ostatnio na forum >>

gdzie kupić we wrocławiu szklany panel do kuchni? >

Robiąc od nowa salon i kuchnie kolega polecił mi tą firmę http://www.majsterszklarz.pl...

wiktoria-karn, 14.03.2014 | czytaj dalej


Orzechy - dobre czy nie? >

Dobra jest nalewka z orzechów na brzuch.

wiktoria-karn, 14.03.2014 | czytaj dalej


Dieta Ewy Dąbrowskiej >

Nie, ale spróbuje.

wiktoria-karn, 14.03.2014 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1522, wpisów: 25948
najnowszy wpis: 14.03.2014 10:53

Mamy 21968 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Kurczak w ciescie POMOCY !!!

martaskrzypczak

postów: 1

28.02.2011 14:13

Taki wielki kawałek kurczaka jest pewnie usmażony z ciastem naleśnikowym w głębokim tłuszczu, a potem jeszcze pieczony w piekarniku, żeby doszedł wewnątrz. Nie trzeba na to konkretnego przepisu. Z tego co wiem Chińczycy używają dużo glutaminianu sodu, dlatego wszystko tak super smakuje. Jak chcesz to spróbuj, ja wolę bez :)

kamil

postów: 283

27.02.2011 22:07

jaccooll napisała 25.02.2011 15:45:
Dzieki za odp. ale przypominam ze to nie byly kawalki kurczaka lub piersi. To cos ( filet z kurczaka albo z indyka ) bylo zapiekane w calosci a potem pokrojone.Kamil wiem ze tych przepisow Co ty podales jest mnóstwo w necie ale znajdz ten odpowiedni który bedzie odpowiadal mojemu opisowi :)
przyjacielu, to co podałeś w opisie to po prostu kurczak w cieście obsypany sezamem. Trochę mało, by ustalić metodę jego robienia. Bo to jest na bank kurczak w cieście z przyprawami i sezamem. I tu się zaczyna zabawa. Jakimi przyprawami? Czy przyprawiane mięso czy ciasto, czy sezame podprażany czy nie?
Nie da się w ten sposób odtworzyć przepisu. Ja wiem, że to za zabrzmi banalnie, ale nie ma innego sposobu, niż próbować samemu różnych kombinacji i dojść do sukcesu.
Ja jako nastolatek w ten sposób dochodziłem do smaku kurczaka w panierce z KFC. Dzisiaj uważam to za syf, bo moim zdaniem panierka wszelka zabija smak. Ale udało mi się, bo trafiłem w końcu na odpowiednią mieszankę przypraw, a smak miały prawie taki, jak w kurczakowni.

jaccooll

postów: 2

25.02.2011 15:45

Dzieki za odp. ale przypominam ze to nie byly kawalki kurczaka lub piersi. To cos ( filet z kurczaka albo z indyka ) bylo zapiekane w calosci a potem pokrojone.Kamil wiem ze tych przepisow Co ty podales jest mnóstwo w necie ale znajdz ten odpowiedni który bedzie odpowiadal mojemu opisowi :)

sylwi28

postów: 1

18.02.2011 10:44

ja robię ciasto na naleśniki tylko geste i mocze w nim Kuczaka potem posypuje sezamem i smażę w głębokim oleju

kamil

postów: 283

18.02.2011 10:41

jaccooll napisała 16.02.2011 18:10:
Witam wszystkich, mam problem, jadłam ostatnio kurczaka ( pewnie był to filet z kurczaka lub indyka ) u chińczyka w panierce ale raczej to było ciasto posypane sezamem i nigdzie nie mogę znalezć przepisu czy ktoś jest w stanie mi pomóc, proszę o przepis ew. link. Serdecznie dziękuje.
pelno tego w necie. Najprościej zrobić po prostu lejące się ciasto na naleśniki, ale nie z proszkiem do pieczenia, tylko z drożdżami. I połowę wody zastąpić piwem. Maczasz po prostu kawałki z takim cieście, doprawionym tak jak lubisz i smażysz w głębokim tłuszczu.

jaccooll

postów: 2

16.02.2011 18:10

Witam wszystkich, mam problem, jadłam ostatnio kurczaka ( pewnie był to filet z kurczaka lub indyka ) u chińczyka w panierce ale raczej to było ciasto posypane sezamem i nigdzie nie mogę znalezć przepisu czy ktoś jest w stanie mi pomóc, proszę o przepis ew. link. Serdecznie dziękuje.