Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Wasze ulubione herbaty >

Mi w ostatnim czasie najbardziej smakuje herbata https://moyamatcha.com. Ma charakterystyczny, ciekawy aromat,...

Kambelina, 14.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Moim ulubionym i od razu koniecznym wypiekiem jest oczywiście sernik - nie...

B.Sadowska80, 14.12.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam wszystkich ;)

natka269705, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2009, wpisów: 30160
najnowszy wpis: 14.12.2017 12:29

Mamy 27397 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Marhlena - szukam przepisu ...

Viktoria

postów: 15

21.11.2006 11:04

Dzięki wielkie :)

dareks

postów: 12

20.11.2006 16:28

Adres strony zostal wyslany widocznie nie doszedl wysle jeszcze raz

Viktoria

postów: 15

20.11.2006 11:50

Dareks ... Czy mój mail dotarł ?? Bo nic od Ciebie nie doszło do mnie :(

Viktoria

postów: 15

14.11.2006 10:27

Dareks ...
Dzięki wielkie ... mail juz poszedł :)

dareks

postów: 12

10.11.2006 12:51

Viktorio poruszyłem ten temat na paru forach kulinarnych i na jednym coś mamy napisz do mnie na [email protected] a podam ci link do tego tematu byś mogła się wypowiedzieć.
Pozdrawiam

Viktoria

postów: 15

10.11.2006 10:19

Oooo widzisz zapomniałam o tej kołderce ... Ja robie to bez niej i dlatego ...
Dla mnie było to sciete rozbełtane jajko ... Cała potrawa zalana tym jajkiem i do piekarnika ...
Ale tak jak pisałam ja to robie bez zapiekania - po prostu na patelni lub w garnku i podaje na głebszych talerzach ...

dareks

postów: 12

09.11.2006 18:26

Patrząc na to zdjęcie wygląda to tak jak by było to danie przykryte ciastem chyba, że to są ziemniaki. Podaj więcej szczegółów

Viktoria

postów: 15

08.11.2006 22:54

Wieprzowina pokrojona w kostę smażymy na tłusczu, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy aż cebula będzię miękka. Zalewamy bulionem, i dusimy (do miękkości). Pod koniec duszenia dodajemu przecier pomidorowy, cukier,paprykę, sól, pieprz do smaku oraz cynamon( dużo). Dusimy aby mięso przeszło smakiem. Ugotowane ziemniaki pokrojone w większe kawałki ( ja daję w ósemki) dorzucamy do potrawy, całość mieszamy i jeszcze trochę dusimy. Sos powinien sam się zagęścić po odparowaniu odpowiedniej ilości wody.
Jest to moja wersja tej potrawy, nie wiem ile ma z oryginału, dla tego poszukuję prawdziwego przepisu z kuchni libijskiej.

dareks

postów: 12

08.11.2006 19:40

a mozesz go podac? (ten twoj przepis)

Viktoria

postów: 15

07.11.2006 13:59

Jadłam to w restauracji i mnie zamurowało, jakie to dobre :)Jest to pyszne danie z miesa w kawłkach z ziemniaczkami zalane super sosem. Smak słodko - ostry i bardzo cynamonowy. Robiłam to juz sama, ale nie wiem czy dobrze i dlatego szukam dokładnego przepisu - niestety w necie brak :( Znalazłam tylko zdjęcie (niestety nie potrafie go tu załączyć)
Byłabym bardzo wdzieczna jesli ktos to zna ...