Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jakie wino do dań z warzyw? >

Jeżeli lubicie czerwone wino wytrawne, mogę polecić Leaping Horse Merlot, ono dobrze...

malina_, 24.10.2017 | czytaj dalej


Dopłata >

Hej, czy jest tu ktoś zorientowany w temacie, kto mógłby mi powiedzieć,...

Miles, 23.10.2017 | czytaj dalej


Dzień dobry >

Cześć, jestem nowa, dlatego się z Wami witam ;>

sfinks, 23.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1977, wpisów: 29967
najnowszy wpis: 24.10.2017 02:32

Mamy 27186 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Kasza gryczana na słodko :)

grazkaflorek

postów: 1

06.11.2006 23:03

sałatę lodową porwać na kawałki |na 3 osoby biorę całą główkę\,włozyć do salaterki.Ladny chudy boczek wędzony ok.
15dkg,może być więcej kroimy na paseczki,na patelni rozgrzewamy trochę oliwy z oliwek i podsmażamy na tym boczek,przekładamy do sałaty,wlęwamy na patelnię 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek i dodajemy 2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy\uwaga bo pryska\,do tego dolewamy ocet balsamiko,ja używam tego z Modeny,tak z 3-4 łyżki.Chwilę trzymamy na ogniu i zalewamy tym gorącym sosem sałatę.Solimy,trochę pieprzu,na wierzch strużyny żółtego sera\może być krajowy\.Pycha!!To przepis Nigelli. Zrobił furorę
w moim domu.Jadamy go od przeszło roku,a smakuje nawet mojej 3letniej wnuczce.Polecam ,spróbujcie,na lekką kolację,albo na chandrę,Pozdrawiam wszystkich domorosłych kucharzy...grazkaflorek

szczygłowa

postów: 4

31.10.2006 15:47

ok 100 gr kaszy gotujemy.
8-10 suszonych śliwek kroimy wrzucamy na patelnę, dorzucamy garstkę rodzynek i płatków migdałowych. Podsmażamy chwile, dokładamy ugotowana kaszę. Czas smażenia wspólnego dowolny, ja przysmażyłam do lekkiej chrupkości.
Dodajemy po łyżeczce garam masali i miodu. Jeszcze chwile smażymy.

Mniam :)