Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Czajnik >

Jaki czajnik polecacie? Elektryczny czy tradycyjny. Nie ukrywam że tradycyjne bardzo mi...

Wanda2017, 18.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Dla mnie w święta obowiązkowo musi być bigos i tradycyjna polska sałatka...

temptinglook, 17.12.2017 | czytaj dalej


Sieć nowych restauracji >

Z racji, że planuję otworzyć niebawem nową restaurację poszukuję ku temu lokale,...

Karpatk67a, 17.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2013, wpisów: 30168
najnowszy wpis: 18.12.2017 05:20

Mamy 27420 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ KURCZAK W PESTO NA SAŁACIE LODOWEJ

starygosciu

postów: 5

13.12.2006 21:27

Danie bomba! Faktycznie lekkie i rozplywa sie w ustach! Polecam wszystkim! StaryG!

kaha

postów: 2

13.12.2006 21:20

Zaczynamy przygotowanie dania od zamarynowania piersi z kurczaka, pokrojonych w niezbyt grubą kostkę. Marynatę należy przygotować z oliwy, octu balsamicznego, zgniecionego czosnku, dodając sól, pieprz, paprykę, zgniecione nasiona kolendry i zioła wg uznania. Po mniej więcej godzinie marynowania w lodówce wrzucamy mięso na gorącą oliwę, obsmażamy szybko z wszystkich stron (wystarczy kilka minut, żeby było soczyste) i dodajemy słoiczek "pesto genovese". Podgrezwamy i serwujemy ciepłe na sałacie lodowej.
Z kieliszkiem białego wina to świetna przystawka, a w większej ilości bardzo fajne danie główne na leciutką kolację.
|Smacznego!