF

więcej >>

SamWieszKto

postów: 5

31.05.2012 12:54

Super! Czekam zatem niecierpliwie ;)

28.05.2012 14:46

 

Witam

Kolejna emisja serii "Nagi szef" jak najbardziej jest w planach, ale nie został ustalony jeszcze konkretny termin.

pozdrawiam

SamWieszKto

postów: 5

28.05.2012 13:21

Czy jest szansa, aby program znów zagościł na antenie kuchnia+ ???

mija

postów: 7

16.01.2012 14:00

super program !!! aby był jak najdłużej na antenie

Jawa

postów: 22

23.11.2011 00:40

Niepotrzebny sarkazm..., a pogratulować możesz sobie; najwyraźniej nie znasz wszystkich dokonań Jamiego, ale... to Twój problem. Radzę choćby przeczytać wstęp do jego programów, choć tam także nie ma pełnej informacji. no i ...życzę więcej luzu :)

mancol68

postów: 260

19.11.2011 01:10

...no gratuluję! Jak można na podstawie telewizyjnego gwiazdowania napisać, że ktoś jest wspaniałym, pełnym empatii człowiekiem o wielkim sercu? W czym przejawia się ta jego empatia? Znacie się?

Jawa

postów: 22

18.11.2011 20:13

Jamie jest znakomitym kucharzem z wielką inwencją i wyobrażnią, a ponadto wspaniałym, pełnym empatii człowiekiem o wielkim sercu. Dlatego "krew mnie zalewa", jak czytam komentarze, które próbują go - choć moim zdaniem nie jest to możliwe - zdyskredytować. Nikt nie jest świętym i Jamie do roli świętego nie pretenduje, ale chciałabym wiedzieć ilu tzw. recenzentów może o sobie powiedzieć, że zrobiło dla innych choć niewielki procent tego, co zrobił Jamie.

buba

postów: 56

17.04.2009 11:10

Tak się składa, że zarówno Jamie, jak i Ainsley uczęszczali do tej samej szkoły gastronomicznej czyli Westminster College of Catering. W rubryce "zawód wyuczony" mogą spokojnie wpisać "kucharz". Obaj pracowali w tym zawodzie w londyńskich restauracjach. Tak więc GRAĆ kucharza nie muszą.
A programy Jamiego trudno wrzucić do jednego worka. "Nagi szef" akurat JEST programem kulinarnym o charakterze poradnikowym. Podobnie "Przekręty" czy "Jamie w domu". Programy o akcjach społecznych Jamiego--to już inna bajka i nikt nie nazywa ich kulinarnymi.

Ola_D

postów: 308

17.04.2009 10:08

bigmaciek napisał 16.04.2009 17:52:
Przede wszystkim JO nie jest kucharzem. Jest showmanem grającym kucharza i przedsięwzieciem biznesowym. Podobnie zresztą jak Ainsley ale ten przynajmniej nie udaje że jest kucharzem.
Czego innego oczekuje się od szefa kuchni w restauracji, a czego innego od prowadzącego program kulinarny w telewizji.
Mogę zapewnić, że cała masa znakomitych kucharzy nie sprawdza się przed kamerą. Zresztą nie muszę o tym zapewniać, bo sami to niejednokrotnie widzieliście.

Poza tym - Jamiego nie ceni się raczej za kunszt kucharski, a za osobowość. Czy coś w tym złego? A czy coś jest złego w tym, że uświadamiając Brytyjczykom (a teraz i Polakom), że można i powinno się jeść lepiej, zarobi przy okazji dużo pieniędzy?
A czy z drugiej strony miałby taką siłę przebicia i dostał dotacje od premiera U.K. na szkolne obiady, gdyby nie był "Jamiem", a wyłącznie znakomitym kucharzem renomowanej restauracji?

I tak dalej, i tak dalej...

Pozdrawiam,
OlaD

babsy

postów: 34

17.04.2009 08:54

bigmaciek napisał 16.04.2009 17:52:
Owszem podobają mi się, choć nie wszystkie, ale jako rozrywkowy show a nie jako programy kucharskie czy poradnikowe.
Nie są to programy kulinarne ani poradnikowe? Hmm... Facet gotuje, podaje przepisy, radzi jak przyrządzić to, czy tamto, więc jak nazwać taki program :)?
A swoją drogą, to się zgadzam- Jamie jest showmanem. Robi pewnie sporo pod publiczkę i odcina kupony od sławy. Zapewne ma pieniądze, jest popularny, dobrze mu się wiedzie. Mi to nie przeszkadza, bo przy okazji robi co nieco dobrej roboty: zachęca innych do gotowania, zmienia dietę dzieci i dorosłych w W. Brytanii, zwraca uwagę na ważkie sprawy (ekologia, środowisko, zdrowe odżywianie) i pewnie parę osób pod jego wpływem zmieniło tryb życia. A że przy okazji lansuje przy tym siebie- cóż, coś za coś. Nie można wymagać od mediów kryształowości, spełniania misji za frajer. Wolę interesownego JO niż każdego polskiego kucharza "pełną gębą", który pokazuje się na ekranie, a poza gotowaniem nie interesuje go NIC. Pokażcie mi jakiegoś Polaka- szefa kuchni, który zainteresował się, co jedzą dzieci w szkołach.

bigmaciek

postów: 114

16.04.2009 17:52

Jest tyle programów z J. Oliverem, ze trudno zabrac głos. Postanowiłem wybrać jeden wg mnie najbardziej adekwatny, do wyrazenia swojej opinii na temat JO. Przede wszystkim JO nie jest kucharzem. Jest showmanem grającym kucharza i przedsięwzieciem biznesowym. Podobnie zresztą jak Ainsley ale ten przynajmniej nie udaje że jest kucharzem. Kucharzem to jest np. Marco Pierre White czy Gordon Ramsay i jeszcze paru innych mniej medialnych, ale nie Jamie. Jamie miał szczęście być we własciwym miejscu (River Cafe) we właściwym czasie (kiedy BBC kręciła tam program dokumentalny). A że charakter JO ma bardzo medialny więc..........resztę wszyscy znają. Przepraszam wielbicieli JO ale taka jest moja opinia. Te wszystkie programy albo misje są przedsięwzięciami biznesowymi kreujące postać JO jako showmana jednocześnie mając powodować wzrost sprzedaży jego ksiązek i nie tylko. To całe przedsięwzięcie pt Fifteen było jest robione pod publiczkę. Niby szlachetne bo niby pomaga biednym ludziom ale z drugiej strony jakie oni maja wyjście? Proszę pójsć do restauracji Fifteen w Londynie aby przekonać się że jest to typowy lokal dla turystów, którzy walą tam tylko z jednego powodu - Jamiego którego zreszta tam nigdy nie ma ale magia działa. Rachunek to wyraźnie pokaże. We własnej knajpie gotuje np. Gary Rhodes ale dla niego kuchnia jest pasją a jego jedzenie dla koneserów. To wszystko nie oznacza, ze JO czy jego programy mi sie nie podobają. Owszem podobają mi się, choć nie wszystkie, ale jako rozrywkowy show a nie jako programy kucharskie czy poradnikowe.

Jamie Oliver

postów: 14

09.02.2009 11:38

Czy to właśnie w "Nagim Szefie" Jemie piecze rybe w gazecie na grilu???
scena była krecona na plaży.

babsy

postów: 34

30.01.2009 11:31

Uwielbiam programy Jamiego Oliviera, w szczególności zaś "Nagiego szefa". To jeden z niewielu programów o gotowaniu, który nie nudzi. Jamie jest nadpobudliwy, dużo gada, macha rękami, grzebie paluchami w potrawach i używa fajnego języka. Jest po prostu "normalny", a nie wydumany. Jego potrawy są nieskomplikowane, w dodatku prowadzący zachęca do eksperymentowania na własny rachunek. Ponad to ma charyzmę, czego nieustannie brakuje polskim prowadzącym programy kulinarne. Swego czasu próbował naśladować go Pascal Brodnicki, ale do pięt Jamiemu nie dorastał :P.

deserek

postów: 5

05.01.2009 09:05

Jeszcze a propos czarnej gorczycy - jak najbardziej jest ok, ale jako dodatek. Troche tak jak z chrzanem - nikt nie zajada go jako dania głównego:) Dlatego cz. gorczycę znajdziemy w sosach, musztardach i słynnych chutney'ach.

Ola_D

postów: 308

23.12.2008 14:47

MarcinO napisał 26.09.2008 23:16:
dzięki Olu, myślałem tak samo jak Ty. Następnym razem powiem Pani w sklepie, że gorczyca nadaje się też do jedzenia, żeby nie wprowadzała innych klientów w błąd. Ale z drugiej strony to się jej nie dziwię, bo sam jak przeczytałem skutki uboczne na opakowaniu to byłem w lekkim szoku. Pozdrawiam
Witam,

dowiedziałam się, że czarna gorczyca jest powszechnie używana w kuchni hinduskiej.
Tak jak zwykle przyrządza się hinduskie potrawy - należy wrzucić czarną gorczycę na olej mocno rozgrzany na patelni, na samym początku gotowania. Dzięki temu traci ona większość goryczki i jest (podobno) przepyszna.
W przepisach podana jest czasem cała łyżka gorczycy - więc w żadnym razie nie może być ona aż tak szkodliwa.

Pozdrawiam,
OlaD

pabloAKApablito

postów: 1

20.12.2008 11:41

Mój mistrz

MarcinO

postów: 415

26.09.2008 23:16

dzięki Olu, myślałem tak samo jak Ty. Następnym razem powiem Pani w sklepie, że gorczyca nadaje się też do jedzenia, żeby nie wprowadzała innych klientów w błąd. Ale z drugiej strony to się jej nie dziwię, bo sam jak przeczytałem skutki uboczne na opakowaniu to byłem w lekkim szoku. Pozdrawiam

Ola_D

postów: 308

25.09.2008 10:29

Nie jestem zielarką, ale nie wydaje mi się, żeby był jakikolwiek problem z dodaniem czarnej gorczycy do potrawy.
Przecież nawet w musztardzie można znaleźć nasiona obu gatunków gorczycy.
A widać Pani Ekspedientka znała tylko to jedno zastosowanie - medyczne :).

MarcinO

postów: 415

24.09.2008 23:09

ja mam pytanie odnośnie do przepisu: sos curry z odcinka 20. Tam w składnikach znajdują się nasiona czarnej gorczycy. Do tej pory do tego przepisu używam nasion białej gorczycy i danie wychodziło super, jednak ostatnio podczas buszowania po sklepie zielarskim natknąłem się na ziarna czarnej gorczycy. Z uśmiechem na twarzy udałem się do kasy, gdzie Pani Ekspedientka raczyła się zdziwić, że "w tak młodym wieku ma się reumatyzm". Nie wiedząc za bardzo o co jej chodzi, powiedziałem, że gorczyca jest mi potrzebna do gotowania, na co ona odparła, że to nie jest do gotowania tylko do robienia okładów (co zresztą zgadza się z opisem na torebce). Mógłby mnie ktoś odpowiedzieć na taki laicki problem, bo przyznam szczerze, że zgłupiałem i nie wiem czy mogę użyć tych ziaren do gotowania? Tak mi Pani w "Ziołach" zakręciła w głowie;)
Z góry dziękuję za odpowiedź.

elkizon

postów: 1

05.09.2008 13:03

Uwielbiam gotowanie wg Oliviera. Naprawde jest doskonały!!

dysia

postów: 1

22.08.2008 01:00

Witam

Podoba mi się możliwość przeglądania przepisów według odcinków. To świetny pomysł. Byłoby super gdyby miało to zastosowanie również w przepisach z innych programów. Bardzo ułatwiłoby odnajdowanie szukanego przepisu jak i pozwoliło na odpowiednie skomponowanie dań w całość.

Pozdrawiam serdecznie.

18.08.2008 10:31

 

Witam
Nie ma problemu wprowadzimy numery odcinków przy każdej nazwie danego dania, wtedy pogrupują się odpowiednio, będzie bardziej przejrzyście.

pozdrawiam

kajka

postów: 1

16.08.2008 15:51

Było by fajnie jakby można było przeglądać wszystkie przepisy z konkretnego odcinka. Często razem tworzą całość.

galicja

postów: 2

27.10.2007 22:44

jamie... uwielbiam oglądać jak gotuje i smakować tego co on pokazuje kiedy przygotowywuje ta moj partner ...gotowanie pełne pasji zapachu i smaku ...marzenie :)

Pylysia

postów: 14

23.10.2007 09:43

Jamie :) - super facet i Jego program. Jest dla mnie nie tylko fajną zabawą ale przedewszystkim sporo się pod Jego "okiem" nauczyłam. Wiele przepisów i "przekrętów" wprowadziłam do swojej kuchni. Teraz rumsztyki same "rozpływają się w ustach".

Krówka

postów: 15

26.09.2007 21:15

Mi się pierwszy raz skojarzyło z jakimś latającym na golasa faciem co rob pizza i makarone. ze strachem wtedy sięgnęłam po pilot. Okazało się że jest ubrazny ^ ^

Enna

postów: 28

19.09.2007 19:28

Uwielbiam go oglądać!!!! Ale jeszcze nic nie ugotowałam z jego przepisów....czy ktoś coś może polecić?

lutka

postów: 36

18.09.2007 23:26

dzisiejszy przepis na sałatki z selera a druga z ziemniaków, avocado i rzeżuchy rządzą! Zaraz wstawiam rzeżuchę na parapet :)

marieta5

postów: 495

14.09.2007 19:10

Hej Figa. Czy chodzi o ten przepis?

Składniki:
ok. 1 kg kurczak
1 duża cytryna
8 plastrów szynki parmeńskiej
1-2 ząbki czosnku, drobno posiekanego
2 garści tymianku, drobno posiekanego
sól i świeżo mielony czarny pieprz
100g miękkiego masła
1 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w kawałki
1 duży seler, obrany

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik i blachę do pieczenia do temperatury 220 stopni. Umyj dokładnie kurczaka i osusz go papierowym ręcznikiem. Oddziel palcami skórę od mięsa na piersiach kurczaka, uważaj żeby jej nie przerwać. Zetrzyj skórkę z cytryny i drobno ją posiekaj (tylko żółtą część). Pokrój szynkę parmeńska i włóż do miski ze skórką, czosnkiem i tymiankiem. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, wymieszaj wszystko z masłem. Tak przygotowaną masę umieść w przestrzeni między skórą, a mięsem na piersiach kurczaka. Postaraj się rozmasować masło na całego kurczaka. Natnij go nieco, aby ciepło mogło łatwiej wniknąć do wewnątrz, to sprawi że mięso będzie lepsze. Pokrój obraną cytrynę w ćwiartki i wsuń do środka. Następnie połóż kurczaka na rozgrzanej blasze i piecz przez ok. 20 minut.
W tym czasie w osolonej wodzie podgotuj ziemniaki i odcedź. Pokrój selera w nieregularne kawałki (mniej więcej równe kawałkom ziemniaków). Wyjmij kurczaka z piekarnika, w czasie pieczenia wytopi się trochę masła. Ułóż ziemniaki i selera na blasze i wymieszaj z masłem. Następnie połóż kurczaka na wierzchu i piecz przez 40 minut. Gotowe danie odstaw na 10 minut. Na dnie blachy może zostać trochę sosu, możesz dodać do niego trochę wina i bulionu, pogotować na wolnym ogniu i polać nim kurczaka.

© Jamie Oliver

Przepis z programu NAGI SZEF (odc. 12)

FIGA

postów: 12

14.09.2007 18:47

Witam

Mam prośbę potrzebuję przepisy z Nagiego szefa .
Chodzi mi konkretnie o pieczonego kurczaka ,Jamie wkladal pod skórę maslo czosnkowe a do środka kuraka cytryny i chyba cebule.Przeszukalam wszystkie przepisy ale tego nie ma .Jeżeli ktoś wie o co chodzi będe wdzięczna .
Pozdrawiam
Figa

marieta5

postów: 495

07.09.2007 23:26

:-) Rozejrzę się, rozejrzę. Ale ja te zaległości to mam raczej spore:) W planach są jeszcze możdzież, duża porządna brytfanna, no i moje największe marzenie - malakser :) W każdym razie zaczynam od patelni grillowej, a druga w kolejce jest owa foremka do tarty :P

mereszka

postów: 272

07.09.2007 22:38

marieta5 napisała 07.09.2007 18:45:
Albo tartę tatin z pomidorami - wg przepisu pary w kuchni :-) Ja też nie mam foremki do tarty:-( Ale na razie kupuję patelnie grillową. A bardzo mi się podobały takie malutkie 'tartowe foremki' :) Ale nigdzie ich nie widziałam....
No to już nadrabiać zaległości! Foremka do tarty kosztuje grosze, a i małe tartaletki są niedrogie :D Oj, dziewczyny dziewczyny... trzeba się za Was wziąć... co za zaniedbanie!!
<LOL>

marieta5

postów: 495

07.09.2007 18:45

Albo tartę tatin z pomidorami - wg przepisu pary w kuchni :-) Ja też nie mam foremki do tarty:-( Ale na razie kupuję patelnie grillową. A bardzo mi się podobały takie malutkie 'tartowe foremki' :) Ale nigdzie ich nie widziałam....

Chenia

postów: 459

07.09.2007 14:47

O tak - widziałam gdzieś przepis na tartę porowo-serową :-)

mereszka

postów: 272

07.09.2007 14:38

Chenia napisała 07.09.2007 10:26:
Ze względu na wrodzoną leniwość odrzuca mnie od bardziej pracochłonnych przepisów :-))) Dlatego jestem mufinkową maniaczką ;-) Poza tym nie wariuję ze słodkościami, bo czasami staram się dbać o linię :-)))
No, ale zawsze możesz zrobić tartę z wytrwnym farszem ;-) A kruche ciasto z powodzeniem zagniecie mikser... można je zrobić z wyprzedzeniem i zamrozić. Tarta to taki sam doskonały wynalazek jak muffiny ;-D

Chenia

postów: 459

07.09.2007 10:26

Ze względu na wrodzoną leniwość odrzuca mnie od bardziej pracochłonnych przepisów :-))) Dlatego jestem mufinkową maniaczką ;-) Poza tym nie wariuję ze słodkościami, bo czasami staram się dbać o linię :-)))

mereszka

postów: 272

07.09.2007 10:14

Chenia napisała 06.09.2007 12:58:
Wczoraj oglądałam jak Jamie przygotowywał tartę czekoladową, zrobił mi wielkiego smaka. Przepis wydrukowany (przy okazji na tartę cytrynową także), teraz trzeba tylko kupić foremkę i zaszaleć!
Cheniu, to TY jeszcze nie masz foremki do tarty?? Wstyd!! Wstyd!! Pędę do sklepu proszę!! :-D

Chenia

postów: 459

06.09.2007 12:58

Wczoraj oglądałam jak Jamie przygotowywał tartę czekoladową, zrobił mi wielkiego smaka. Przepis wydrukowany (przy okazji na tartę cytrynową także), teraz trzeba tylko kupić foremkę i zaszaleć!

mereszka

postów: 272

25.08.2007 12:46

Cook whit Matthew napisał 23.08.2007 18:19:
Teraz leci "nagi szef" i np. Jamie mówi żeby do chrupków sezamowych (MUS CZEKOLADOWY Z SEZAMOWYMI CHRUPKAMI) dać 100g sezamu a na stronie jest napisane zeby 200g. wytłumaczy mi to ktoś?
Czsem proporcje o których Jamie mówi w programie trzeba włożyć między bajki :-) trzymalbym się przepisów z książek, gdzie mowa o 200g ziaren sezamu. To samo w polskim tłumaczeniu książki JO.

Chocolate Mousse with Sesame Snaps

8 ounces (200 grams) good quality dark chocolate, bashed up
2 1/2 ounces (70 grams) butter, cut into pieces
12 fluid ounces (350 millilitres) heavy cream
2 large eggs, preferably organic
2 tablespoons Scottish Heather honey
1 tablespoon Scottish whiskey
1 pound (455 grams) caster sugar
8 tablespoons butter
7 ounces (200 gram) sesame seeds

In a bowl over some gently simmering water, slowly melt the chocolate and butter together then remove from the heat.
In a separate bowl, whip the cream to soft peaks.
In a third bowl, whisk the eggs and honey until light and fluffy then fold in the whisky, melted chocolate mixture and cream, gently, so you don't lose too much air. Pour into small chilled 4 or 6 wine glasses or serving dishes and chill for at least an hour before serving.
Put your sugar and 8 tablespoons of water into a pan on medium heat. Use a spoon to stir together, it will become a syrup.
Cook until light golden, then add the sesame seeds and continue to cook until dark golden. Pour out the sesame seed caramel onto an oiled non-stick tray or oiled tin foil.
Use a palette knife to push it out to about 1/2-inch (0.5 centimetres) thick (even thinner if you can).
Allow to cool for about 15 minutes and you will have one big sesame seed caramel biscuit. Bash it up as you like!

Yield: 4 to 6 servings
Prep Time: 15 minutes
Inactive Prep Time: 1 hour
Cook Time: 15 minutes
Difficulty: Medium

marieta5

postów: 495

24.08.2007 16:15

Polecam się :)

Paulina

postów: 23

24.08.2007 11:48

Tak Marieta dziekuje ci bardzo ;) Pozdrawiam

Cook whit Matthew

postów: 6

23.08.2007 18:19

Teraz leci "nagi szef" i np. Jamie mówi żeby do chrupków sezamowych (MUS CZEKOLADOWY Z SEZAMOWYMI CHRUPKAMI) dać 100g sezamu a na stronie jest napisane zeby 200g. wytłumaczy mi to ktoś?

marieta5

postów: 495

23.08.2007 13:32

Składniki
2,5 kg kawałek rostbefu z kością
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
oliwa z oliwek
3 czerwone cebule, przekrojone na pół
3 główki czosnku, plus 4 obrane ząbki
3 kg obranych ziemniaków
3 gałązki rozmarynu
2 kawałki (wielkości kciuka) imbiru, obrane
1/2 butelki mocnego czerwonego wina

Przygotowanie
Rozgrzej na palniku brytfannę z grubym dnem. Wołowinę natrzyj solą, wlej do brytfanny trochę oliwy z oliwek i obsmaż mięso ze wszystkich stron. Połówki cebuli i główki czosnku ułóż na dnie brytfanny, połóż na nich wołowinę i piecz w rozgrzanym do 230 stopni piekarniku. W czasie gdy mięso jest w piekarniku, podgotuj ziemniaki w osolonej wodzie i odcedź. Podrzuć je w durszlaku aby dobrze odparowały, to sprawi, że będą bardziej chrupiące. Po pól godzinie wyjmij mięso z piekarnika i dodaj do niego ziemniaki i rozmaryn. Całość posyp startym na tarce imbirem i czosnkiem. Potrząśnij brytfanną i włóż z powrotem do pieca na godzinę. Upieczone ziemniaki przełóż do oddzielnego naczynia, wołowinę połóż na talerzu, przykryj folią aluminiowa i odstaw na 10 minut. Usuń większość tłuszczu z brytfanny, powinna ci na niej zostać skarmelizowana cebula i trochę soku z wołowiny. Dodaj łyżkę mąki i wszystko dobrze wymieszaj. Podgrzej brytfannę z sosem, a kiedy będzie gorący dodaj czerwone wino i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje i będzie przyklejał się do łyżki. Jeśli chcesz, możesz dodać do sosu trochę wody lub bulionu. Wołowinę polaną sosem podawaj z puddingiem z Yorkshire.

&copy; Jamie Oliver

To ten przepis?

Paulina

postów: 23

23.08.2007 10:09

Czesc wszystkim! Wczoraj Jamie robil wolowinke pieczona z cebula i ziemniakami, robil tez pieczone cebule, zalezy mi na przepisie pieczonej wolowiny ale niestety nie moge go znalezc, gdyby ktos byl tak mily i mi pomogl... :) Pozdrawiam

Cipciaqu

postów: 2

17.08.2007 18:23

Poszukuje przepisu na chlebki z odcinka 12, czyli "Piknik na molo", bo nie mogę go tu znaleźć

KS7

postów: 2

10.08.2007 09:26

JAMIE...!! NO TAK TO JEST TO!!! JEGO GOTOWANIE MI SIĘ PODOBA BO JEST NATURALNY!!! JEGO GADATLIWOŚĆ IMPONUJĄCA!!! WYPRÓBOWAŁAM JEGO ŁOSOSIA W ZIOŁACH MOJE CÓRKI PAŁASZOWAŁY ZAWZIĘCIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!! TAK Z INNEJ BECZKI POLECAM ANGIELSKI PROGRAM "TOP GEAR" TO TAKA SAMA FRAJDA OGLĄDANIA!!!!!!!!!!

effie27

postów: 3

09.08.2007 14:29

jamie jest super, to bardzo sympatyczny koles, ma taka wesola dziecieca twarz. ogolnie gites :)

enda

postów: 2

09.08.2007 12:31

A ja wolę "Nagiego Szefa" od "Przekrętów..."! I nareszcie wrócił mój ulubiony program! Jamie górą!

Ola_D

postów: 308

09.08.2007 11:26

Witaj hmmm,

faktycznie wczoraj wystąpiły kompletnie nieprzewidziane - i na szczęście przejściowe problemy z emisją. Bardzo przepraszamy za tę sytuację.

Pozdrawiam,
OlaD

hmmm napisała 08.08.2007 18:33:
co sie stało dziś o 17:55? czemu nie było odcinka?
po Zielniku Sophie były 2 minuty 40 sekund czerni (z logo), po czym włączyły się zajawki a po nich Surfing. i teraz wszystko jest do przodu o ok. 1/2 godziny. zamiast Surfingu jest już Sobota w kuchni...

marieta5

postów: 495

09.08.2007 10:07

Hej JD ;-)))
Jeśli chciałabyś poszukać przepis, to po na górze masz zakładkę 'kuchnioteka', później po lewej klikasz na przepisy, a na dole masz taką hmmm.... 'tabelkę' gdzie możesz wybrać program z którego chcesz wziąć przepis ;-)))
Pozdrawiam :D
(mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam ;-)

post edytowany 1 raz, ostatnio 09.08.2007 10:10

09.08.2007 09:20

 

Witam
Oto przepis na chleb

Składniki:
ok. 30g świeżych drożdży lub ok. 20g suszonych
2 łyżki miodu (lub cukru)
600 ml letniej wody
½ kg pszennej maki
½ kg semoliny
2 łyżki soli
trochę maki i semoliny do posypania

Przygotowanie:
Etap I
Rozpuść drożdże i miód (lub cukier) w połowie ilości letniej wody.
Etap II
Na dużą, czystą powierzchnię (lub do dużej miski) wsyp mąkę pszenną, semolinę i sól. Jedną ręką zrób po środku wgłębienie, (jeśli masz możliwość podgrzej trochę mąkę i semolinę).
Etap III
Wlej w środek rozpuszczone drożdże i okrężnymi ruchami palców jednej ręki połącz je z mąka. Następnie dodaj resztę wody i połącz wszystkie składniki tak, aby zrobiło się ciągnące, wilgotne ciasto (do niektórych rodzajów mąki trzeba dolać trochę więcej wody).
Etap IV
Zagniatanie. Zwijaj, ściskaj, ugniataj, składaj i rozciągaj ciasto przez ok. 5 minut. W ten sposób z mąki uwalnia się gluten, który wpływa na elastyczność ciasta. Jeśli ciasto przylepia się do rąk posyp je odrobiną mąki. (czynności z etapów II, III i IV możesz wykonać w mikserze, używając specjalnego haka do wyrabiania ciasta).
Etap V
Posyp wierzch ciasta mąką, posmaruj sobie również ręce, następnie uformuj z ciasta kulę i połóż na blasze. Ponacinaj z wierzchu nożem, dzięki temu ciasto się rozluźni i szybciej wyrośnie.
Etap VI
Odstaw ciasto do wyrośnięcia, powinno podwoić swoją objętość. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Ciasto powinno rosnąć w ciepłym, wilgotnym i wolnym od przeciągów miejscu, np. blisko kuchenki lub w ciepłym pomieszczeniu. Możesz przykryć ciasto aluminiową folią, aby przyspieszyć proces rośnięcia. Cały proces trwa od 40 minut do 1½ godziny w zależności od warunków.
Etap VII
Jeśli ciasto podwoiło już swoją objętość, zacznij je znów ugniatać przez jakąś minutę, aby wybić z niego powietrze. Podziel ciasto na 4 części, rozwałkuj lub uformuj okrągłe grube placki. Następnie posyp blachę semoliną i ułóż na niej placki.

Rozgnieć 3 ząbki czosnku, dodaj garść świeżego, posiekanego lub zgniecionego rozmarynu oraz wymieszaj z oliwą oliwek i solą. Rozsmaruj zioła z oliwą na plackach i zrób w nich palcami wgłębienia. Pozostaw do wyrośnięcia na 45 minut, ciasto powinno wyrosnąć na wysokość ok. 3 cm. Piecz w rozgrzanym do najwyższej temperatury piekarniku przez 15 minut. Po wyjęciu foccacii z piekarnika skrop ją sporą ilością oliwy z oliwek i posyp solą. Jedz jak tylko wystygnie.

© Jamie Oliver

JD.

postów: 1

08.08.2007 23:55

Dla mnie i mojego męża Nagi szef to również najlepszy program kulinarny. Zawsze wszystkie jego programy oglądamy z wielką przyjemnością. Nie ukrywam wiele nauczyłam się od niego z czego jestem b. zadowolona. Oby jak najwięcej jego odcinków zagościło na naszych ekranach.
A tak wogóle szukam przepisu na chlebz odc. 2 mam problem ze znalezieniem go. Może ktoś litościwy podałby mi go? Jeśli ktoś taki się znajdzie to BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ

z pozdrowieniami i życzeniami kulinarnych sukcesów J.D:))

hmmm

postów: 103

08.08.2007 18:33

co sie stało dziś o 17:55? czemu nie było odcinka?
po Zielniku Sophie były 2 minuty 40 sekund czerni (z logo), po czym włączyły się zajawki a po nich Surfing. i teraz wszystko jest do przodu o ok. 1/2 godziny. zamiast Surfingu jest już Sobota w kuchni...

hmmm

postów: 103

07.08.2007 11:28

ależ nie ma za co przepraszać, dobrze, że sie znalazł. ma tytuł 'przeprowadzka' a przy przeprowadzce różne rzeczy gubią się i odnajdują ;)

07.08.2007 11:06

 

Witam

Tak rzeczywiście w nasz program wkradł się błąd zaraz to naprawiam. Oczywiście odcinek 16 Nagiego szefa będzie wyemitowany 20 sierpnia o godzinie 17:55. Dziekuję za zwrócenie uwagi i przepraszam.
pozdrawiam

marieta5

postów: 495

07.08.2007 10:50

Hmmm - rzeczywiście gdzieś się skrył ten odcinek :)) Może tak Admin by się wypowiedział na ten temat ;-))))

A tak z innej beczki : Oglądałam sobie właśnie Nagiego szefa, kiedy mój Mariusz nagle powiedział "Hah, ale podobny ten chłopak do Jamiego ;-))". Śmiałam się z niego przez pół dnia :D Ach faceci....

hmmm

postów: 103

07.08.2007 10:25

nie mogę znaleźć w ramówce odcinka 16. teoretycznie powinien być w poniedziałek, 20 sierpnia. ktokolwiek widział...? :)

mereszka

postów: 272

03.08.2007 10:05

Nieźle! Pierwszy odcinek "Nagiego szefa" :-) a wieczorem "Jamie w domu" i "Przekręty" - ale się chłopak zmienił :-)))

marieta5

postów: 495

02.08.2007 18:14

Super! Akurat prasowałam, ale bez żalu odłożyłam żelazko i z przyjemnością obejrzałam Nagiego Szefa! Ale był wtedy chudzinką :)))

marieta5

postów: 495

29.07.2007 01:30

Już czekam z niecierpliwością. Niestety nie naoglądałam się 'Nagiego szefa' bo trafiłam na końcówkę serii :( Odliczam dni do 2 sierpnia ;-)))))

finansista

postów: 38

18.07.2007 11:04

hmmm napisała 17.07.2007 12:07:
i wraca!!!!!!
2 sierpnia, czwartek, godz. 17:30 - odc. 1 "Kucharze mają wolne"

hurra! :D
NARESZCIE!!! :D

Marlej

postów: 202

17.07.2007 23:32

To suuuper!!!!! :)))

hmmm

postów: 103

17.07.2007 12:07

Ola_D napisała 11.04.2007 11:18:
Wróci :).
W póki co bliżej nieokreślonej przyszłości, ale wróci na pewno.
Pozdrawiam,
OlaD
i wraca!!!!!!
2 sierpnia, czwartek, godz. 17:30 - odc. 1 "Kucharze mają wolne"

hurra! :D

gienia

postów: 128

07.06.2007 00:00

Od jutra szukam (choc wierze na slowo). w ogole szkoda ze nie ma odcinkow w wersji oryginalnej, chocby w nocy

mereszka

postów: 272

05.06.2007 22:03

E, nie bądźcie tacy radykalni w kwestii Pascala. Program na licencji jest programem na licencji i rządzi się swoimi prawami. A co do reklamowania różnych produktów Jamie też to nagminnie robi, tyle że nie jest to aż tak rażące, bo po pierwsze primo niektórych produktów, sklepów, artykół spożywczych jeszcze u nas nie, a po drugie primo nie wszystko jest pewnie dosłownie łumaczone. Ciekawy product placement ma miejsce w samej kuchni Jamiego :-)) i często się zmienia, ale to zadanie dla wprawnego oka - znajdź różnicę...

kiwi

postów: 234

05.06.2007 00:58

Gienia!
Dobre to porównanie ;)
A Pascal siłą rzeczy porównywany jest do Jamiego bo przecież przejęto formułę programu i Pascal z założenia miał być Jamie'm. A ze tak się nie stało...
Ale wiem, ze ci, którzy nie znają Jamiego (a są tacy!!!;>), skłonni są odbierać Pascala jako super kreatywnego kucharza.

gienia

postów: 128

04.06.2007 21:49

Jamie to prawdziwa gwiazda kuchni nie ta wykreowana ale swiecaca wlasnym swiatlem naturalnym. az mi dech zapiera jak patrze na tego super zdolnego chlopaka. prawdziwy kulinarny fenomen. Pascal jest ok ale nie zasluguje na to aby porownywac go do Oliviera.
to tak jakby porownywac bazyliowa kostke knorr z prawdziwa bazylia.

kiwi

postów: 234

04.06.2007 17:23

To ja zapytam o przepis Jamiego ale nie z tego programu. Codzi o przepis na chleb z pieczonymi warzywami :)

17.04.2007 12:38

 

Witam

Przepis na chleby na późne śniadanie jest do odszukania w wyszukiwarce przepisów. Dodatkowo treść przepisu poniżej:

CHLEBY NA PÓŹNE ŚNIADANIE

Z szynką parmeńską, serem i bazylią
porcja ciasta na chleb (patrz przepis na Chleb z odc. 2)
10 plasterków szynki parmeńskiej
8 dużych jajek, ugotowanych na twardo i obranych
400g startego sera, (różne rodzaje, może być mozzarella, parmezan, itd.)
2 garści świeżej bazylii
suszone pomidory (ew. pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół)
oliwa z oliwek extra vergine
gałązka rozmarynu
sól morska i świeżo zmielony pieprz czarny

Przygotowanie
Przygotuj ciasto jak w przepisie na Chleb (odc. 2). Podsypując mąką rozwałkuj je tak, aby powstał prostokąt o szerokości jakiś 20 cm i długości około metra. Wzdłuż całej długości ciasta, na środku, ułóż plasterki szynki parmeńskiej, jajka, ser, bazylię i pomidory. Pokrop nadzienie oliwą i dopraw solą i pieprzem. Unieś brzeg ciasta i zwiń je, tak, żeby nadzienie było w środku. Następnie połącz końce tworząc coś w rodzaju obwarzanka. Ostrożnie przenieś na posypaną mąką blachę. Posmaruj z wierzchu oliwą i posyp oderwanymi listkami rozmarynu i pozostaw do wyrośnięcia na jakieś 15 minut.
Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na 35 minut. Można jeść od razu po upieczeniu, albo zabrać na piknik.

Na słodko
porcja ciasta na chleb (patrz przepis na Foccacię z odc. 2)
słoik kremu czekoladowego
2 banany
orzechy laskowe, łuskane

Przygotowanie
Rozwałkuj ciasto jak w poprzednim przepisie. Na środku rozsmaruj krem czekoladowy, następnie rozłóż pokrojone w plasterki banany i posyp orzechami laskowymi. Zawiń ciasto jak roladę i zwiń "w ślimaka". Z wierzchu nasmaruj oliwą i posyp orzechami. Takie ciasto nie musi rosnąć, więc od razu wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na 35 minut.

© Jamie Oliver

Pozdrawiam

małgosia

postów: 1

14.04.2007 11:40

czy posiada ktos przepis na chleb na późne śniadanie Jemiego Olivera [email protected]

morderska

postów: 91

12.04.2007 14:46

:D a ja wygrałam hurra hurra :D

Wiatek

postów: 7

11.04.2007 14:15

Jak dla mnie Jamie zawsze the best. Gotowałam sporo z jego przepisów. Zawsze wychodziło! Chyba kupię sobie jego książkę kucharską.

morderska

postów: 91

11.04.2007 11:54

Bardzo lubię. Jamiego i jego dania. Świetne show.
Niestety, Pascal przy uroku, który niewątpliwie ma - wypada bardzo bardzo blado.

Ola_D

postów: 308

11.04.2007 11:18

Wróci :).
W póki co bliżej nieokreślonej przyszłości, ale wróci na pewno.
Pozdrawiam,
OlaD

hmmm

postów: 103

11.04.2007 10:05

a może wróci jeszcze do ramówki? :-)

marta447

postów: 1

10.02.2007 22:32

Hey! Jestem (chyba) najwiekszą fanką Jamiego Olivera. Mam nadzieje że w Polsce jest więcej fanów Jamiego. Fanów prosze o kontakt na e-maila - [email protected] lub na gadu-gadu - 5256830

frodo

postów: 2

10.02.2007 12:06

"Chef" to po angielsku szef kuchni zwykły kucharz to "cook" i pewnie stąd pomysł na tytuł. Program super -był, może powtórzą jak wszystko bo widziałem może ze dwa odcinki.

Lola

postów: 28

08.02.2007 22:47

Masz racje :))))

mereszka

postów: 272

07.02.2007 19:56

"Nagi szef" tak samo, jak "Nigella gryzie" :-)

Lola

postów: 28

07.02.2007 16:55

Tylko dlaczego przetlumaczyli "Nagi SZEF"..? "Chef" to po angielsku po prostu "kucharz". I chyba lepiej by brzmialo "Nagi kucharz", bo tak to brzmi jakby chodzilo o jakiegos latajacego nago bossa :))
Ale wazne, ze progra, jest super :)

hmmm

postów: 103

05.02.2007 13:18

myślę, że wielu widzów przyłączy się do mojej prośby o powtórkę Naked Chefa... :-)

julka44

postów: 1

04.02.2007 13:17

My też go bardzo bardzo lubimy. THE BEST!!!! Jest najlepszy z wszystkich... Pozdrawiamy ;)

gugiguga

postów: 4

15.01.2007 04:18

Jedyny program który oglądam w całości, jest OK

Viola

postów: 7

11.01.2007 22:16

Krótko, wszystko okej.

Almshe

postów: 15

07.01.2007 19:13

Acha i w wersji na słodko:
- nutella
- banan pokrojony w plastry
- posiekane orzechy laskowe

Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, układamy składniki i zawijamy. Uformować ślimaka. Wierzch smarujemy oliwą.
Piec 30-35min w temp. 200

Almshe

postów: 15

07.01.2007 19:12

Nie jestem pewna czy o ten chleb chodziło:
- podstawowe ciasto na chleb
- szynka parmeńska
- mozzarella
- parmezan
- bazylia
- suszone pomidory (lub koktailowe)
Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, układamy składniki i zawijamy. Uformować koło. Wierzch smarujemy oliwą.
Piec 30-35min w temp. 200

slimal

postów: 1

02.01.2007 17:54

czy ktoś ma przepis na chleb na późne śniadanie

Agnieszka

postów: 24

30.12.2006 23:25

Super program. Ogląda się go z przyjemnością, nawet tylko dla samego oglądania. Polecam zieloną fasolkę w pomidorkami koktajlowymi. Łatwy i prosty przepis, a jaki trezultat. Lepszej nigdy nie jadłam.

merlin_bm

postów: 1

30.12.2006 02:10

Luz i prostota potraw mnie zachwyca!!!!!!Można polubić gotować!!! A kamerzysta nic mnie nie obchodzi.

Enna

postów: 28

22.12.2006 17:39

Ale o co chodzi????? Po co krytykowac kamerzystęskoro to nie jest strona producenta programu? Dajcie spokój. Program i tak jest najlepszy a zaraz po nim Na Słodko. :-)

mereszka

postów: 272

20.12.2006 18:04

Do formy wracając - jeśli się nie podoba fomuła wystarczy wcisnąć innych guzik na pilocie, nawet nie trzeba wstawać z kanapy... Przy okazji więcej luzu!

mereszka

postów: 272

20.12.2006 18:04

Stokrotko - ten program kręcono aż 10 lat temu :-)

stokrotka

postów: 4

19.12.2006 20:59

polecam sorbet z marakui i campari...(moze przepis podrzucil balujacy kamerzysta) rewelacja

Kucharz

postów: 4

19.12.2006 20:32

cóż, program nie powala na kolana, ale przepisy są dość ciekawe, prowadzący sympatyczny i pewnie dlatego miło się ogląda ten program :) Jednak jeśli chodzi o ruchy kamerą, zbliżenia - to porażka totalna, latają od lewej do prawej, z góry na dół.... jakby operator balował całą noc

telewidz 1

postów: 3

19.12.2006 16:23

Oj, oj, moje Drogie Panie:)) No wlasnie, te 20 lat temu....

stokrotka

postów: 4

19.12.2006 15:42

a program krecony 5 lat tem...

Krówka

postów: 15

19.12.2006 15:21

No tiaaa. A ja jestem królowa Bona jak to jest słaba jakość. Sam nakręć film i porównaj. Chyba jak się chodzi to kamera lata;) A producent i kamerzysta w szkole byli..... 20 lat temu:))

telewidz 1

postów: 3

18.12.2006 19:25

Programy o GOTOWANIU realizowane w ten sposob to kpiny, tak mozna robic teledysk albo jakis koncert. Do Jamiego i Ainsleya nic nie mam, czesto gotuje ich potrawy i sa swietne ale kamerzyste i producenta wyslalbym do szkoly.

bazylia

postów: 7

18.12.2006 17:55

Telewidz, chyba nie myślisz, że operator NAPRAWDĘ nie umie utrzymać kamery? Po prostu taka jest forma tego programu. A że nie wszyscy to lubią, to już inna sprawa. Ja też czasem wolę, żeby ta kamera przestała latać, chociaż już się przyzwyczaiłam. Zresztą to i tak nie ważne, bo ja Jamiego uwielbiam :))

Krówka

postów: 15

18.12.2006 17:03

Telewidz1!!! Tu już mnie nie denerwuj!! Bo ja Jamiego lubie. Grażka, rozumiem Emilkę, pokrewne dusze;) Też tylko szukam w programie TV nazwy ''Nagi szef'' ;)) A ''Exspers...'' nie jest taki zły, chciaż do ideału mu brakuje.....

telewidz 1

postów: 3

18.12.2006 10:42

Za przeproszeniem wszystkich smakoszy. "Nagi szef" jak rowniez "Exspres Ainsleya" to dwa najgorzej realizowane programy o gotowaniu, ( nie pisze o potrawach przygotowywanych w programach) bo kamerzysta ktory nie moze utrzymac kamery w reku, nie umie radzic sobie z ostroscia i czesciej pokazuje pryszcze na twarzy prowadzacego jak samo gotowanie wola o pomste do nieba. Powinien raczej przesiewac make, jak brac sie za cos czego nie umi. Z zalem stwierdzam ze juz mam z zona dosc i przelanczamy telewizor na inny kanal jak zaczynaja sie te dwa programy. A szkoda.

grażka

postów: 1

18.12.2006 00:23

moja 5 letnia Emilka zakochala sie w nim.jej pierwsze pytanie rano brzmi:czy dzisiaj będzie Jamie?Wygrywa nawet z Hefalumpami!Muszę przyznać,że dooooskonale ją rozumiem!

natka

postów: 26

17.12.2006 18:41

Wspanialy program naprawde wspanialy ale on to taki niechluj no nie?:P

mereszka

postów: 272

17.12.2006 00:27

Ee... większość produktów można dostać... z większą łatowścią w większych miastach. I to jest ból. Bo on wpada do jednego, dwóch sklepów i ma wszystko, czego potrzebuje... a my? Musimy się na chodzić lub stosować dostępne odpowiedniki. Ale i tak kocham Jamiego O. miłością nieprzerwaną od lat ponad 10 :-)

Kuchareczka

postów: 33

16.12.2006 22:28

Jamie jest niepokonany. Profesjonalista z pasją;) Tylko jest problem. Części potraw nie mogę przyrządzić, bo w sklepach nie ma połowy składników:/Więc wybieram te, które można "zaadoptować" na polskim grucie. Albo modyfikuję przepisy. Ale to nie to samo:( Hihihi ale Jamiego mogę oglądać zawsze, bo miło popatrzeć jak sympatyczny mężczyzna "bawi" się z wybornie przyrządzając smakowite dania. Oglądanie tego to czysta przyjemność, porównywalna do jedzenia:D

miksunio

postów: 4

16.12.2006 17:34

Jamie Oliver jest naprawde swietny !!
Pomogl mi tysiace razy(nie myslec ze go znam osobiscie:P)
Zawsze gdy robie jakas imperke to zagladam na Kuchnia.tv i biore od niego jakis przepisik, zawsze Impreza udana!!

Pozdrawiam Wszystkich, a w szczegolnosci Jamiego !!

finansista

postów: 38

16.12.2006 16:21

Absolutnie najlepszy program. A jak chodzi o polską niby licencjonowaną podróbkę to śmieszy mnie ewidentne wypaczenie całej idei programu. Coś, co dla Jamiego jest już całą potrawą (5 składników), dla tamtego udawacza francuskiego akcentu jest dopiero półproduktem, bo jego potrawa musi miec 20 składników albo i więcej, a i tak najczęściej po zmiksowaniu wszystkiego wyjdzie mu bura breja. Nie wspominając o tym, że bez kostki z KNURA ani rusz. Mam nadzieję, że kiedyś Kuchnia.tv powtórzy wszystkie odcinki Nagiego, a nie tylko kilkanaście wybranych, jak to robi od miesiąca...

opycha

postów: 2

16.12.2006 15:41

super! też jestem fanką jego kuchni, gość naprawdę to kocha! gdzieś przeczytałam, że różnica między Olivierem a Pascalem jest taka, że Oliwier najpierw zaczął gotować a potem reklamować a pascal odwrotnie":))

ziom

postów: 2

16.12.2006 14:17

Zdecydowanie najlepszy program w kuchnia.tv.

ziom

postów: 2

16.12.2006 14:13

Zdecydowanie uważam, że jest to najlepszy program w kuchnia.tv. Proste i pyszne przepisy. Pozdrawiam :-)

skarpi

postów: 1

15.12.2006 00:09

przepis na curry jest w jego ksiazce "lubie gotowac". ksiazke mozna dostac na merlin.pl lub w empiku:)
pozdrawiam, Asia

Sebastiannagi

postów: 1

14.12.2006 22:56

zajebiste

kaka

postów: 3

14.12.2006 17:55

czy jtoś z was pamięta może w jaki sposob przygotowywał on sos curry??

panona

postów: 1

14.12.2006 17:54

program świetny prowadzący też niczego sobie ;]

edek444

postów: 4

14.12.2006 10:45

znakomity program

Krówka

postów: 15

13.12.2006 22:17

Pascal Olivierovi do pięt nie dorasta:))

Enna

postów: 28

13.12.2006 22:08

popieram! Jest the best!

starygosciu

postów: 5

13.12.2006 21:54

swietny kucharz! energiczny i dowcipny! przepisy pierwsza klasa! pan pascal sie nie umywa!

majster

postów: 13

13.12.2006 21:03

najlepszy program na kuchnia.tv :)