Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Karmarja -potrawa smażona

PinotNoir

postów: 1

07.04.2008 00:43

Ja równiez uważam że nie ma potrzeby uzywania "Vegety". Zamiast "Vegetyi" można dodać odrobinę czosnku (jeżeli ktoś lubi oczywiście), tymianek, majeranek lub inne dowolne i lubiane zioła. "Vegeta" dla mnie nie istnieje jako przyprawa, jest tylko słona (glutaminian sodu) i nic wiecej, ale jak ktoś lubi to niech sobie dodaje... Rzecz gustu.

dooza

postów: 3

22.03.2008 04:43

czyli cos w rodzaju fritatty, a co do vegety, to w umiarkowanyh ilosciach czasem ratuje sytuacje

caer

postów: 194

04.03.2008 23:55

Perła, spróbuj poprostu zrobić raz bez tego dodatku. zobaczysz sama:)
pozdrawiam:)

jacek1f

postów: 2296

04.03.2008 20:19

zakladam sie o wszytsko, ze w przepisie nie ma vegety!

Jestem tępicielem vegety i kazdy wspanialyy [przepis - smiem twierdzic - jest popsuty przez vegete!

sorry.

caer

postów: 194

04.03.2008 17:03

:) takie cóś ala omlet hiszpański. Pycha

tylko po co ta vegeta??? ale to juz mój problem

Perła

postów: 1

04.03.2008 16:31

4 średnie ,obrane ziemniaki
1 obrana marchew((duża)
1 jajko
1/2 szkl. mleka
vegeta ,sól, pieprz do smaku
1 łyżka majeranku
Olej do smażenia(niewiele)
Ziemniaki, marchewkę kroimy w plasterki, przyprawiamy vegetą , solą (tak ok. po 1/2 łyżeczki),szczyptą pieprzu, majerankiem ,smażymy aż ziemniaki będą miękkie i lekko przyrumienione.W międzyczasie w miseczce roztrzepujemy jajko z mlekiem.Kiedy ziemniaki będą usmazone ,rozkładamy je równomiernie po całej patelni, tworząc kilka małych przestrzeni.Zalewamy je uprzednio rozbitym jajkiem z mlekiem i przykrywamy pokrywką ,dusimy na małym gazie aż do ścięcia zalewy.Zdejmujemy pokrywkę, a patelnię przykrywamy dużym talerzem ,po czym odwracamy patelnię do góry nogami i gotowe.SMACZNEGO!