Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Nadzienie pomarańczowe

Cukiernik

postów: 8

31.08.2007 22:10

Nigdy nie robiłem tego nadzienia, nie wiem nawet, czy przepis dobry, tak sobie tylko w główce myślałem, jak zrobić do typowo pralinek nadzienie pomarańczowe, nieważne czy kruche, czy płynne, byle pomarańczowe...

8 szklanek soku pomarańczowego
2 łyżki likieru pomarańczowego
2 łyżki żelatyny spożywczej

Sok zagotować z likierem, rozpuścić w tym żelatynę.

I mam 2 pytania - czy żelatyny jest na tyle, żeby było takie leiste, i czy przepis dobry? I jeszcze jedno... Czy takie leiste nadzienie pomarańczowe do nie będzie czasem mleko skondensowame słodzone (ale niegotowane) z domowym zagęszczonym przez odparowanie sokiem pomarańczowym?