Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej


Wasze ulubione herbaty >

Mi w ostatnim czasie najbardziej smakuje herbata https://moyamatcha.com. Ma charakterystyczny, ciekawy aromat,...

Kambelina, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30162
najnowszy wpis: 14.12.2017 19:27

Mamy 27397 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Lasagne ze szpinakiem

jacek1f

postów: 2296

23.04.2007 20:47

o tak:-)
To czysta oliwa dobrej jakosci o smaku pomodoro.
Do doprawiania saltek - minimum. Do smazenia na smakowo - jajecznic, omletow, mies niektorych - jak najbardziej.

Chenia

postów: 459

23.04.2007 18:49

Ok to też brzmi interesująco. Widziałam takie suszone pomidory w zalewie. Trzeba je wyciągnąć i rozdrobnić do szpinaku? A co z zalewą, można ja jakoś wykorzystać?

jacek1f

postów: 2296

23.04.2007 11:23

rzeczywiscie swieze pomidorki nie bardzo... ale juz suszone aromatyczne 9te z oliwy, nie wiorki) pasuja bardzo do aromatyzowania i wmieszania do szpinaku. Polecam.

Chenia

postów: 459

22.04.2007 22:53

Dzięki za rady, faktycznie mój szpinak był raczej mokry, a może następnym razem zrobię przekręconą wersję canelloni ze szpinakiem Jamiego tylko z sosem beszamelowym, bo pomidorki mi do tego nie pasują?

jacek1f

postów: 2296

22.04.2007 15:53

Cheniu - chyba jednak chodzi jedynie o to, zeby szpinak jako nadzienie byl dobrze odparowany/odcisniety/wysmazony na tyle zeby w ogole nie byl plynny.
Dodanie jajka, bulki, - klasycznych zgestkow - pomoze. Ale glownie wczesniejsze odciniecie, a potem jak smazysz z czosnekiem i przyprawami i serem - tez odcisnietym! - to dluzej przetrzymuj.
powodzenia i smacznego!

morderska

postów: 91

22.04.2007 09:46

W lasagne ze szpinakiem lepiej zamiast beszamelu użyć masy śmietanowo jajecznej. Jak w quiche. Wtedy po zapieczeniu nic nie będzie się rozpadać. Ewentualnie przy beszamelu wbić jaja do sera.

Chenia

postów: 459

21.04.2007 20:55

Jak zrobić lasagne żeby nie rozpływala się przy podawaniu? Jako przekładki używałam tylko sosu beszamelowego, dość gęstego, szpinaku i serka ricotta, na górze oczywiście starty ser.
Mięsna wychodzi mi bez problemów. Proszę o praktyczne rady i przepisy.