Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Blog >

Wpadlam na pewien pomysl zwiazany z moja pasja czyli gotowaniem. Chcialabym stworzyc...

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Wasza opinia na temat upominków >

A propo preznetow to zastanawiam sie na jakims upominkiem dla mojej corki....

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1976, wpisów: 29962
najnowszy wpis: 22.10.2017 13:49

Mamy 27184 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Królewskie sushi w polskim wydaniu enigma fusion

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:52

Składniki na jedna porocję:
20 dkg polędwiczki wieprzowej
1 filiżanka kaszy gryczanej
płat nori
350 ml bulionu warzywnego
bukiet ziół: bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek - 1,5 łyżki
20 dkg kurki
100 ml śmietany 36%
masło
cebula czerwona - 1/2 sztuki
1 łyżka grogonzolla

Przygotowanie:
Polędwiczki pokroić w długie pasy, zamarynować w ziołach i zgrillować. Ugotować kaszę w bulionie. Pokryć nori kaszą, na tym ułożyć pasy polędwiczki i zwinąć jak sushi, przekroić na ukos na dwie nierówne części. Przesmażyć cebulę z borowikami, podlać śmietaną, odparować i dodać ser. Na środku talerza rozlewamy sos na nim ustawiamy wieżę z nori. Ozdabiamy świeżymi ziołami.

Smacznego!