Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ makaron z pestkami slonecznika

Gama

postów: 1

17.12.2006 20:43

Pestki słonecznika uprażyć na jasnobrązowy kolor. gdy wystygną zmielić w młynku. Zostawić garsteczkę na ozdobę. Do dużej miski wlać 2-3 łyżki oliwy wsypać zmielone pestki, posolić i dodać łyżeczkę przyprawy prowansalskiej. Pokroić kilka plasterków szynki. Ugotować makaron rurki, który niezbyt mocno odcedzamy. Makaron ląduje w misce. Mieszamy go z sosem i posypujemy szynką i całymi pestkami. Dobry na ciepło, pyszny na zimno ale najlepszy na drugi dzień.