Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30163
najnowszy wpis: 15.12.2017 00:32

Mamy 27399 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ makaron ze szpinakiem

przemek__

postów: 2

13.11.2006 15:54

Jezeli chodzi o ta paste ze szpinakiem to barzdo dobry pomysł jadłem juz nie raz, ale mam cos jeszcze co mozna do niej dodac, polecam ser plesniowy typu rokpol, lub lazur i zrobic z niego sos do pasty. Jak dla mnie poprostu bomba.

Gosia

postów: 11

13.11.2006 13:07

oczywiście sosu beszamelowego nie dodaje do szpinaku!!!!! Potrzebny jest tylko do zrobienia dania.

Gosia

postów: 11

13.11.2006 13:06

Jak o szpinaku mowa to wspaniały jest z caneloni!!!
Mrożony szpinak na patelni podgrzewam, dodaje czosnek, gałkę, przyprawę np.Kucharek. W zależności od upodobania, wieej lub mniej! Do całości sos beszamelowy, ser żółty.
Caneloni nadziewam masą szpinaku ( ja opracowałam własny sposób nadziewania: zakrywam jednym palcem od góry makaron i wbijam druga końcówką w masę, ta wypycha do góry nadzienie wcześniej wepchnięte)
Do formy żaroodpornej na dno wlewam sos układam caneloni, sos, i tak do końca. Wierzch oczywiście z serem.
Piekę w zależności od ilości i informacji na opakowaniu makaronu. około 30-40 min
Smacznego

chomik

postów: 2

05.11.2006 20:04

Hmmm... no to ja dodam do tego sos serowo-śmietanowy i podsmażonego kurczaka i zapiec... szpinak to jak juz ktoś woli może być mrożony lub surowy:) ja osobiście robiłam póki co z mrożonego:)

MaxRedaktor

postów: 174

03.11.2006 16:17

Przecież nie krytykuje autora przepisu, tylko szwedzkiego kucharza.

Frater

postów: 1

03.11.2006 15:28

Bardzo dobry przepis nie czepiajcie się autora, sami moglibyście dodać coś zamiast krytykować

MaxRedaktor

postów: 174

03.11.2006 14:51

Ta, świeży szpinak dostaniesz o każdej porze roku, mądralo?

szwedzki kucharz

postów: 1

30.10.2006 00:54

Mrożony szpinak...amatorka.Polecam świeży, nie trudno go dostać.

Podsmażamy delikatnie czosnek, imbir,papryczkę chili i nasiona słonecznika. dodajemi liście i dusimy.Następnie dodajemy makaron z odrobiną wody z makaronu. Stworzy to nam super sosik a sama potrawa nie będzie za sucha. Ja lubię warianty z pomidorami lub ze śmietaną i kurkami. Oczywiście nie zapominamy o parmezanie

ANIA RUKAT

postów: 3

20.10.2006 23:42

JA DORZUCAM JESZCZE ŁOSOSIA WĘDZONEGO I CZOSNEK I JEST PIĘKNIE...HARMONIA SMAKU.SMACZNEGO;)

karolinka

postów: 23

19.10.2006 22:57

brzmi fajnie i zachęcająco, ja napewno wypróbuję

kejt

postów: 1

17.10.2006 13:26

super obiad dla calej rodziny:)
ja robie zawsze z jednej paczki mrożonego szpinaku i ok. 1/3 paczki makaronu (rureczki).
w garnku rozmrażamy szpinak,gdy bedzie juz miekki dodajemy 1 wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz. gotujemy około 5 minut.
makaron gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. makaron i szpinak mieszamy razem i wrzucamy do naczynia zaroodpornego.teraz najważniejsze:) smietanke 30% lub 18% mieszamy z 1 jajkiem, doprawiamy do smaku i zalewamy caly makaron. na samą górę posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku ok 15-20 minut w temp.180 stopni.

życze smacznego:)