Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Blog >

Wpadlam na pewien pomysl zwiazany z moja pasja czyli gotowaniem. Chcialabym stworzyc...

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Wasza opinia na temat upominków >

A propo preznetow to zastanawiam sie na jakims upominkiem dla mojej corki....

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1976, wpisów: 29962
najnowszy wpis: 22.10.2017 13:49

Mamy 27182 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ JAMIE W DOMU 2

więcej >>

Jamie_w_spodnicy

postów: 6

08.11.2012 23:10

Mam nadzieję, że będą powtórki odcinków o sałatach i rybach na surowo...

toskaniau

postów: 41

26.07.2011 13:06

pokochalam go wlasnie za ten program lata temu.. od tego programu zaczela sie moja przygoda z Jamie'em

kamil

postów: 283

20.08.2010 12:59

Na rynku pokazała się biogramia Jamie Olivera. Ale po angielsku, wiec jak dla mnie odpada. Nie wiecie czasem, czy ktoś nie wydał jej po polsku, albo czy nie ma takich planów?

ania_oliver

postów: 1

01.02.2010 18:10

bardzo lubie tego kucharza
kocham go i jego przepisy !!

Hestia Q-34

postów: 419

08.11.2009 21:50

MASZKO chyba o ten przepis Ci chodzi.Postaram sie odtworzyc go z pamieci.
Jamie smazyl z 50g masla
seler naciowy
2 marchwie
cebule
pieczarki
rozmaryn,sol,pieprz
mostek wolowy w kawalkach,dodal 1 lyzke maki i wlal 1 puszke piwa,troche
wody albo bulionu ok.2 godz.w 180 st.Do przestudzonego nadzienia dodal ok.
100g chedara.
Na dno formy polozyl 3 mm krazek ciasta francuskiego i wylozyl nadzienie
posypal startym serem,przykryl drugim krazkiem.
Zwisajace ciasto obu krazkow podwinal w gore robiac cos w rodzaju walka.
Posmarowal jajkiem i zrobil naciecia,piekl w 180 st 40 min.
Pozdrawiam

Aleksandraa24

postów: 1

30.10.2009 08:43

W 12 odcinku był makaron z miesem które było marynowane potem upieczone i na końcu usmazone na odrobinie oleju. To wszystko było na ostro.
Czy ktoś ma przepis na to danie

28.10.2009 09:21

 

Witam

Nie dostaliśmy wszystkich przepisów do tego programu, na stronie Kuchni.tv znajdują się tylko te przepisy, które udostepnił nam producent porgramu.

pozdrawiam

kasandra6

postów: 8

27.10.2009 14:50

CZY KTOŚ WIE GDZIE ZNAJDE PRZEPIS NA MAKARON JEMIEGO OLIVERA PROGRAM JAMIE OLIVER W DOMU 2 ALE W PRZEPISACH TEGO NIEMA

migotka333

postów: 1184

11.10.2009 17:06

na stronie głównej wejdź w zakładkę "przepisy" i tam jest wyszukiwarka (taka nieduża) m.in. wg programów telewizyjnych.

ela_filip

postów: 1

11.10.2009 16:59

czy ktoś może wie gdzie można na tej stronce znaleźć przepis na podwójnie pieczony suflet ze szpinakiem???

Maszka01

postów: 5

07.10.2009 11:00

czy kojarzycie może przepis Jamiego z odc. 6 na placek z mostkiem cielęcym w cieście fransukim? są inne przepisy z tego odcinka, ale tego nie ma .. a chciałabym zrobić to danie ;)

jerzygk

postów: 1

29.09.2009 20:22

oglądam Jamie od 10 lat

Pijana_Powietrzem

postów: 42

18.03.2009 03:48

"MrPepper loves MrTomato who in turn loves to have a party with MrGarlic"

najlepszy tekst Jamiego :D W dodatku tak śmiesznie to mówił :)

KATARZYNKA

postów: 760

19.02.2009 19:18

delajek napisał 19.02.2009 08:38:
jamie oliver dla mnie bomba program
Dla mnie też. :-)

delajek

postów: 2

19.02.2009 08:38

jamie oliver dla mnie bomba program

Jamie Oliver

postów: 14

13.02.2009 12:35

Ku pamieci i przestrodze, wiadamo jak jest z grzybami :)))

minutka

postów: 1250

10.02.2009 16:04

Dzięki Jamie Oliver. To też znalazłam szukając interesujących mnie informacji. Rozumiem, że zamieściłeś te wiadomości ku pamięci ;-)

LillyWaters

postów: 10

09.02.2009 18:12

Czy ktoś ma dvd Jamie at Home Winter Series i Summer Series? Dostałam Jamie at Home Complete Series, ale takie KOMPLETNE to ono nie jest - brakuje w nim części odcinków, np ze szparagami, czy o pizzy... Ciekawa jestem, czy w pozostałych wydaniach są wszystkie, czy też wybrane? BŁAGAM - jeśli ktoś ma, niech podzieli się wiedzą!!! Inaczej pójdę z torbami, albo mąż mnie z domu wyrzuci ;))

temeko

postów: 2

09.02.2009 08:12

czy ktoś zapisał jak zrobić groszek z kaszą pęczak? to było we wczorajszym (8 luty) odcinku

Jamie Oliver

postów: 14

08.02.2009 11:03

Cos na temat żóltego grzybka:
Tekst z Wikipedi

ŻÓŁCIAK SIARKOWY

Pokrój
owocnik jednoroczny przyrośnięty bokiem do drzewa. Zazwyczaj bez trzonu. Owocniki są często ułożone dachówkowato.

Kapelusz
średnica zwykle do 25 cm, wachlarzowaty, nieregularny. Powierzchnia pagórkowata, nierówna. Barwa siarkowożółta do pomarańczowej (często z różowym odcieniem), z wiekiem blednie. Brzeg nieregularny, falisty, podwinięty. Spotykane są też owocniki z brzegiem ostrym. Brzeg jest często barwy cytrynowej.

Miąższ
barwy białej do kremowożółtej, u młodych egzemplarzy miękki i soczysty, u starszych kruchy.

Rurki
długości do 4 mm barwy siarkowożółtej.
Wysyp zarodników
jasnożółty szybko jaśniejący do białego.

Występowanie
w Polsce pospolity. Występuje od maja do września. Najczęściej można go spotkać na dębach, topolach i robiniach. W zaniedbanych sadach na orzechach, śliwach i gruszach. Na drzewach iglastych występuje bardzo rzadko.

Uwagi
jadalne są tylko młode owocniki.

minutka

postów: 1250

27.01.2009 19:33

Olu, z tymi podgrzybkami to racja. Przerabiam to każdego lata i jesieni. Tyle że różnią się one zazwyczaj kolorami i wielkością, a nie samą strukturą grzyba - wszystkie mają kapelusze i trzonki. W przypadku wspomnianego grzyba sytuacja wygląda trochę inaczej. Wiem, że u nas jest to gatunek raczej niezbierany. Znalazłam już w swoich atlasach grzybów inne zdjęcia żółciaka i te już bardziej (niż te zamieszczone w internecie) pasują do "grzybka" z programu Jamie'go.

Ola_D

postów: 308

26.01.2009 16:19

pewnie byłoby trzeba zapytać jakiegoś mykologa, ale o ile pamiętam, to grzyby mogą się nieznacznie różnić w zależności od tego, w jakich warunkach rosną,
a jak wyczytałam ten może rosnąć na rozmaitych drzewach - więc może to od gatunku drzewa zalezy?
bo przecież nawet nasze podgrzybki też się nieraz różnią znacznie od siebie - zależy czy się je zbiera z piasku, czy z mchu.

Pozdrawiam,
OlaD

minutka

postów: 1250

26.01.2009 15:53

Dzięki za przypomnienie. Te informacje też znalazłam w internecie.
Nadal jednak nie daje mi spokoju wrażenie, że Jamie miał do czynienia z innym grzybem. Jego przypominał żółtą mocno nasączoną gąbkę. Zdjęcia żółciaków w internecie wskazują na grzyby podobne do boczniaków - wyraźnie osobne grzyby.

weszlem

postów: 48

25.01.2009 19:28

Gatunek jadalny

Żółciak siarkowy (Laetiporus sulphureus) - groźny grzyb chorobotwórczy, atakuje zarówno drzewa liściaste jak i iglaste. Powoduje brunatną zgniliznę drewna.

Uwagi
jadalne są tylko młode owocniki.

minutka

postów: 1250

21.01.2009 13:36

Dzięki, Olu. Poszperałam w necie i muszę przyznać, że ten znaleziony przez Jamie'go i Genaro wyglądał zupełnie inaczej niż atlasowy żółciak siarkowy. Mam wrażenie, że ten z programu był jednym grzybem - zbitą bardzo wilgotną, ale jednak jedną masą. Tymczasem ten atlasowy przypomina grzyby typu boczniaki - wyraźnie osobne grzyby rosnące obok siebie i jeden na drugim połączone końcami trzonków-ogonków.

Ola_D

postów: 308

21.01.2009 13:13

To żółciak siarkowy,
zdaje się jednak, że nie jest pod ochroną i można go sobie nazbierać :)

OlaD

minutka

postów: 1250

21.01.2009 13:09

Dzięki, Olu. A znasz nazwę tego grzybka? W programie posługiwano się chyba nazwą potoczną, mnie bardziej interesuje nazwa gatunku.

Ola_D

postów: 308

21.01.2009 13:03

minutka napisała 21.01.2009 12:29:
Zastanawiam się, czy w Polsce można znaleźć to coś, co oni ścinali z drzewa przy drodze?
Można, ale zdaje się jest pod ochroną :)
OlaD

minutka

postów: 1250

21.01.2009 12:29

Jamie Oliver napisał 17.01.2009 07:28:
Podobał mi sie program z grzybami, jak smażyl w lesie:)
Ja też lubię ten odcinek. Zastanawiam się, czy w Polsce można znaleźć to coś, co oni ścinali z drzewa przy drodze?
Swoją drogą, to nie wiem, czy gotowałabym coś, co rośnie tak blisko ruchliwej drogi. Inna sprawa, że ołów, który grzyby tak łatwo wchłaniają idzie w dół, a nie do góry.

Jamie Oliver

postów: 14

17.01.2009 07:28

Podobał mi sie program z grzybami, jak smażyl w lesie:)

LillyWaters

postów: 10

15.01.2009 09:28

czy ktoś nadal szuka przepisu na tarte ze szparagami? jesli tak - moge podac!

anetka82

postów: 3

06.01.2009 10:51

uwielbiam Jamie-go jest on naprawdę sympatyczny i pełen energii nie tylko sprawdza sie w roli kucharza naprawdę dobrego:) pomaga tez innym poprzez promowanie zdrowego odżywiania i pomocy trudnej młodzieży czy można jeszcze czegoś chcieć:)) brawo Jamie

KMG

postów: 1

04.01.2009 19:43

Dzięki niemu poszedłem do klasy kucharskiej.

karolek9

postów: 1

01.11.2008 19:13

Uwielbiam Jamiego., jego podejście do odżywiania, dbanie o pochodzenia produktów.

czekolada

postów: 1

31.10.2008 20:19

Jamie jesteś genialnym kucharzem

Makikaka

postów: 3

22.10.2008 15:04

Oglądałem ten program i bardzo mi się spodobał

07.10.2008 13:16

 

Witam

Na stronie znajdują się wszelkie przepisy do obu serii "Jamie w domu" i "Jamie w domu 2" jakie nam producent udostępnił lecz nie są to wszystkie jakie w programie są przedstawiane. Otrzymaliśmy po jednym przepisie z danego odcinka. Gulasz z chilli z wieprzowiną niestety nie znalazł się wśród tych nam przekazanych.

pozdrawiam

adi

postów: 4

07.10.2008 10:04

Dzięki Malutka, jesteś Wielka :-)
O to dokładnie chodziło. Robie dziś na kolacje.

Malutka

postów: 16

07.10.2008 03:24

Adi -
jeśli chodzi Ci o pikantny gulasz chili z wieprzowiną, to podaję Ci z książki 'Jamie at Home' (świetnej książki, choć zgadzam się przedmówczyniami - nie ma to jak oglądać i słuchać Jamiego "....I'm chopping these fellows here...." :-)

-2 kg łopatki wieprzowej bez kości, w jednym kawałku, bez skóry ale z pozostawionym tłuszczykiem,
- sól morska i świeżo zmielony pieprz plus oliwa z oliwek,
- 2 czerwone cebule, obrane i drobno posiekane,
- 2 świeże, czerwone chili, bez nasion i drobno posiekane,
- 2 kopiaste łyżki wędzonej papryki w proszku plus trochę ekstra do dekoracji,
- 2 łyżki zmiażdżonych nasion kminku,
- mały pęczek świeżego majeranku lub oregano,
- 5 papryk (najlepiej różnokolorowych),
- 280g grillowanej / pieczonej papryki, odsączonej, obranej ze skóry, posiekanej (może być gotowa ze słoika),
- 400g dobrej jakości pomidorów z puszki ,
- 4 łyżki czerwonego octu winnego (dla podkręcenia smaku ;-),
- 400g umytego ryżu basmati lub długoziarnistego,
-142ml kwaśnej śmietany plus skórka z jednej cytryny i mały pęczek natki pietruszki (płaskolistnej), posiekanej.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Natnij tłuszcz na mięsie w kratkę, posyp solą i pieprzem. Wlej trochę oliwy do porządnego garnka (do zapiekania), smaż w nim mięso na średnim ogniu około 15 minut aż tłuszcz się wytopi. Następnie wyjmij mięso a wrzuć do garnka cebulę, chilli, wędzoną paprykę, kminek, majeranek lub oregano, dużą szczyptę soli i pieprzu. Na trochę mniejszym ogniu podgrzewaj warzywa około 10 min. Dodaj paprykę świeżą i grillowaną oraz pomidory. Dodaj z powrotem mięso, potrząśnij, dociśnij do dna i dokładnie obłóż warzywami. Dodaj trochę wody, tak żeby zakryła mięso (zamiast wody może być bulion). Dodaj ocet winny. Zagotuj. Przykryj pokrywką i wstaw garnek do piekarnika na około 2 do 3 godzin. Mięso będzie gotowe kiedy stanie się mięciutkie, kleiste i rozpadające się pod widelcami. Dopóki takie nie będzie - nie wyjmuj z piekarnika.
Podawaj z ugotowanym ryżem i kleksem ze śmietany wymieszanej ze skórką cytrynową i natką. I smacznego :)

adi

postów: 4

06.10.2008 13:06

Witam,
Czemu w przepisach na stronie nie ma ostatniego odcinka o papryce i chili?
Chciałem zrobić to pysznie wygladajace mięsko duszone w papryce i pomidorach, ale nie pamietam wszystkich skladników.
Może ktos z Was pomoże?

minutka

postów: 1250

23.09.2008 16:11

LillyWaters napisała 17.09.2008 15:04:
oj z niecierpliwością czekają.... dostałam książkę "Jamie at home" - przekopałam się przez nią na wszystkie strony, ale nie ma jak OGLĄDANIE Jamiego w akcji!!! całe szczęście, że już niedługo...
Oj tak. Jamie w akcji jest genialny. Ja uwielbiam ten fragment, gdy podaje babeczki dyniowe ozdobione suszoną lawendą. A w odcinku, kiedy dosypał Włochowi (nie pamiętam imienia) pieprzu do ciasta świątecznego, przeszedł samego siebie. Normalnie pewnie stwierdziłabym, że facet mocno przesadził, ale Jamie dowcipkuje w taki sposób, że nabieram do niego jeszcze większej sympatii.

LillyWaters

postów: 10

17.09.2008 15:04

oj z niecierpliwością czekają.... dostałam książkę "Jamie at home" - przekopałam się przez nią na wszystkie strony, ale nie ma jak OGLĄDANIE Jamiego w akcji!!! całe szczęście, że już niedługo...

terry

postów: 17

05.06.2008 12:27

Dzieki Chilibite ale ja niekumajaca po angielski :)

terry

postów: 17

05.06.2008 12:25

Dzieki Sliweczka!

śliwka

postów: 15

01.06.2008 19:17

co do keczupu, to notowałam podczas oglądania i wyszło mi tak:

1 kg pomidorów
4 cebule posiekane
2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
2 łyżeczki nasion kolendry
4 goździki
kawałek świeżego imbiru (wielkości kciuka)
4 ząbki czosnku
1-2 chili
duży pęczek bazylii
0,5 l pomidorów z puszki
250 ml octu winnego
250 g cukru brązowego

Nasiona kopru i kolendry razem z goździkami rozgnieść. Dodać do duszonej cebuli, do tego chili, czosnek, posiekany imbir, pieprz, sól i kg pomidorów, a do tego posiekane łodyżki bazylii. Dusić i pod koniec dodać pomidory z puszki, ocet winny i cukier. Na koniec posiekać listki bazylii, dodać do keczupu, zmiksować, przetrzeć przez sitko i do butelek :)

Chilibite

postów: 20

27.05.2008 12:15

Hej
Tez go szukałam i wyszperałam w sieci to:
Ingredients:

- 1kg of ripe tomatoes
- 4 onions diced
- 2tsp of fennel seeds
- 2tsp of coriander seeds
- 4 cloves
- 2 thumb sized ginger
- 4 cloves of garlic
- 1-2 chilli
- pepper/salt
- 1L of tinned tomatoes
- 250ml of red wine vinegar
- (?)g of raw sugar
- handful of basil

Method:

1. Fry onion in the pan for about 15 minutes to sweeten
2. In a pestle and mortar, bash together the fennel seeds, coriander seeds and cloves.
3. Add the ginger, garlic, and chilli to the pan.
4. Shake the herb mix into the pan also. Add a pinch of salt and pepper.
5. Add the tomatoes, and the finely chopped stalks of the basil.
6. Add the tinned tomatoes along with the red wine vinegar and raw sugar. Cook on medium-low heat for 30 minutes till it's shiny.
7. Turn the heat off, and stir chopped basil leaves in.
8. Blend the mixture in portions, pour through a sieve.
9. Bottle in sterilized bottles.

terry

postów: 17

23.05.2008 15:36

Cza ktos ma przepis na ketchup? Prosze

madź

postów: 46

25.04.2008 18:01

Bardzo lubie Jamie'go,każdy oglądany program jego autorstwa,lub z jego udziałem to kolejne nowe wiadomości,i przepisy które są ważne dla początkującego kucharza,jak na przykład ja :)

tomek

postów: 32

24.04.2008 19:27

program jest świetny... dobrze, że ktoś wpadł na pomysł nakręcenia domowej serii... a Jamie jak zwykle:fajne przepisy i prosty sposób prrygotowania...

funkyfood

postów: 59

09.04.2008 00:19

cook me Jamie! ;)

uleczqa

postów: 2

07.04.2008 22:42

mrowa-> jego brytyjska ksiazka "jamie at home" ma duzo wspolnego z ta oprawa ktora byla w programie:). ksiazka prezentuje sie bardzo fajnie:)

misiu265

postów: 9

05.04.2008 22:34

ten gosc to naprawde potrafi!!

asiula motyl

postów: 3

04.04.2008 20:00

nooo zgadzam się że jego programy są świetne, dzięki niemu odkryłam nowe przyprawy zawsze lubiłam gotować i eksperymentować zwłaszcza z ziołami szło mi zawsze gładko a jeśli chodzi o przyprawy to miałam swoje podstawowe i było ok dzięki niemu

weszlem

postów: 48

30.03.2008 07:13

Ja również uwielbiam Jamiego, a seria "W domu" jest chyba najlepszą z nim w roli głównej. Jak nigdy nie cierpiałem "babrać się" w zieleninie, tak w tym roku wyjątkowo niecierpliwie czekam na wiosnę, aby wreszcie coś sobie posadzić na balkonie ;-)

pikawka

postów: 1

13.03.2008 16:55

Uwielbiam tego faceta - ma kolo talent. Szacunek

Valturwen

postów: 4

05.03.2008 08:44

Świetny program, żadko kto pokazuje jak fajne może być gotowanie w domu czy ogrodzie z tego co znajdzie się w swoim warzywniaku:)

kiwi

postów: 234

03.02.2008 13:37

gagat83 napisała 25.01.2008 10:06:
pamiętam że na spód kładł chyba ciasto francuskie zrobił puree z ziemniaków chyna z cebulka i na wierzch położył szparagi
Jeśli chodzi o ciasto francuskie to chyba sie zgodze. A puree musiało mieć w sobie też jajka. Ale jak on to zrobił, nie pamiętam. szparagi na 100%. Pozdrawiam :D

śliwka

postów: 15

02.02.2008 19:17

Jamie jest świetny! uwielbiam jego zachwyt zapachem, smakiem, wyglądem... Podoba mi się jego podejście do jedzenia, gotowania i produktów z których przygotowuje potrawy. Jego gotowanie jest prawdziwe i dlatego jest dla mnie wielką inspiracją ;)

gagat83

postów: 3

25.01.2008 10:06

pamiętam że na spód kładł chyba ciasto francuskie zrobił puree z ziemniaków chyna z cebulka i na wierzch położył szparagi

kiwi

postów: 234

21.01.2008 16:43

gagat83 napisała 19.01.2008 11:23:
właśnie ja też wszędzie szukam tego przepisu wie ktos może gdzie go można znaleść?
A pamiętasz jakieś elementy tego przepisu? Może razem coś sklecimy :D

gagat83

postów: 3

19.01.2008 11:26

mrowa napisała 08.01.2008 11:08:
Jamie FANTASTYCZNY [jak zwykle].A nie można by wydać takiej książki jak uży Jami z tymi odręczmie napisanymi przepisami i cudownymi rysunkami -to jest słodkie[może sama sobie też taką zrobie]
mrowa ja tez o tym myślałam żeby tak zrobić otwierasz przepis i już widzisz co ci będzie potrzebne genialna sprawa

gagat83

postów: 3

19.01.2008 11:23

kiwi napisała 13.01.2008 15:37:
W ostatnim odcinku Jamie robił placek ze szparagami. Czy ktoś zapisał przepis na to danie? Na pewno były tam ziemniaki i jajka :)

Z góry dziękuję!
właśnie ja też wszędzie szukam tego przepisu wie ktos może gdzie go można znaleść?

kiwi

postów: 234

13.01.2008 15:39

JoPa6 napisała 12.01.2008 17:49:
gzie mogę znalęźć przepis na bezę z gruszkami i sosem czekiladowym?
http://www.kuchnia.tv/ html/kuchnioteka/ przepisy.php?0,0,2564

Bez spacji, to chyba to :D

kiwi

postów: 234

13.01.2008 15:37

W ostatnim odcinku Jamie robił placek ze szparagami. Czy ktoś zapisał przepis na to danie? Na pewno były tam ziemniaki i jajka :)

Z góry dziękuję!

JoPa6

postów: 2

12.01.2008 17:49

gzie mogę znalęźć przepis na bezę z gruszkami i sosem czekiladowym?

mrowa

postów: 48

08.01.2008 11:08

Jamie FANTASTYCZNY [jak zwykle].A nie można by wydać takiej książki jak uży Jami z tymi odręczmie napisanymi przepisami i cudownymi rysunkami -to jest słodkie[może sama sobie też taką zrobie]

Frida

postów: 1

30.12.2007 11:09

W programie Jamie podawał przepis na paprykę pieczoną, czy ktoś pamieta co sie wsadzało do środka?

Treska

postów: 161

21.12.2007 18:14

Vokaito, zajrzyj do pryw. wiadomości.
Pozdr.

post edytowany 1 raz, ostatnio 03.01.2008 09:47

Treska

postów: 161

21.12.2007 11:10

Vokaito,
zajrzyj do postu Ptasi z 03.12.2007. Tam jest link do tego przepisu. Zrobiłam (w kupnym francuskim cieście) i wyszedł super. Planuję podwoić ilość składników i podam przyjaciołom na Sylwestra.
Pozdrawiam.

vokaito

postów: 1

21.12.2007 10:36

Czesc jestem adam, czy kos załatwił by mi przepis na na ciasto z mięsem. Bo nigdzie niem oge sie tego doszukac ... Oglądałem ten odcinek z jemem i poprostu umarłem jak to zobaczyłem, a co bedzie jak to sprubuje ...

Treska

postów: 161

18.12.2007 09:47

Dzięki wielkie, Ptasiu, za przepis na ciasto z mięsem. Zajrzałam, gdzie podpowiedziałaś i wyszło bardzo fajnie.
Swoją drogą tamto forum jakoś sprawniej (żywiej) działa ;)

sibilian

postów: 2

14.12.2007 12:27

ja również prosiłbym o podanie przepisu na łopatkę jagnięcą, bo łopatkę już mam, a tak na marginesie, dlaczego nie ma w sklepach polskiej jagnięciny tylko strasznie droga nowozelandzka no i już nie tak smaczna, bo mrożona ;(

ptasia

postów: 6

03.12.2007 20:15

jacek1f napisał 03.12.2007 19:06:
Czesc Ptasiu! :-) n/t
Witam Jacku :)

jacek1f

postów: 2296

03.12.2007 19:06

Czesc Ptasiu! :-) n/t

ptasia

postów: 6

03.12.2007 18:25

Do Pascala:

Hej, jestem szczęśliwą posiadaczką książki :) J. w domu i robiłam to danie, efekty i przepis widać tu:
http://tiny.pl/j8gw
Pzdr

Urszula61

postów: 3

28.11.2007 19:14

Olu,
Bardzo dziękuję za terminy programu. Mam nadzieję,że tym razem będę mogła zapisać przepis:)
Pozdrawiam i dzięki

mineralna

postów: 1

28.11.2007 13:51

Lubię ten program zwłaszcza dlatego że przepisy nie są skomplikowane a przede wszystkim jadalne. Szkoda tylko że część produktów które używa Jamie nie są jeszcze dostępne w naszych sklepach a jak są to ceny maja bardzo wysokie :):)

Pascal

postów: 1

28.11.2007 00:36

Witam, ja poszukuje przepisu z 6 odc. na to duszone mięso, zapiekane w cieście francuskim widziałem tylko końcówkę, a tak smakowicie wyglądało :D jeżeli ktoś mi może pomóc proszę o kontakt

rozetka

postów: 1

27.11.2007 20:57

Witam. Bardzo bym prosila ,jesli kto zapisal o przepis na cisto do tarty (tarta ze szpinakiem z dzisiejszego 6-go odc.).Bede bardzo wdzieczna.Z gory dziekuje.

derek777

postów: 1

21.11.2007 20:38

A ja nagrałem wszystkie odcinki (13) tylko czasu brak na spisanie przepisów.

Ola_D

postów: 308

21.11.2007 10:36

Witam wszystkich,
niestety przepis na łopatkę jagnięcą nie został zawarty w pakiecie, który dystrybutor JAMIEGO W DOMU II przekazał nam do umieszczenia na naszej stronie.
Pozostaje mi polecić Wam kolejne emisje tego odcinka:
3.12. - 18:25
4.12. - 23:40
20.12. - 18:25
21.12. - 02:40
Pozdrawiam,
OlaD

lutka

postów: 36

20.11.2007 10:12

aaaa no i właśnie, też bym prosiła o przepis na łopatkę jagnięcą, bo na stronie programu tego nie ma...

lutka

postów: 36

20.11.2007 10:10

U-W-I-E-L-B-I-A-M!!!!
Zgadzam się - seria domowa jest absolutnie rewelacyjna.
Do tego stopnia, że się sama zaczęłam zastanawiać nad tym, gdzie by tu posiać przynajmniej jakieś zioła w moim ogródku... chyba też zabiorę ojcu kawałek szklarni na własny użytek - ten program mnie inspiruje, serio.
A Jamie jest cudowny. Wprawdzie moj maż jest bardziej przystojny :) ale kocham patrzeć na tego kucharza, bo widać, że on naprawdę kocha to, co robi. I wydaje się do tego normalnym, rodzinnym i miłym facetem.

safjanek

postów: 1

19.11.2007 20:47

Uwielbiam ten program

Urszula61

postów: 3

14.11.2007 19:13

Czy ktoś zanotował przepis na pieczoną łopatkę jagnięcą? Spóźniłam się na program i nie zdąrzyłam zapisać-)

buba

postów: 56

07.11.2007 21:35

Ta piosenka to Tim Kay "My World", pozdrawiam!

buła

postów: 1

07.11.2007 21:23

czy ktoś wie jaki tytuł ma piosenka, którą słychać na początku i na końcu programu?

amitace

postów: 36

05.11.2007 21:16

Drogi Adminie

bardzo dziękuję - jak zwykle jesteś nieoceniony :-)

pozdrawiam ciepło (bo coraz zimniej;-)
amitace

05.11.2007 10:17

 

Witam

Przepisy będą na stronie, jest tylko jedno zastrzeżenie, niektóre z nich bedą dostępne tylko przez określony czas -oczywiście przy takim przepisie pojawi się adnotacja - chyba że coś się zmieni lub czas dostępu sie wydłuży. Mamy pozwolenie na umieszczanie na stronie po jednym przepisie do danego odcinka i będą one dostępne już przed emisją programu, aby zainteresowany widz mógł sobie ewentualnie coś zanotować.:)
pozdrawiam

amitace

postów: 36

04.11.2007 14:11

moim zdaniem seria domowa jest najlepsza ze wszytstkich.Może dlatego, że Jamie jest już starszy? Oglądając wszystkie programy, zwłąszcza "obok siebie" Nagiego Szefa i Jamiego w domu móżna zobaczyć,jak Jamie sie zmienił..ale że nadal KOCHA gotować, samkować...mhm....mniam :-)

Ale ale - małe pytanie o dwa przyczepione do strony programu przepisy. Skoro są AŻ dwa to wnioskuję (a przynajmniej optymistycznie zakładam;), że nie będzie tym razem obostrzeń spowodowanych pojawieniem się książki. Ale czy będą tylko te dwa? Drogi Adminie - proszę o wiadomość:-)