Czy na pewno umiesz gotować? 5

ostatnio na forum >>

Jak urządzić kuchnię ? :) >

Myślę że faktycznie białe meble mogą pomóc powiększych małe pomieszczenie, ale z...

Jola81, 24.02.2018 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Niestety nie mają za dużo wartości odżywczych, to w sumie sama woda...

Jola81, 24.02.2018 | czytaj dalej


Potrawy na przyjęcie >

Bardzo lubię zaskakiwać moich gości i podawać im coś nieoczywostego ale jednocześnie...

Jola81, 24.02.2018 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2077, wpisów: 30458
najnowszy wpis: 24.02.2018 18:36

Mamy 27651 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Królewskie sushi w polskim wydaniu enigma fusion

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:52

Składniki na jedna porocję:
20 dkg polędwiczki wieprzowej
1 filiżanka kaszy gryczanej
płat nori
350 ml bulionu warzywnego
bukiet ziół: bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek - 1,5 łyżki
20 dkg kurki
100 ml śmietany 36%
masło
cebula czerwona - 1/2 sztuki
1 łyżka grogonzolla

Przygotowanie:
Polędwiczki pokroić w długie pasy, zamarynować w ziołach i zgrillować. Ugotować kaszę w bulionie. Pokryć nori kaszą, na tym ułożyć pasy polędwiczki i zwinąć jak sushi, przekroić na ukos na dwie nierówne części. Przesmażyć cebulę z borowikami, podlać śmietaną, odparować i dodać ser. Na środku talerza rozlewamy sos na nim ustawiamy wieżę z nori. Ozdabiamy świeżymi ziołami.

Smacznego!