Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Jajecznica z papryką i pomidorami

slabil

postów: 1

23.04.2007 18:23

Składniki:
- 4 jaja
- 10 dkg szynki, boczku lub bekonu
- 1 surowa papryka
- 1 łyżka ketchupu
- 4 świeże pomidory
- sól, pieprz.

Wykonanie:

Na patelni podsmażamy szynkę pokrojoną w kostkę,lub inne podane wędliny. Paprykę kroimy w paski, a później w kostkę i dodajemy do podsmażonej wędliny. Pomidory obieramy ze skórki i pokrojone dodajemy do podsmażonej wędliny z papryką. Smażymy do momentu, aż pomidory staną się miękkie. Dodajemy ketchupu. Dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka uprzednio posolone i popieprzone. Smażymy dalej do ulubionej konsystencji.