Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30164
najnowszy wpis: 15.12.2017 13:47

Mamy 27404 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ Kruche ciasto

olek898

postów: 2

19.03.2010 18:24

Bardzo pani dziękuję.

Hestia Q-34

postów: 419

19.03.2010 14:51

Hej Olku! jestes wielki zuch.Napewno kiedys bedziesz GWIAZDA.

olek898

postów: 2

18.03.2010 19:58

Przygotuj:
25 dag (1 1/4 szklanki) mąki, 10 dag (1/2 szklanki) cukru pudru, 25 dag masła, 1 jajko.

Zaczynamy od zagniecenia ciasta. Aby zagnieść ciasto musimy (według mnie) zrobić kupkę mąki i wrzucić tam: masło pokrojone w kostki, żółtko i śmietanę. Potem ugniatamy jak najszybciej bo ciasto nie morze być za bardzo tłuste. Jak już zagnieciemy ciasto i zrobimy formę wstawiamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180
stopni Celsjusza czekamy aż zbrązowieje. Potem z resztek cista robimy obwódkę i smarujemy konfiturą żurawinową i wstawiamy na około 20 min do piekarnika.
Potem wyjmujemy ciasto z formy i wykładamy je na talerz lub podstawkę.

Olek Sobolewski

WWW: http://sites.google.com/site/kuchniaolka

post edytowany 3 razy, ostatnio 18.03.2010 20:03