Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

ostatnio na forum >>

Bezglutenowo >

Polecam wejść sobie na https://nakulinarnymszlaku.pl/ i zapoznać się z przepisami, które znajdują...

MArek455, 23.05.2018 | czytaj dalej


Catering dietetyczny - opinie >

Stosuję od miesiąca catering jedzeniemarzeniem specjalnie dopasowany do moich potrzeb. Jedzenie jest...

Rozalinda007, 22.05.2018 | czytaj dalej


Czy na pewno umiesz gotować? 5 >

Hmmm

Darcel, 22.05.2018 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2111, wpisów: 30789
najnowszy wpis: 23.05.2018 09:20

Mamy 27969 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Posiej i zbierz

FORUM kuchnia+ mrożenie szpinaku

hussel

postów: 6

24.01.2012 09:21

A'propos tego szpinaku to ja go nie blanszuję i mi nie ciemnieje

gosia63

postów: 18

08.11.2011 20:03

Nasiona kupiłam w OBI, polecam, uprawa bardzo łatwa.

kamil

postów: 283

08.11.2011 09:40

a tego buraka gdzie kupić?

gosia63

postów: 18

24.10.2009 17:29

Dlaczego szpinak do mrożenia ciemnieje?Niestety część liści po blanszowaniu przybiera ciemny kolor chociaż wkładam go zaraz do zimnej wody. Może blanszowanie jest niepotrzebne? I jeszcze jedna sprawa- polecam burak liściowy,jest o wiele smaczniejszy od typowego szpinaku, liście są olbrzymie, jadalny jest również rdzeń , (chociaż ten niespecjalnie odpowiada moim kubkom smakowym bo ma posmak surowego buraka). Ale liście pyszne ,uprawa prosta , więc polecam!