Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

ostatnio na forum >>

Bezglutenowo >

Polecam wejść sobie na https://nakulinarnymszlaku.pl/ i zapoznać się z przepisami, które znajdują...

MArek455, 23.05.2018 | czytaj dalej


Catering dietetyczny - opinie >

Stosuję od miesiąca catering jedzeniemarzeniem specjalnie dopasowany do moich potrzeb. Jedzenie jest...

Rozalinda007, 22.05.2018 | czytaj dalej


Czy na pewno umiesz gotować? 5 >

Hmmm

Darcel, 22.05.2018 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2111, wpisów: 30789
najnowszy wpis: 23.05.2018 09:20

Mamy 27969 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Może ktoś pomoże - krem z serc palmowych.

Depek

postów: 2

02.06.2009 11:03

OK.Dzięki za odpowiedzi.Jak zrobię to napiszę co z tego wyszło:)

Ela LISA

postów: 1956

30.05.2009 22:55

Nie mam pojecia,ale zrob tak jak pisze Jacek f.
Jadlam serca palm we francji,tylko tam sie z nimi spotkalam.Byly w formie salatki,po jednej stronie polmiska pomidou pokrojone, po drugiej serca palm z puszki lub sloika w kawalkach. Wszystko posolone, pokropione octem winnym,polane oliwa i posypane siekana natka.Bardzo czesto to jadlam.Ale tylko tak.W sloikach jest tez przeciez krem ze szparagow,byl nawet nascie lat temu.Robilam z tego zupe na rosole.Nie bylo mozna dostac szparagow tak jak teraz.

jacek1f

postów: 2296

29.05.2009 19:14

no ale wlasnie miksujesz serca na zupe, a krem to po prostu juz kolejny krok - z niego zupe rob spokojnie.:-)

Albo uzyj kremu jako podsawy do dipow na zimno - dopraw dodaj limonke, chili i do smaku co chcesz i do pieczywa uzywaj...

Pomysl o nich jak o miksie z awokado, albo z karczochow, albo... no cos takiego:-)

Depek

postów: 2

29.05.2009 17:53

Witam serdecznie.Może ktoś będzie mógł mi pomóc.Mam słoik kremu(pasty) z serc palmowych.Nie mogę znaleźć żadnego przepisu który podpowiedziałby mi jak to wykorzystać.Jedyne co znalazłem to zupa ale z całych serc a nie kremu.