Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej


Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29953
najnowszy wpis: 19.10.2017 17:28

Mamy 27176 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Kiełbaski w cieście francuskim

Gosia

postów: 11

08.12.2006 14:32

Ciasto francuskie mrożone (długie opakowanie-lepsze, nie pytajcie dlaczego)
kiełbaski wedle upodobań, ja lubię tzw.paryżanki w nylonowym flaku
pieczarki lub grzybki suszone
cebulka
ser żółty

pieczarki lub namoczone wcześniej grzybki miele razem z cebulka, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podgrzewam na patelni aby puściły sok i wyparowały nadmiar
na rozmrożone ciasto rozsmarowuje grzybki, tne cisto na paski o szerokości takiej aby wyszła potrzebna ilość, to znowu zależy od ilości kiełbasek
na każdym pasku kłade kawałek sera, zawijam na kiełbasce.
Aby przykryło całą jej długość.
Piekę w piekarniku nagrzanym do 210-220 stopni, 12 minut.
czas pieczenia na opakowaniu ciasta.
Pychota! Polecam