Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

To bedzie zdecydowanie dobry wybor.

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej


Grill elektryczny >

Grill elektryczny to świetny pomysł ja taki kupiłam sobie w tym roku...

kuchareczka2, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1975, wpisów: 29958
najnowszy wpis: 21.10.2017 23:10

Mamy 27179 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ IMBIR

Hestia Q-34

postów: 419

15.10.2009 19:58

Jill Norman w Wielkiej Ksiedze Przypraw pisze:
"Imbir przezaczony do konserwowania moczy sie przez kilka dni w slonej zalewie,
a pozniej w chlodnej wodzie.Po wymoczeniu gotuje sie najpierw w wodzie,a potem
w syropie cukrowym,w ktorym bedzie przechowywany".
Kto mi powie dlaczego moczy sie go w slonej zalewie i co to daje?
Gotowalam zawsze krotko w wodzie,a potem w syropie.
Zrobilam tez wedlug opisanej wyzej metody i nie widze roznicy ani w smaku,ani
w wygladzie.