Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27178 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ Książka kucharska-Prawie jak rafaello...

adriana94

postów: 1

03.11.2011 19:46

Składniki na około 35-40 pralinek:
-1/2 szklanki wody
-1/2 szklanki cukru
-250g masła(miękkiego)
-259g mleka w proszku(,,niebieskiego,,)
-250g wiórek kokosowych +100g do obtoczenia
-1/2 kieliszka spirytysu
-2 duże zmielone wafle lub pokruszone dokładnie wafelki do lodów(dałam około 8 wafelków)
-około 40 sztuk migdałów bez skórki

Przepis:
Wodę z cukrem doprowadzić do wrzenia ,cały czas mieszając ..Po dokładnym rozpuszczeniu cukru wyłączyć i ostudzić..Dodać pozostałe składniki ,oprócz migdałówi wymieszać ..Masa będzie dość płynna (nie panikować)więc wstawić na około 45 minut do lodówki.Po tym czasie wyjąć i lepić kulki w wielkości orzecha włoskiego wkładając do środka każdej migdałek ..Otoczyć w wiórkach i ponownie wstawić do lodówki(powinny być w niej przechowywane)...
Smacznego!!!