Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

remont kuchni >

postanowiliśmy z żoną wymienić w końcu meble w kuchni. Zleciliśmy to stolarzowi...

1992Tomasz, 18.12.2017 | czytaj dalej


Czajnik >

Jaki czajnik polecacie? Elektryczny czy tradycyjny. Nie ukrywam że tradycyjne bardzo mi...

Wanda2017, 18.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Dla mnie w święta obowiązkowo musi być bigos i tradycyjna polska sałatka...

temptinglook, 17.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2014, wpisów: 30169
najnowszy wpis: 18.12.2017 12:11

Mamy 27422 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ JACQUES PEPIN - DANIA NA SZYBKO

więcej >>

kasiahy

postów: 8

15.03.2015 21:32

Bardzo lubię ten program, za każdym razem mam wrażenie, że przenoszę się w czasie.
Pozdrawiam.

haxa

postów: 2

01.12.2013 21:36

Bardzo dziękuję ;)

AMA

postów: 13

01.12.2013 20:03

SERNIK Z POLEWĄ
do malaksera : 1 kg sera
1 szklanka cukru
ponad 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego +
swieżo otarta skórka z całej cytryny
sok z 1/2 cytryny MIX 10 - 15 sek
dodać 4 jaj i MIX 14 sek.
Masa powinna być gładka i taką przelac do formy tortowej
fi 20cm uprzednio obficie wysmarowanej masłem i wysypanej
ok.1/2 szklanki pokruszonych herbatników /nie powinny być
słodkie/.
Foremkę wstawić do brytfanny i nalać ciepłej wody do 2/3 wyso-
ści formy tortowej.
Piec w temperaturze 175 przez ok.1 godzinę.

SOS :słoik dżemu morelowego pomieszać z koniakiem /ostrożnie
z ilością/ dodać borówkę amerykańską ale TYLKO ŚWIEŻĄ /
Polać nasze cudo i gotowe.
Powodzenia!

haxa

postów: 2

30.11.2013 08:05

Witam, czy ktoś może podzielić się przepisem na sernik z sosem morelowym z koniakiem i borówkami z ostatniego piątkowego programu Jacques Pepin? Nie zdążyłam zapisać ;) Będę wdzięczna ;)

Albertine

postów: 11

28.04.2010 19:21

tak, ma klasę

Adela napisała 19.10.2009 19:35:
Z ogromną przyjemnością oglądałam każdy odcinek programu Jacques'a Pepin'a. Bardzo go cenię za profesjonalizm, spokój i jasne przekazywanie informacji. Nie "skacze", nie żartuje na siłę, nie robi show i tym samym tworzy świetne programy. Mam nadzieję, że jeszcze wielokrotnie gościł w moim domu :)

caer

postów: 194

27.04.2010 19:24

zgadza się. Mistrz poprostu.

BAŚKA

postów: 9

27.04.2010 16:29

Uwielbiam oglądać program tego pana.Jego potrawy są proste,smaczne,przy okazji udziela wiele porad.Emanuje od niego spokój,a potrawy przyrządza w ładzie i porządku.

lumen

postów: 19

23.01.2010 09:22

prawdziwy cheff kuchni...specjalista..

creazy chef

postów: 44

22.01.2010 22:12

Jak juz wcześniej powiedziałem,dużo naprawdę dużo można się od niego nauczyć i w tym przypadku wiek nie gra roli,ale doświadczenie i wiedza to jest to,tylko chłonąć jak gąbka...pozdrawiam

Hors Dewre

postów: 30

22.01.2010 16:05

MISTRZ!

(choc wizja eli lisy jedzącej z reki jemu albo komukolwiek odrobine mnie odrzuca... :D)

Adela

postów: 6

19.10.2009 19:35

Z ogromną przyjemnością oglądałam każdy odcinek programu Jacques'a Pepin'a. Bardzo go cenię za profesjonalizm, spokój i jasne przekazywanie informacji. Nie "skacze", nie żartuje na siłę, nie robi show i tym samym tworzy świetne programy. Mam nadzieję, że jeszcze wielokrotnie gościł w moim domu :)

KATARZYNKA

postów: 760

28.06.2009 17:37

Nie dość, że ładnie powiedziane, to jeszcze w pełni oddaje esencję całego programu. :-)))

post edytowany 1 raz, ostatnio 28.06.2009 18:09

Don_Fiutaccio

postów: 51

27.06.2009 23:49

Pepin to takie przeciwieństwo Gordona Ramsaya: mało gada, dużo gotuje. Jeśli gotuje, to wykwitnie i nie rozrzuca wokół siebie śmieci.

Ela LISA

postów: 1956

01.06.2009 09:37

Bitman robil ostatnio osmiornice.Kocham takie jedzenie i w tym odcinku zjadlabym mu ja nawet z reki.

snoozy

postów: 2419

31.05.2009 21:23

Ok.Telewizor zostaje własnie dla Pepina

KATARZYNKA

postów: 760

31.05.2009 12:45

Dla mnie Bitman jako kucharz jest mało interesujący, zdecydowanie wolę Pepina. I zgadzam się z Minutką, szkoda telewizora Snoozy.

minutka

postów: 1250

31.05.2009 12:38

Snoozy, szkoda telewizora. Lepiej wykorzystać fakt posiadania pilota i przełączyć na inny kanał.
Przejdźmy lepiej do prawdziwego guru, jakim jest Pepin, szkoda tlenu na Bitmana, to raz. A dwa - to wątek prawdziwego kucharza, którego ogląda się z wielką frajdą i przyjemnością, nawet podczas kolejnej powtórki.

snoozy

postów: 2419

30.05.2009 22:15

Jakby trwało minute dłużej, to mój telewizor wylądowałby za oknem

nikita666

postów: 370

30.05.2009 16:55

Dokaldnie tak jak pisze Ela, ja troche za surowo go ocenilem, nie jest moze az taki zly ale to trwa za krotko aby do siebie przekonac.

Ela LISA

postów: 1956

29.05.2009 21:05

Minimalista, ma ciekawe pomysly,ale go nie lubie.Zbyt szybko,konczy program,zeby polubic. Nie pokazuje samego siebie.

snoozy

postów: 2419

28.05.2009 20:12

Z czystym sumieniem to jego mozna uznac za amerykańskiego guru od gotowania a nie tego MINIMALISTE

Ela LISA

postów: 1956

28.05.2009 16:35

Pepin jest francuzem,mieszkajacym w USA.
Swietny kucharz.Prawdziwa przyjemnosc poogladac cos takiego.Fachowiec jakich malo.I ten spokoj.Tak ,jak gdyby zatrzymal sie czas.

nikita666

postów: 370

28.05.2009 16:26

No coz, Pepin w bardzo wysokiej formie, nie przepadam za hiszpanska kuchnia a ogladalem z wielka przyjemnoscia.

Znow ta klasa, spokoj i relax :)

Ela LISA

postów: 1956

28.05.2009 16:02

Jest , nareszcie. :-))))

nikita666

postów: 370

28.05.2009 15:59

jeszcze 3 minuty :)))))))))))))))))))))))

Ela LISA

postów: 1956

28.05.2009 15:44

Dzisiaj bedzie ten wielki dlugo oczekiwany dzien.Przed chwila wrocilam z pracy,i cala droge myslalam tylko o tym,zeby przecztac cudowny przepis na flaki Pawla, i zeby obejrzec nowe odcinki.Dwie radosci na raz.Duzo przyjemnosci.

Ela LISA

postów: 1956

19.05.2009 09:40

Oj to dobrze. Teraz to za bardzo nie ma czego ogladac. Kocham TV KUCHNIE,od prawie dwoch lat,ale mam dosyc tych powtorek.

snoozy

postów: 2419

17.05.2009 19:20

Elu, będą od 28 maja.Też nie mogę się doczekac :-)

Ela LISA

postów: 1956

17.05.2009 18:24

Mialy byc nowe odcinki,a tu, ani widu,ani slychu.

caer

postów: 194

07.05.2009 19:06

Daimos napisał 15.04.2009 02:59:
Wielka klasa, bez fajerwerków, taniego błaznowania, krzyczenia yeah baby i kręcenia biodrami. Lata doświadczeń przystępna forma, mistrzowski kunszt... Przykaza mógłby mu buty wiązać i biegać po pieczarki na stragan... 5/5
ja tam bym uważała z tym posylaniem Przykazy po pieczarki...
jakieś dziady by jeszcze przyniósł... ;-)

snoozy

postów: 2419

05.05.2009 15:20

Wydaje mi się,że będą w maju.Mogłas tez widziec ten program o kucharzach, w którym on ma byc w jednym z odcinków

Ela LISA

postów: 1956

05.05.2009 08:43

Z tego co pamietam,mialy byc juz jakies nowe odcinki.
Widzialam nawet filmik.

minutka

postów: 1250

17.04.2009 21:09

Oj tak, wspaniała klasa. Szkoda, że program emitowany jest o takich porach:-( Zostają tylko powtórki, które ogląda po raz n-ty w ogóle się nie nudzą, można oglądać wciąż i wciąż.
Przy tym programie można fantastycznie odpocząć i się relaksować dzięki niezwykłemu spokojowi Pepina.
Oglądam zawsze, gdy mam okazję i zawsze mam wrażenie, jakby wokół roztaczała się świąteczna miła aura:-) Z utęsknieniem czekam na nowy program.

jacek1f

postów: 2296

17.04.2009 16:12

no.
Lepiej zeby nie wiazal, bo pobrudza sie:-)
JP - klasa sama w sobie.

snoozy

postów: 2419

17.04.2009 15:55

Ukłony dla Pana Pepina.Klasa, umiejętności, sympatyczna atmosfera i wielki talent kulinarny.Wiele potraw robiłem osobiście i smakowały super

Daimos

postów: 2

15.04.2009 02:59

Wielka klasa, bez fajerwerków, taniego błaznowania, krzyczenia yeah baby i kręcenia biodrami. Lata doświadczeń przystępna forma, mistrzowski kunszt... Przykaza mógłby mu buty wiązać i biegać po pieczarki na stragan... 5/5

nikita666

postów: 370

14.04.2009 12:27

Ciesze sie bardzo, ze k.tv nie zawodzi w tje sprawie :)))

pozdrawiam pani Olu

Ola_D

postów: 308

14.04.2009 09:27

Nie, drogi nikito, Kuchnia.tv nikogo nie oszukała, bo nie ma takiego celu i zamiaru.
Nowiutki program Jacquesa Pepina właśnie się szykuje.
Pozdrawiam,
OlaD

nikita666

postów: 370

10.04.2009 22:04

Przypominam, iz na wiosne mial byc program nowy Pepina i cos nie widac, czyzby kuchnia.tv nas oszukala? Wszystkiego sie mozna spodziewac skoro potrafia promowac kogos takiego jak pRZYKAZA

caer

postów: 194

10.04.2009 14:37

t

Ela LISA napisała 26.02.2009 07:30:
Gotuje tak troche po dziadkowemu.To takie cieple.Przepisy
prawdziwe.Mila kuchnia,i piekny drewniany kot na parapecie.
gdybym chociaż w małej części umiała tak jak on p"po dziadkowemu" ehhh...

Uwielbiam ten program. Czysty profesjonalizm podany w tak ciepły i przyjemny sposób. Każdy jego przepis który sprobowałam wychodził fantastycznie!

Maniaczka Orientu

postów: 16

24.03.2009 16:35

Ja bede odmiencem :P
Nie zgodze sie,uwazam,ze ten program jest malo atrakcyjny i nudny :(

09.03.2009 09:50

 

Witam

Chyba o ten przepis chodzi aczkolwiek w składnikach wymienione są krewetki, a nie mule.

ZAPIEKANE KREWETKI

Składniki
4 łyżki roztopionego masła
2 łyżeczki posiekanego czosnku
¼ szklanki posiekanej dymki
½ szklanki grubo posiekanych pieczarek (2 sztuki)
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
2 łyżki oleju rzepakowego
450 g dużych, obranych krewetek (24 sztuki)
1 szklanka okruchów świeżego chleba (z 1 kromki pszennego pieczywa zmielonego w malakserze)
¼ szklanki wytrawnego białego wina

Przygotowanie
Masło wymieszać w dużej misce z czosnkiem, dymką, pieczarkami, solą, pieprzem i 1 łyżką oleju. Wrzucić krewetki i podrzucić, aby obtoczyć je w tłuszczu z wszystkich stron. Ułożyć w pojedynczych kokilkach o pojemności 1 szklanki lub w jednym dużym naczyniu żaroodpornym. W innej misce wymieszać okruchy chleba z resztą oleju tak, aby były lekko pokryte tłuszczem, ale pozostały puszyste. Posypać nimi krewetki i zalać winem. Na 30 minut przed podaniem rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Wstawić kokilki na blachę do pieczenia. Zapiekać przez 10 minut, aż panierka ładnie się zrumieni, a krewetki będą upieczone. Natychmiast podawać.

Jacques Pepin

pozdrawiam

fanka

postów: 1

08.03.2009 13:56

witam, w którymś z odcinków Jacques przyrządzał mule zapiekane, posypywane chlebem ze swojego dzieciństwa. Nie ma tego dania w przepisach z programu, czy ktoś może zanotował?

marzanka

postów: 2

04.03.2009 16:28

Uwielbiam jego przepisy. Przede wszyskim proporcje zawsze się zgadzaja
Ostatnio zrobiłam chutnej z pieczarek i rodzynek (odc, 09).
Zawsze robię dużą ilość - na dwa domy. Moja synowa przepada za tym chutnejem. Można podawać na zimno, ciepło lub dodawać do sosów mięsnych.

KATARZYNKA

postów: 760

26.02.2009 17:34

Ela LISA napisała 26.02.2009 07:30:
Gotuje tak troche po dziadkowemu.To takie cieple.Przepisy
prawdziwe.Mila kuchnia,i piekny drewniany kot na parapecie.
Ale za to JAK...

Ela LISA

postów: 1956

26.02.2009 07:30

Gotuje tak troche po dziadkowemu.To takie cieple.Przepisy
prawdziwe.Mila kuchnia,i piekny drewniany kot na parapecie.

nikita666

postów: 370

12.01.2009 10:44

kocham was

przynajmniej jest jakas motywacja do trwania na tym swiecie ;p

Ola_D

postów: 308

12.01.2009 10:28

nikita666 napisał 10.01.2009 19:43:
Tak tak ale zobacz date ... 27.10.2008 14:47
Witam,
mimo że wiadomość jest już dość stara, to wcale nie znaczy, że się przeterminowała :).
Mogę potwierdzić, że już wiosną na antenie Kuchni.tv znowu zagości Jacques Pepin z całkiem nowym programem :).

Pozdrawiam,
OlaD

nikita666

postów: 370

10.01.2009 19:43

Tak tak ale zobacz date ... 27.10.2008 14:47

a juz mamy prawie połowe stycznia, ciekawe czy jest szansa na nowy program Pepina?

weszlem

postów: 48

10.01.2009 03:10

"Natomiast możemy zapewnić wszystkich fanów Jacquesa Pepina, że bacznie śledzimy bieżące dokonania mistrza i przymierzamy się do zakupu jego najnowszego programu. "

Jeśli powyższe okaże się prawdą chyba naprawdę przestanę odchodzić od ekranu telewizora :P

Gratulacje dla redakcji (z góry!) :)

bigmaciek

postów: 114

09.01.2009 16:43

Jeden z najlepszych programów kulinarnych na wizji. Prezentacja z gracją. Wszystko ma swoje miejsce. Program jest lekki i przyjemnie sie go oglada. Nawet angielski w wykonaniu zamerykanizowanego Francuza ma swój urok. Oby było więcej jego porgramów w kuchni tv.

difenbeaker

postów: 2

07.01.2009 14:08

Gość jest rewelacyjny. Stara dobra kuchnia

KATARZYNKA

postów: 760

06.12.2008 11:52

Stare powiedzenie "śpiesz się powoli", tutaj w najlepszym wydaniu. Mimo, że program nosi tytuł "Dania na szybko".

post edytowany 1 raz, ostatnio 06.12.2008 11:52

zijn

postów: 1

29.11.2008 00:35

Dzien bez gotowania to dzien stracony!!!

kylie

postów: 2

18.11.2008 22:58

Właśnie tak powinien być prowadzony program kulinarny...profesjonalizm, pasja, świetne przepisy, miłe usposobienie i kultura osobista - wszystko to składa się na tego naprawdę wyjątkowego kucharza i sprawia, że prowadzone przez niego programy nigdy nie nudzą i - co najważniejsze - nie drażnią widza. Rewelacja pod każdym względem.

Villa de Vossyan

postów: 3

02.11.2008 19:08

wyjątkowo miły człowiek w kulturalny sposób przedstawia sposoby i przepisy potraw godnych polecenia SUper

Batman707

postów: 1

31.10.2008 15:51

A ja bardzo lubię kiedy Pepin mówi "Eppi kukin" :-)

minutka

postów: 1250

31.10.2008 14:24

beetaa1 napisała 30.10.2008 17:09:
Aż chce się coś stworzyć w codziennym rytuale gotowania;ten spokój,profesjonalizm, a jednocześnie prostota z jaką przedstawia swoje dziełka kulinarne...Doskonale dobrany głos lektora:)
Ja również oglądam z przyjemnością ten program. Żałuję tylko. że często chodzi o dania wykonywane w łatwy sposób, a niekoniecznie takie, które szybko (licząc od momentu rozpoczęcia przygotowania dania) pojawiają się na stole. A ja czasami potrzebuję czegoś na tzw. już.
W każdym razie bardzo sympatyczny prowadzący i ciekawy program. Zawsze gdy go oglądam, towarzyszy temu specyficzna atmosfera spokoju i przez to pewnie kojarzę program ze świąteczną aurą bożonarodzeniową.

Ela97

postów: 1

30.10.2008 19:25

Czekam z niecierpliwoscia na nowe odcinki Jacques Pepin

beetaa1

postów: 1

30.10.2008 17:09

Aż chce się coś stworzyć w codziennym rytuale gotowania;ten spokój,profesjonalizm, a jednocześnie prostota z jaką przedstawia swoje dziełka kulinarne...Doskonale dobrany głos lektora:)

nikita666

postów: 370

28.10.2008 11:41

Nie do konca sie zgodze panie adminie.

Magia czlowieka powoduje, ze sie oglada, jak ktos jest kibicem to potrafi jeden ten mecz ogladac 100 razy i wiecej, po co skoro tyle razy widzial i zna rozstrzygniecie?

Na tym polega ta magia, urok. Ja znam obecny program Pepina na pamiec ogladalem kazdy odcinek a teraz jak i znow ogladam a jak nie moge to nagrywam, po co skoro wszystko pamietam?

Dlatego rowniez dobrze jego programy archiwalne mogluby sie przyjac obojetnie o czym by byly a na pewno sa duzo duzo tansze.

Lecz ogolnie to bardzo ciesze sie, ze chcecie kupic cos nowego, to super ale pamietajcie, ze zawsze lepiej puscic archiwalnego Pepina niz oszoloma piotra.

Przypominam, ze program chinska kuchnia jest chyba z 83 a program byl ok.

27.10.2008 14:47

 

Witam

To prawda, że DANIA NA SZYBKO to nie jest jedyny program, jaki nakręcił Jacques Pepin, ale prawdą jest też, że większość z tych programów można już zaliczyć do "archiwalnych", jak również to, że zrobił programy o typowych daniach świątecznych - np. na Święto Dziękczynienia, czy też Święto Hannukah - jakby to powiedzieć... niezbyt przystających do naszych realiów i rzeczywistości.

Natomiast możemy zapewnić wszystkich fanów Jacquesa Pepina, że bacznie śledzimy bieżące dokonania mistrza i przymierzamy się do zakupu jego najnowszego programu. Tak więc poprosimy o jeszcze trochę cierpliwości :)"

Jawa

postów: 22

24.10.2008 13:12

Jak widzę, spontanicznie zawiązał się fan club J. Pepina :))). To miłe, bo ja także jestem pod urokiem tego uroczego faceta, znakomitego kucharza i ... gawędziarza. Pozdrawiam wszystkich smakowicie :))

MarcinO

postów: 415

20.10.2008 20:45

nikita666 napisał 20.10.2008 15:54:
Pepin zrobil chyba z 10 programow w zyciu, nie wierze, ze nie jestescie w stanie jakiegos innego dorwac!

Plis!

skladam oficjalny wniosek do kuchni.tv prosbe aby sprowadzic inne programy Pepina na antene, kto sie podpisuje?

1. nikita666
2.MarcinO:)

nikita666

postów: 370

20.10.2008 15:54

Pepin zrobil chyba z 10 programow w zyciu, nie wierze, ze nie jestescie w stanie jakiegos innego dorwac!

Plis!

skladam oficjalny wniosek do kuchni.tv prosbe aby sprowadzic inne programy Pepina na antene, kto sie podpisuje?

1. nikita666

jaskotel

postów: 5

20.10.2008 14:44

chyba najlepszy program tego typu na antenie. Pan jest pozornie niezgrabny, mowi o sobuie z przymrozeniem oka ale jest niezwykle biegly w sztuce i tak naprawde niewielu mu chyba dorownuje. To cala sztuka robic wqszystko lekko, od niechcenia ale niezwykle profesjonalnie. Taka bieglosc osiaga sie po latach. A przy tym bardzo interesujace przepisy i zawsze w zasiegu kazdego, nawet pocztkujacego kucharza. Sa moze przewidziane inne cykle Jacka Pepin?

primo

postów: 1

20.10.2008 10:22

fajnie fajnie

Chenia

postów: 459

17.10.2008 16:33

Tak się jakoś złożyło, że wcześniej nie oglądałam, a teraz po pracy cyk telewizor i zawsze czegoś fajnego się nauczę :-), spodobał mi się program niesamowicie.

lutka

postów: 36

19.09.2008 13:16

Już się nie mogę doczekać :)))) Dzięki kuchnio.tv!!!

weszlem

postów: 48

06.09.2008 21:57

Właśnie za to Was kocham kuchnio.tv ;) Dzięki stokrotne. Nie ma nic lepszego, niż program Pepina w pochmurny jesienny dzień. :)

nikita666

postów: 370

04.09.2008 17:14

BRAWO !!!

FATANSTYCZNA wiadomosc :)))

Strzal w 10 bo to najlepszy program w historii stacji, po prostu najwyzsza jakosc gotowania, nie znam osoby, ktory zawestionowalaby umiejetnosci Pepina a jednoczesnie jest bardzo sympatyczny i fajna formula programu.

01.09.2008 10:16

 

Witam

Seria "Jacques Pepin - Dania na szybko" pojawi się na antenie Kuchni.tv juz niebawem bo 25 września:)

pozdrawiam

weszlem

postów: 48

30.08.2008 04:09

Błagam, błagam, błagam - Pepin wróć (na antenę)! ;) Bardzo proszę, zróbcie mi tę przyjemność i puśćcie znów arcymistrza :)

MałgosiaB

postów: 1

25.08.2008 13:59

łososia robię już tylko w winnie. Raz spróbowałam, po obejrzeniu jego programu i zaden inny sposób przygotowania mi już nie smakuje.
Radzę zrobić do tego rownież sałatkę ze świeżych ogórków z oliwą + solą+pieprzem. Pychotka.

nikita666

postów: 370

27.07.2008 05:40

ARCYMISTRZ, tylko troche za duzo oliwy ale generalnie mistrz. Jestem do teraz pod wrazeniem, chyba nie przeczytam ani 1 slowa krytyki pod jego adresem a forum. Geniusz.

lutka

postów: 36

22.07.2008 12:55

Tęsknię za tym programem! Za nim i za delią Smith...a tu znowu w ramówce Contessa... A jest może możliwość sprowadzenia do Kuchni.tv jakiegoś innego poza fast food my way programu Pepina?

Fila, ja również dziękuje za linka do przepisu :)))

fila

postów: 2

10.04.2008 10:39

Julia, http://www.kqed.org/w/ jpfastfood/recipes.html ostatni przepis to chyba to ;) dodalam spacje, bo nie przeszloby

madź

postów: 46

08.04.2008 18:13

Uwielbiam go! Jest niesamowity,w każdym odcinku wyśmietnie potrawy.Podobają mi się rady dotyczące choćby krojenia,ważne dla młodego kucharza.

Niestety przepisu nie udało mi się znaleść... :(

julia_1234

postów: 6

27.03.2008 21:09

hm czy ktoś wie co to za przepis: Pepin zawsze w czołówce rozkraja taki placek cos w rodzaju chlebków pita z czyms czerwonawym w środku?

Michał 7

postów: 1

24.03.2008 23:26

mi to najbardziej smakowala te nalesniki z bananami w kamrmelu

Majorka

postów: 23

20.03.2008 22:46

Dziękuję bardzo Adminowi za dobrą wiadomość i już się nie martwię :) Jestem wielką fanką Jacquesa Pepin i jego przepisów.
Również pozdrawiaM :)

20.03.2008 16:13

 

Witam

Na razie Jacques Pepin nie schodzi z anteny i na pewno bedzie emitowany jeszcze kilkakrotnie, być może nastąpi przerwa w emisji, ale do tego programu z pewnością powrócimy, więc proszę się nie martwić.

pozdrawiam

Majorka

postów: 23

19.03.2008 22:14

Mam pytanie do Admina - jeśli emisja programu Jacquesa Pepin skończy się w kuchni.tv - czy jego przepisy znikną z tej strony?

Majorka

postów: 23

17.03.2008 23:18

julia_1234 napisała 17.03.2008 22:07:
i właściwie to jak nazywa sie ten przepis, bo nie moge znalezc
Przepis 26 - Rigatoni z omułkami i szafranem

julia_1234

postów: 6

17.03.2008 22:07

i właściwie to jak nazywa sie ten przepis, bo nie moge znalezc

julia_1234

postów: 6

17.03.2008 22:01

caer napisała 04.03.2008 23:59:
zrobiłam penne z omułkami. Miejcie mnie wszyscy święci w opiece... teraz musze iść na jkis odwyk czy coś... mogłabym to jeść na okrągło. doskonały przepis
a gdzie kupiłaś omułki??

Majorka

postów: 23

14.03.2008 21:40

ewelinak_26 napisała 07.02.2008 20:08:
w odcinku szesnastym był podany przepis na domową musztardę włączyłam w ostatniej chwili i nie zdążyłam zanotować. Proszę bardzo o przepis
ewelina, dopiero wczoraj nagrałam ten odcinek z musztardą (tego przepisu nie ma na stronie):
Domowa musztarda Dijon
składniki:
gorczyca biała i czarna, mniej więcej w równych proporcjach
pieprz ziarnisty, jedna papryczka chilli, 5-6 goździków lub ziele angielskie, trochę nasion kminu, 2 łyżki miodu, sól, czerwony ocet winny (może być też biały lub mieszany).
Gorczycę i inne przyprawy zemleć w młynku do przypraw, dodawać stopniowo ocet, zmiksować, przełożyć do słoiczków.

enio

postów: 1

06.03.2008 10:44

witam

yatsec

postów: 28

05.03.2008 11:03

Program fantastic! I do tego tak śmiesznie mowi po angielsku z francuską manierą... Super!

Majorka

postów: 23

05.03.2008 10:19

caer napisała 05.03.2008 00:01:
Majorka, wiesz co... nigdy nie przykrywałam kalafiora ani nie czułam żadnej goryczy.
No właśnie dlatego nie czułaś goryczy, że nie przykrywałaś :)

caer

postów: 194

05.03.2008 00:01

Majorka, wiesz co... nigdy nie przykrywałam kalafiora ani nie czułam żadnej goryczy. Fakt do wody dosypuję odrobinę cukru. hmmmm...
Wiem że niektórzy walcza z goryczka brukselki, ale ją akurat w niej lubie:)

caer

postów: 194

04.03.2008 23:59

zrobiłam penne z omułkami. Miejcie mnie wszyscy święci w opiece... teraz musze iść na jkis odwyk czy coś... mogłabym to jeść na okrągło. doskonały przepis

Majorka

postów: 23

28.02.2008 11:56

Wczoraj Jacques Pepin gotował kalafior. Zdziwiło mnie, że gotował go pod przykryciem. Ja zwykle gotuję w odkrytym garnku, bo wtedy uwalniają się olejki eteryczne i kalafior nie jest gorzki. Wszystkie kapustne tak gotuję.

Majorka

postów: 23

22.02.2008 23:39

caer napisała 22.02.2008 16:39:
wczoraj robił makaron z omułkami...
poezja
do tej pory mi ślinianki pracują
mistrzostwo świata poprostu
Mnie też :) Kiedy pokazuje jak przyrządzać te potrawy, wydaje się to takie proste - i pewnie jest tak w rzeczywistości. Lubię patrzeć jak pracuje i lubię go słuchać. Ciekawe czy jego książki o gotowaniu (zdaje się, że napisał ich 25) są wydane w Polsce?
Wyszukałam w googlach informacje o Jacquesie Pepin - okazuje się że bardzo ładnie maluje! Niezwykły facet.

post edytowany 1 raz, ostatnio 22.02.2008 23:42

caer

postów: 194

22.02.2008 16:39

wczoraj robił makaron z omułkami...
poezja
do tej pory mi ślinianki pracują
mistrzostwo świata poprostu

Majorka

postów: 23

07.02.2008 21:16

admin napisał 07.02.2008 12:11:
Nr odcinka, w którym dany przepis jest pokazywany jest podany na końcu każdego przepisu zamieszczonego w naszym serwisie.
Tak wiem, ale dużo wygodniej jest teraz z numerami odcinków przy każdym przepisie, bo widać dokładnie co Jacques serwuje w danym dniu jako całość. Bardzo dziękuję za tę modyfikację adminie, i to za tak błyskawiczną! :)

ewelinak_26

postów: 1

07.02.2008 20:08

w odcinku szesnastym był podany przepis na domową musztardę włączyłam w ostatniej chwili i nie zdążyłam zanotować. Proszę bardzo o przepis

07.02.2008 12:11

 

Witam

Nr odcinka, w którym dany przepis jest pokazywany jest podany na końcu każdego przepisu zamieszczonego w naszym serwisie. Natomiast jest możliwość ponumerowania nazw dań i tym sposobem pogrupowania według odcinków. Wtedy przy opisie programu w lewej kolumnie gdzie wymienione są przepisy pojawi się cała lista podzielona na odcinki. Podbnie sprawa wygląda np: przy programie Sobota w kuchni.

pozdrawiam

Majorka

postów: 23

05.02.2008 23:03

Pytanie do administratora - czy byłoby możliwe przy liście przepisów Jacquesa Pepin podawać nr programu, w którym je przyrządza? (np. na początku lub na końcu tytułu przepisu). Wtedy łatwiej będzie znaleźć przepisy na wszystkie dania, pełną kompozycję dań, które w danym programie omawia i prezentuje.

Majorka

postów: 23

02.02.2008 19:50

monterey napisała 02.02.2008 13:33:
Szczypce jakich używa Jacque można dostac w centrum handlowym "Witek" w Modlniczce koło Krakowa. Podejrzewam,że każdy sklep sprzedający wyposażenie do restauracji będzie je miał.
Wielkie dzięki za informację monterey :) Szukałam na razie w internecie i dokładnie takich nie znalazłam. Ale zajrzę do sklepu Witek (w Warszawie też jest). Te szczypce wyglądają na wygodne i funkcjonalne - są wygięte, niezbyt długie, a więc dobrze "siedzą" w dłoni i mają teflonowe końcówki nie rysujące powierzchni patelni.

monterey

postów: 2

02.02.2008 13:33

Szczypce jakich używa Jacque można dostac w centrum handlowym "Witek" w Modlniczce koło Krakowa. Podejrzewam,że każdy sklep sprzedający wyposażenie do restauracji będzie je miał.

Majorka

postów: 23

01.02.2008 23:55

Bardzo mi się podobają szczypce, jakich Jacques Pepin używa do mięsa lub innych produktów smażonych na patelni. Ciekawe, gdzie w Polsce można kupić takie same?

post edytowany 1 raz, ostatnio 02.02.2008 12:30

monterey

postów: 2

01.02.2008 14:22

Jacques Pepin zawsze kończy swój program sugestią jakie wino najbardziej będzie pasowało do prezentowanej potrawy. Jest to świetnej klasy kucharz i wspaniały znawca win. Nie ma to nic wspólnego z "podpijaniem". Mam nadzieję,że kiedyś będziemy miec prjemnośc oglądania równie legendarnej Julii Child...

caer

postów: 194

31.01.2008 23:49

bardzo go lubię. Uwielbam patrzeć na profesjonalnie i z luzem gotującego faceta. Żadnego przerostu formy nad treścią, świetnie zorganizowanie. Widać że wiekszość życia spędził w kuchni. Nie wszystkie przepisy mi się podobają, ale to już kwestia gustu.

Majorka

postów: 23

29.01.2008 21:53

Mnie się podoba jego luz i pogoda ducha. I fajnie, że łyknie sobie wina, uważam to za niezbędne przy takiej artystycznej robocie, jaką jest gotowanie :)

lutka

postów: 36

11.01.2008 14:41

dianusia napisała 18.12.2007 12:39:
a facet jest przesympatyczny.ale mam cały czas wrażenie jakby on był leciutklo podchmielony .. Zawsze z winkiem w ręku.
po prostu prawdziwy miłośnik życia i dobrej kuchni
lekarze ostatnio stwierdzili, że alkohol pity rozsądnie nie szkodzi, wręcz przeciwnie - a nie wypija całej butlki przecież :)

jacek1f

postów: 2296

18.12.2007 13:54

i o to chodzi:-)))

dianusia

postów: 10

18.12.2007 12:39

Na początku myślałam że nuda , ale bbbbbbbbbbaaaardzo sie myliłam.teraz oglądam ten program z przyjemnością, a facet jest przesympatyczny.ale mam cały czas wrażenie jakby on był leciutklo podchmielony .. Zawsze z winkiem w ręku.
Pozdrowionka

lutka

postów: 36

20.11.2007 10:45

genialne!
dziś wrewszcie miałam czas by obejrzeć odcinek tego programu i jestem zachwycona! Nie to, co ta wulgarna Rachel Ray - ten kucharz ma klasę, nie potrzebuję "zapychać" programu bezsensowną gadanina, a same przepisy... akurat faki "fast food" uwielbiam :)

i że też ja nie wpadłam na to, by do jajecznicy dodawać śmietankę lub ser...

lilo

postów: 1

19.11.2007 14:38

Koles jest sweirtnym kucharzem to trzeba przyznac, bardzo smakowity gosc fajne przepisy i klasa!

Olga.Gryfino

postów: 6

17.11.2007 14:16

Wspaniały program, przepis na zapiekane jabłka pod kruszonka od razu wypróbowałam przepis można bylo troszke zmodyfikować z powodu braku w szafce moreli ale rodzynki i kandyzowany ananas zastąpiły je w 100%. W skali od 1 do 10 daję 11 :)

alicka

postów: 134

14.11.2007 16:20

rewelacyjny program właśnie obejrzałam i kolejne danie wcielam w życie,z braku przepiórek zastąpię je udkami z kurczaka,ten deser z gruszek (akurat mam gruszki ) już się robi :)

alicka

postów: 134

10.11.2007 13:25

dziś obejrzałam powtórkę i wiem co będzie na obiad :)

marieta5

postów: 495

10.11.2007 00:28

Jestem zachwycona :)
Facet świetny, jejku, jak on siekał tę cebulę, jak on miażdżył ten czosnek! :)))) Potrawy też super.
Boski :)

Ale Billa w ogóle mi nie przypomina :)
ps. Bill wcale nie jest cukierkowaty :)))

jacek1f

postów: 2296

09.11.2007 16:37

re-we-la-cja.
Gość jest wspaniały.
Jest jakoś tam męską Rachelą, ale jaka różnica...!

Zawodowy, ale domowy, bez skazy szefów kuchni, po prostu super.

Naturalny do bólu, przypomina mi wieliego naszego Billa, tylko starszego i mniej cukierkowatego:-)

Jest Wielki.

Olga.Gryfino

postów: 6

31.10.2007 13:17

Dania na szybko-tytuł mi śię podoba ;)

Treska

postów: 161

26.10.2007 16:12

Byle to tylko nie było męskie wcielenie Rachael Ray !
Wydaje mi się, że kiedyś widziałam (na TV Club) program AWT o przyrzadzaniu ciekawych dań z tego, co kupimy w supermarkecie. Ale dawno to było i może coś mi się pomyliło :)

alicka

postów: 134

26.10.2007 12:48

Dopiero 5 listopada pierwszy odcinek,ale jestem ciekawa co to będą za dania na szybko z wykorzystniem mrożonek gotowych kostek bulionowych itd.

"To człowiek który nauczył Amerykanów gotować" ciekawe czy nas Polaków też nauczy ;)

post edytowany 3 razy, ostatnio 26.10.2007 12:54