Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

ostatnio na forum >>

Bezglutenowo >

Polecam wejść sobie na https://nakulinarnymszlaku.pl/ i zapoznać się z przepisami, które znajdują...

MArek455, 23.05.2018 | czytaj dalej


Catering dietetyczny - opinie >

Stosuję od miesiąca catering jedzeniemarzeniem specjalnie dopasowany do moich potrzeb. Jedzenie jest...

Rozalinda007, 22.05.2018 | czytaj dalej


Czy na pewno umiesz gotować? 5 >

Hmmm

Darcel, 22.05.2018 | czytaj dalej

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ kurczak w sosie curry z brzoskwiniami

dooza

postów: 3

22.03.2008 04:14

2 filety z kurczaka
bialy pieprz
lyzka masla
sol

szklanka bulionu, moze byc z kostki
lyzka maki
kopczasta lyzka curry (najlepiej kamis)
puszka brzoskwin
ze dwie(lub trzy) lyzki smietany 36%
ryz
salata

Ryz ugotowac, trzymac cieply
filety przekroic wzdluz, usmazyc na zloto na masle,na plaskiej, glebokiej patelni, oproszyc pieprzem i sola, zdjac i trzymac w cieple

Na masle po kurczaku zrobic zasmazke z maki, nastepnie curry, zasmazyc na zloto i dodac bulion, lekko zagotowac. Brzoskwinie wczesniej odsaczyc, pokroic na cwiartki. syrop dodac do sosu, zagotowac przez chwilke, dodac smietane.Gdy sos zrobi sie jednolity, ( ok, 2 minut) dodac pokrojone brzoskwinie, nie gotowac, tylko dobtze zagrzac.

Na talerzu polozyc salate, ryz, polac sosem, dodac kawalki brzoskwin, na boku ulozyc kurczaka.

Najlepsze z bialym winem, polecam sauvignon blanc lub ewentualnie pinot grigio