Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Jak urządzić kuchnię ? :) >

Ja się waham jaką kuchnię zrobić. Sama nie wiem, czy zrobić sobie...

HeniaB, 13.12.2017 | czytaj dalej


Witam >

Cześć wszystkim!!!

1992Tomasz, 12.12.2017 | czytaj dalej


odszkodowanie za opóźniony lot >

POszukuję informacji o firie airlex http://airlex.eu/odszkodowanie-za-opozniony-lot/ Wraz z mężem próbujemy odzyskać pieniądze...

Bleka, 12.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2009, wpisów: 30155
najnowszy wpis: 13.12.2017 10:52

Mamy 27393 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Królewskie sushi w polskim wydaniu enigma fusion

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:52

Składniki na jedna porocję:
20 dkg polędwiczki wieprzowej
1 filiżanka kaszy gryczanej
płat nori
350 ml bulionu warzywnego
bukiet ziół: bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek - 1,5 łyżki
20 dkg kurki
100 ml śmietany 36%
masło
cebula czerwona - 1/2 sztuki
1 łyżka grogonzolla

Przygotowanie:
Polędwiczki pokroić w długie pasy, zamarynować w ziołach i zgrillować. Ugotować kaszę w bulionie. Pokryć nori kaszą, na tym ułożyć pasy polędwiczki i zwinąć jak sushi, przekroić na ukos na dwie nierówne części. Przesmażyć cebulę z borowikami, podlać śmietaną, odparować i dodać ser. Na środku talerza rozlewamy sos na nim ustawiamy wieżę z nori. Ozdabiamy świeżymi ziołami.

Smacznego!