Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Problemy z odżywianiem >

Zgłosiłam sprawę do prawnika https://www.i-kancelaria.pl/o-kancelarii/ bo czułam się tylko gorzej i gorzej

Romoha, 11.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Jakie sa wasze ulubione?

marlenawwa, 11.12.2017 | czytaj dalej


Objazd kulinarny Paryża >

Wraz z moim mężem kochamy kuchnię francuską stąd padł pomysł by na...

sisirus, 11.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2008, wpisów: 30147
najnowszy wpis: 11.12.2017 20:48

Mamy 27386 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ KURCZAK W PESTO NA SAŁACIE LODOWEJ

starygosciu

postów: 5

13.12.2006 21:27

Danie bomba! Faktycznie lekkie i rozplywa sie w ustach! Polecam wszystkim! StaryG!

kaha

postów: 2

13.12.2006 21:20

Zaczynamy przygotowanie dania od zamarynowania piersi z kurczaka, pokrojonych w niezbyt grubą kostkę. Marynatę należy przygotować z oliwy, octu balsamicznego, zgniecionego czosnku, dodając sól, pieprz, paprykę, zgniecione nasiona kolendry i zioła wg uznania. Po mniej więcej godzinie marynowania w lodówce wrzucamy mięso na gorącą oliwę, obsmażamy szybko z wszystkich stron (wystarczy kilka minut, żeby było soczyste) i dodajemy słoiczek "pesto genovese". Podgrezwamy i serwujemy ciepłe na sałacie lodowej.
Z kieliszkiem białego wina to świetna przystawka, a w większej ilości bardzo fajne danie główne na leciutką kolację.
|Smacznego!