Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Czajnik >

Jaki czajnik polecacie? Elektryczny czy tradycyjny. Nie ukrywam że tradycyjne bardzo mi...

Wanda2017, 18.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Dla mnie w święta obowiązkowo musi być bigos i tradycyjna polska sałatka...

temptinglook, 17.12.2017 | czytaj dalej


Sieć nowych restauracji >

Z racji, że planuję otworzyć niebawem nową restaurację poszukuję ku temu lokale,...

Karpatk67a, 17.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2013, wpisów: 30168
najnowszy wpis: 18.12.2017 05:20

Mamy 27420 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ Jak zrobic RELISH?

Gumis

postów: 2

13.11.2006 23:02

bardzo prosto oto przepis:

1 1/2 szklanki octu z bialego wina
1 lyzeczka ziaren gorczycy
1 Lyzeczka ziaren kolendry
2 lyzki cukru
8 duzych ogorkow konserwowych (startych lub drobno posiekanych
1 mala zolta 1 mala czerwona papryke marynowana obrana ze skorki posiekana
1 mala cebule drobno siekana
2 lyzeczki siekanego kopru

polaczyc ocet, ziarna i cukier zagotoac i na zmniejszonym ogniu zredukowac do polowy (powinna powstac konsystencja syropu) dodac pozostale skladniki i wymieszac delikatnie. dodac sol i pieprz do smaku. schlodzic w lodowce przynajmniej na 1 godz przed podaniem.

SMACZNEGO.....

aggie

postów: 1

11.11.2006 16:38

taki relish z ogórkow konserwowych, drobno startych. Ktos wie?