Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Młode ziemniaczki na wiosnę

migotka333

postów: 1184

13.07.2008 18:02

Sałatka austriacka jest też dobra.

1kg ziemniaków ugotować w mundurkach, przestudzić, obrać i pokroić w plastry lub dużą kostkę. Przełożyć do miski.
100g wędzonego boczku pokrojonegow paseczki, 2 posiekane czerwone cebulki, przesmażyć na odrobinie masła, zalać pół szklanki bulionu. Zagotować. Dodać 4 łyżki octu winnego (6%), łyżkę musztardy. Zamieszać. Dodać do sosu pęczek posiekanego szczypiorku. Polać sosem ziemniaki. Odstawić do przemacerowania. Wspaniała sałatka do pieczonej na grillu rybki.

lolunia__

postów: 4

09.07.2008 18:54

można też je zjeść ze smażonymi pieczarkami ;)

lolunia__

postów: 4

09.07.2008 18:48

ja młode ziemniaczki najlepiej konsumuje kiedy są zimne. Wtedy kroję je w plastry przyprawiam i wrzucam na patelkę z niewielką ilością oleju. Najlepiej smakują zrumienione z dodatkiem ogórków w śmietanie z lodówki. Pychotka ;)

mozaika

postów: 58

16.06.2008 07:41

Właśnie jest doskonała pora na wypróbowanie tego przepisu
;)

mozaika

postów: 58

25.05.2007 14:23

Młode ziemniczki, najlepiej takie malutkie, starannie myjemy i wrzucamy do garnuszka, w którym wcześniej rozgrzaliśmy masło (na 1 kg ziemnieków ok łyżka masła). Garnuszek przykrywamy pokrywka i ziemniaczki dusimy na małym ogniu ok. 20 min, co jakiś czas potrząsając naczyniem.
Solimy (bardzo oszczędnie) już na talerzu.
Podajemy z kefirem, zsiadłym mlekiem, moga być też świetnym dodatkiem do młodej kapusty.
Polecam
:D