Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Czajnik >

Jaki czajnik polecacie? Elektryczny czy tradycyjny. Nie ukrywam że tradycyjne bardzo mi...

Wanda2017, 18.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Dla mnie w święta obowiązkowo musi być bigos i tradycyjna polska sałatka...

temptinglook, 17.12.2017 | czytaj dalej


Sieć nowych restauracji >

Z racji, że planuję otworzyć niebawem nową restaurację poszukuję ku temu lokale,...

Karpatk67a, 17.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2013, wpisów: 30168
najnowszy wpis: 18.12.2017 05:20

Mamy 27420 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Gyros-sałatka

minutka

postów: 1250

21.01.2009 10:47

Tę sałatkę jadłam kiedyś u przyjaciółki i teraz robię ją od czasu do czasu.
Bardzo ładnie wyglądają kolejne warstwy w przezroczystym naczyniu. Trzeba tylko o nich uprzedzić konserwatystów. Mój brat kiedyś się nią poczęstował zjadając z wierzchu kapustę pekińską i dziwił się, czym się ludzie zachwycają ;-)

reniuusia

postów: 1

04.01.2009 10:51

Jeśli chcemy zeby sałatka dodatkowo nie dostarczała tyle tłuszczu - majonez można zamienić z jogurtem naturalnym i dodać sos sałatkowy (np. paprykowo-ziołowy). Gwarantuję, że sałatka nie straci na smaku.

jaca

postów: 15

28.12.2008 14:05

sałatka bardzo dobra:)

anikraw

postów: 2

14.12.2008 19:03

Składniki:
2 piersi z kurczaka, 4 łyżeczki przyprawy gyros, 2 średniej wielkości cebule, 8 ogórków kiszonych, puszka kukurydzy, majonez, 1 mała kapusta pekińska, keczup pikantny, pieprz.

Pierś kurczaka kroimy w dosyć małą kostkę, smażymy, dosypując stopniowo przyprawę, odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy w kostkę pozostałe składniki (cebulę, ogórki, kapustę pekińską w piórka). Warstwami układamy w misce: połowę mięsa, cebulę, posypujemy pieprzem, ogórki, keczup, kukurydzę, pozostałą część mięsa, majonez, kapustę pekińską. Przykrywamy miskę folią i wstawiamy na jakiś czas do lodówki.