Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Kuchnia francuska po prostu 2

więcej >>

MałgorzataM

postów: 1

19.10.2012 17:54

Bardzo lubię programy prowadzone przez Laurę Calder -niedużo składników, raczej proste przepisy i ciekawe, pyszne potrawy. I to jest dla mnie najważniejsze w gotowaniu.
Czy jest szansa na nową serię tych programów?

zibipap

postów: 11

24.02.2012 17:49

Kiedy pojawią się przepisy z reszty programów na stronie ????

NICK04

postów: 1

17.02.2012 17:53

Witam

Jeśli ktoś zanotował przepis na suflet czekoladowy z malinami z 16 odcinka chyba to bardzo poproszę. Z góry dziękuję

ciasto_marchewkowe

postów: 25

08.09.2011 14:48

popcorn z masłem i przyprawami to zdecydowanie niebo w gębie! aż mi żal, że od poniedziałku (a jakże) przechodzę na dietę

leila

postów: 1

25.07.2011 12:51

witam, w zeszłym tygodniu był robiony popcorn po francusku z masłem, czosnkiem i ziołami. Pamiętacie co to za zioła? wydaje mi się że estragon albo rozmaryn...
pozdrawiam

18.07.2011 11:22

 

Witam
Muszę Was poprosić o jeszcze chwilę cierpliwości. Wszystkie przepisy będą na stronie, ale w związku z faktem, że dystrybutor dość późno dosłał materiały, musimy jeszcze trochę poczekać.
z góry dziękuję za wyrozumiałość
pozdrawiam

maja.

postów: 1

14.07.2011 23:45

witam
poproszę o przepis na sałatkę z kalafiora, odc. z 13.07

kate68

postów: 1

13.07.2011 23:35

Podaje przepis na ciasto pomaranczowe z migdalami. 6 jajek ,3/4 szklanki cukru,skorka z 3 sparzonych pomaranczy,1i 1/2 szklanki zmielonych migdalow. Nagrzewamy piekarnik do 180stopni , szykujemy okragla blaszke o rozmiarze 22-23 cm. Rozbijamy jajka ,osobno zoltka, i bialka.Zoltka ucieramy na puch z cukrem,Delikatnie dodajemy migdaly .Piane ubijamy na sztywno , dodajemy najpierw jedna lyzke do zoltek i delikatnie mieszamy ,nastepnie dodajemy reszte piany.Wykladamy delikatnie na blaszke, i pieczemy 45 minut, nie zagladamy przez pierwsze 30 minut,pieczemy do suchego patyczka. Wyjmujemy z formy jak jest zimne. Przygotowujemy syrop, Sok z 3 pomaranczy i 1/2 szklanki cukru,gotujemy na malym ogniu przez 5 minut,mozna na koncu dolac likier np pomaranczowy ,to wersja dla doroslych.Delikanie wylewac na ciasto by wszysko wsiaknelo.Na koniec mozna udekorowac ciasto kandyzowanymi pomaranczmi,podajemy z bita smietana.Smacznego! Przepisy Laury Calder,jesli znasz angielski znajdziesz na www.foodnetwork.ca .Pozdrawiam Kate

BeeJay

postów: 51

11.07.2011 20:13

Pierwsza seria była świetna. Szkoda, że nie ma wieczornych powtórek. Niby stała pora, a jakoś przypominam sobie koło 20-tej. :)

szczelon

postów: 1

09.07.2011 17:33

Potrzebuję przepis na ciasto pomarańczowe z migdałami z odcinka 3.

Dysponuje ktoś nim????
Pomóżcie proszę