Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

ostatnio na forum >>

Catering dietetyczny - opinie >

Stosuję od miesiąca catering jedzeniemarzeniem specjalnie dopasowany do moich potrzeb. Jedzenie jest...

Rozalinda007, 22.05.2018 | czytaj dalej


Czy na pewno umiesz gotować? 5 >

Hmmm

Darcel, 22.05.2018 | czytaj dalej


Jaki kredyt wybrać? >

Ja akurat w Warszawie znalazłem dobrego pośrednika kredytowego Galerię Finansową i oni...

rodzynek, 22.05.2018 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2111, wpisów: 30788
najnowszy wpis: 22.05.2018 21:29

Mamy 27967 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Mus Jabłkowy

zcejrowska

postów: 7

20.04.2018 17:12

Sorki, zły link :(

bit.ly/2K1Fsn5

zcejrowska

postów: 7

20.04.2018 10:15

A tutaj foto jak to wygląda, według mnie bardzo fajny deser na lato i nie tylko :)

https://bit.ly/2K1Fsn5

zcejrowska

postów: 7

18.04.2018 14:40

Źródło: https://zwalcz-cellulit.com/przepis-mus-jablkowy/

Już wkrótce więcej informacji o fajnych przepisach do stosowania przy odchudzaniu znajdziesz na: https://zwalcz-cellulit.com/odchudzanie/

zcejrowska

postów: 7

18.04.2018 14:39

SKŁAD:
Tylko jabłka, najlepiej użyć jendej ze słodkich odmian.

PRZYGOTOWANIE:
1. Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć środki i pokroić na mniejsze części.

2. Do dużego garnka wlać odrobinę wody, wrzucić kawałki jabłka i gotować na niedużym ogniu.

3. Mieszać co jakiś czas jabłka, delikatnie podlewać wodą jeśli będzie trzeba. Gotować do momentu aż jabłka się rozpadną i powstanie mus.

4. W czasie gdy jabłka gotują się na małym ogniu czas na przygotowanie słoików. Następnie zahartować, czyli wyparzyć w środku gorącą, przegotowaną wodą z czajnika. Odczekać chwilę, odlać wodę.

5. Doglądać jabłek. Od momentu bulgotania musu w garnku gotować jeszcze ok. 10 minut, mieszając co jakiś czas.

6. Do suchych słoików nakładać mus, brzegi słoika obetrzeć szmatką lub chusteczką i mocno zakręcić wieczko.

7. Na dno do nie dość wysokiego garnka ułożyć szmatkę. Na szmatce ułożyć zakręcone słoiki z musem i zalać je wodą do 3/4 wysokości, prawie do wieczka. Zagotować na najmniejszym gazie i od momentu zagotowania trzymać jeszcze 15 minut w garnku. Wtedy mamy pewność, że wieczka dobrze się zassą i nic się z musem nie stanie.