Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię

więcej >>

myszsza

postów: 251

01.09.2013 19:32

I znów dziś widziałam te kłaki nad patelnią, na której smażył kurczaka natartego kostką knorra. Pieniądze nie śmierdzą, ale kostka knorra tak.

myszsza

postów: 251

25.02.2013 21:34

Reklama kostek bulionowych Knorra. Dobry kucharz zeszmacił się, reklamując te kostki. Przykre.

emiliaw

postów: 8

18.08.2010 15:09

kuchnia brytyjska to szlam, ale ja po prostu kocham Marco jest moim ulubionym kucharzem :)) jest takim Clintem Eastwood gotowania "brudny harry" :)) hehe, niesamowita charyzma, cyniczny do bólu, szczery i złośliwy.. ale można wyczuć w nim specyficzne ciepło, jak dla mnie prawdziwy facet jakich mało i rewelacyjny kucharz :)

myszsza

postów: 251

04.01.2010 22:10

Może być najwspanialszym szefem kuchni, może nawet udawać, że istnieje coś takiego, jak kuchnia brytyjska (!), ale nie chciałabym znaleźć włosa w podanej mi potrawie, jego wygląd zaś sugeruje, że może to być regułą.
Lata całe (około 20, jako córka właścicielki, w kuchni i na zmywaku) pracowałam w restauracji i ścigano nas nawet za pierścionki - zbiera się tam sporo brudu. Włosy miały być zakryte, zero lakieru na paznokciach.
Wracając do Marco: tatar jest potrawą brytyjską? Mocno eksponuje swoje ego, niezupełnie ma ono odzwiercedlenie w programie.
Misiu265, nie interesuje mnie, kogo uczył, nie życzyłabym sobie takiego kucharza w mojej restauracji.
Jego przepisy też mnie jakoś nie zachwycają. Ma charyzmę? Może. Ale charyzmy się nie jada.

kris ulung

postów: 6

15.12.2009 10:59

Fajny gośc wiele o nim słyszałem wcześniej, ale dopiero teraz zobaczyłem. Widac że ma cohones.

misiu265

postów: 9

13.12.2009 02:38

3 star rozzete chef ,co chcecie wiecej w wieku 21 lat zdobyl to,nikomu sie nie udalo,fakt jego przepisy we Frankies zmienilismy troszke,ale ogolnie ludzie szaleja jesli chcecie pogadac o jego kuchni to piszcie do mnie na [email protected],w przepisach moge pomoc ,zycze milego gotowania,sous chef w Frankies restauracji ,MARCO PIERRE WCHITE,BYE

misiu265

postów: 9

13.12.2009 02:32

pracuje dla niego wiec wiem o co chodzi ,a dla tej pani nie zawsze sie wiaze w kuchni wlosy to jest schow,jest dobrym kucharzem jesli chcecie wiedziec to on uczyl Gordon Ramseyi pracowal w Selfridges w Londynie tam zaczynal cariere,mam spotkanie z nim 24 Grudnia we Frankies gdzie pracuje,dla mnie wniosl wiele do kulinarnego swiata,pozdrawiam,Mike

myszsza

postów: 251

12.12.2009 18:20

Mam jedną uwagę: gdyby gotował dla mnie, to wolałabym aby związał włosy i/lub założył coś na nie. Strasznie niechlujnie wygląda, prawie jak Przykaza :)

jacqueline

postów: 3

09.12.2009 16:37

ale Marco jest taki samczy... taki no wiecie...

Wymarzonydom

postów: 25

02.12.2009 19:22

Konar, nie jestem Polką, ale ...jak czytam "odlądnijcie" to mam wrażenie, że ktoś Lekcję Stylu "oglądnął".
Mówi się : "obejrzyjcie". STOP BYKOM:)

konar

postów: 2

02.12.2009 19:08

www.chefsden.com oglądnijcie sobie filmy jak Marco prowadzil Harvevs, on sie nie przejmuje krytykami,i mimo nie najlepszego tez programu jest moim idolem w kuchni, zwykła prostota jest najlepsza

piani

postów: 54

28.11.2009 16:54

Jeden z nielicznych programow na KuchniaTV, ktory z a w s z e skutecznie moblilizuje mnie do zmiany kanalu.

migotka333

postów: 1184

27.11.2009 19:01

czekam na desery
:-)

jacek1f

postów: 2296

15.11.2009 15:01

on w ogóle pojechał i rozjechal program...:-(
Jego propozycje są nieangielskie i przegrywajja, ma wyraznie klopot - niby chce wyjąć na wwierzch brytyjskoc, a jego propozycje ludzie jedza czesto pierwszt=y raz w zyciu....

Dla nas to smieszne, weim - wielkie halo z tartara i sledzi:-) Albo zywklej zapiekanki rybnej...:-)

Sam jest dziwny i irytujacy i zaciekawiający jednocvzesnie, ale nie wie mchyna po co program...?

ania7403

postów: 63

14.11.2009 17:38

Hmmm, nie wiedziałam, że tatar i sledź marynowany to typowo brytyjskie potrawy? Raczej kojarzyłam je z naszą częscią Europy. Chyba MPW troszkę poszalał.

snoozy

postów: 2419

09.11.2009 17:55

Dlatego ja nie czytam recenzji bo jakim cudem jedna osoba może miec podniebienie 1000000 smakoszy.Dotyczy to też kina, ksiązek i innych spraw

migotka333

postów: 1184

09.11.2009 16:43

no przecież sam Marco powiedział, że wyglądali jak rodzina Addamsów :-) ci krytycy kulinarni i podarł recenzję jednego z nich.

jacek1f

postów: 2296

09.11.2009 12:14

Paweł, krytyków każdych (czytaj frustratów każdych w branży danej) nigdy nie warto słuchać, a tu az żal było paptrzec jak wymądrzają sie głupawo.]]Sam Marco nie nie przekonuje, bo widze w nim jedna wielka sztucznosc mega gwaizdy, p[rzy kotrej niech schowa sie Gordon i reszta:-))) , ale akurat fajne potrawy kombinowal, normalne, i o to mu chodzilo, i ludziom chyba tez:-) Oprocz krytykow,,,

To taki skok na kase i comeback olbrzyma z emerytury.... Bedzie fajnie.

Hestia Q-34

postów: 419

08.11.2009 20:09

Co za wystrzal z bykiem Marco!
Ciekawi mnie.Program podoba mi sie

snoozy

postów: 2419

08.11.2009 13:19

Nieźle go zjechali krytycy.Nie jadłem tego więc trudno mi ocenic ale jak 99% jedzących powiedziało,ze jest dobre to akurat krytyków miałbym gdzieś

migotka333

postów: 1184

08.11.2009 09:23

program spodobał mi się :-)
najlepszy był moment jak hodowca bydła powiedział do MPW, że byk miał nadane imię Marco, ale mu zmienili na Gordon, bo się okazało, że nie ma jaj
:-D