Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Czajnik >

Jaki czajnik polecacie? Elektryczny czy tradycyjny. Nie ukrywam że tradycyjne bardzo mi...

Wanda2017, 18.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Dla mnie w święta obowiązkowo musi być bigos i tradycyjna polska sałatka...

temptinglook, 17.12.2017 | czytaj dalej


Sieć nowych restauracji >

Z racji, że planuję otworzyć niebawem nową restaurację poszukuję ku temu lokale,...

Karpatk67a, 17.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2013, wpisów: 30168
najnowszy wpis: 18.12.2017 05:20

Mamy 27420 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ KONINA

jacek1f

postów: 2296

14.12.2011 21:02

hej, swojego czasu dzieki mamie mojej poznalem konine niezle:-)
generalnie:
- albo bardzo szybko i mocno i krótko smażysz na befsztyki;
- albo po mocnym, szybkim obsmażeniu/zamknięciu dusisz dłuuugo;
- lubi cebulę, czosnek;
- lepiej unikać korzeniowych jak marchew, pietruszka, seler - bo one dają
dodatkową "słodycz"'
- w gulaszach sos sojowy ratuje od nadsłodkości i pieprz, słodka papryka - nie.

Ale to wdzięczne mięso, warto próbować.

Ja wspominam milo gulasze.

Dante

postów: 8

14.12.2011 18:59

Tatar z polędwicy końskiej to moje marzenie od dłuższego czasu, niestety nie mam dostępu do takiego mięsa :(

kuchareczek

postów: 4

24.08.2011 18:52

Czy ktokolwiek z Was zna ciekawe, smaczne i wypróbowane sposoby na przyrządzenie koniny? Z góry dziękuję i pozdrawiam!