Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30163
najnowszy wpis: 15.12.2017 00:32

Mamy 27399 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ makaron z pestkami slonecznika

Gama

postów: 1

17.12.2006 20:43

Pestki słonecznika uprażyć na jasnobrązowy kolor. gdy wystygną zmielić w młynku. Zostawić garsteczkę na ozdobę. Do dużej miski wlać 2-3 łyżki oliwy wsypać zmielone pestki, posolić i dodać łyżeczkę przyprawy prowansalskiej. Pokroić kilka plasterków szynki. Ugotować makaron rurki, który niezbyt mocno odcedzamy. Makaron ląduje w misce. Mieszamy go z sosem i posypujemy szynką i całymi pestkami. Dobry na ciepło, pyszny na zimno ale najlepszy na drugi dzień.