Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Najlepiej wybrac meble na wymiar, wtedy bedzie wszystko idealnie do siebie pasowac....

piotr_e, 18.10.2017 | czytaj dalej


co sieje na dzialce >

A co z przycinaniem drzewek owocowych? Niektórzy mówią, że najlepiej na jesień...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29951
najnowszy wpis: 19.10.2017 11:37

Mamy 27173 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ GOTUJ Z KURONIEM 2

więcej >>

rafaln

postów: 35

05.01.2009 04:58

Ola_D napisała 06.11.2008 10:21:
Witam wszystkich,

chciałabym zwrócić Waszą uwagę na fakt, że programy GOTUJ Z KURONIEM są programami pionierskimi w telewizji polskiej, jeśli chodzi o produkcje kulinarne. Ich nagrywanie rozpoczęto się w 1997 roku - w czasach może niezbyt odległych, a jednak dzieli je od nas przepaść, jeśli chodzi o realia, zaopatrzenie sklepów i dostępność wielu powszechnie spotykanych dzisiaj artykułów - również spożywczych. Teraz mamy w każdym sklepie spożywczym np. kłącze imbiru - kiedyś mieliśmy Warzywko - też przecież zaledwie lokalny odpowiednik nie zawsze wówczas dostępnej oryginalnej przyprawy.

Dlatego myślę, że należałoby traktować te - archiwalne już przecież - programy, raczej jako pewnego rodzaju ciekawostkę, a nie bardzo serio i dosłownie jako programy poradnikowo-instruktażowe. Taki był cel i zamysł redakcji Kuchni.tv, kiedy postanowiliśmy je emitować - żeby zobaczyć i uświadomić sobie, "jak to jeszcze nie tak całkiem dawno bywało" i móc porównać, jak wiele zmieniło się w ciągu tych zaledwie paru lat.

Pozdrawiam serdecznie,
OlaD
nie jestem fanem jego medialności. Ale ten głos zmieni moje podejście

bigmaciek

postów: 114

30.12.2008 13:38

Szkoda człowieka. I jeszcze w tym wieku. Nie byłem zwolennikiem jego podejścia do gotowania ale muszę przyznać że miał swój styl i czegos dokonał. Na pewno lubił to co robił i podchodził do tego z pasją.

30.12.2008 11:14

 

Witam

Wyjaśniam, że w programach emitowanych na antenie Kuchni.tv z udziałem Pana Macieja Kuronia zostało zamieszczone żałobne logo, a przy opisach na stronie Kuchni.tv zamieścilismy notkę o jego śmierci. Niestety nie możemy dodawać żadnych dodatkowych inforamcji w postaci plansz czy napisów już w samym programie ponieważ nie mamy do tego praw.

pozdrawiam

weszlem

postów: 48

30.12.2008 05:31

Aż dziwne, że k.tv jakoś nie oznaczyła śmierci Kuronia... ani na stronie, ani w telewizji.. Gotuj z Kuroniem jak leciało tak leci.

nikita666

postów: 370

29.12.2008 22:36

[*]

isaura

postów: 1

18.11.2008 20:43

uważam, że jest w porządku tylko trzeba go polubić

Ola_D

postów: 308

06.11.2008 10:21

Witam wszystkich,

chciałabym zwrócić Waszą uwagę na fakt, że programy GOTUJ Z KURONIEM są programami pionierskimi w telewizji polskiej, jeśli chodzi o produkcje kulinarne. Ich nagrywanie rozpoczęto się w 1997 roku - w czasach może niezbyt odległych, a jednak dzieli je od nas przepaść, jeśli chodzi o realia, zaopatrzenie sklepów i dostępność wielu powszechnie spotykanych dzisiaj artykułów - również spożywczych. Teraz mamy w każdym sklepie spożywczym np. kłącze imbiru - kiedyś mieliśmy Warzywko - też przecież zaledwie lokalny odpowiednik nie zawsze wówczas dostępnej oryginalnej przyprawy.

Dlatego myślę, że należałoby traktować te - archiwalne już przecież - programy, raczej jako pewnego rodzaju ciekawostkę, a nie bardzo serio i dosłownie jako programy poradnikowo-instruktażowe. Taki był cel i zamysł redakcji Kuchni.tv, kiedy postanowiliśmy je emitować - żeby zobaczyć i uświadomić sobie, "jak to jeszcze nie tak całkiem dawno bywało" i móc porównać, jak wiele zmieniło się w ciągu tych zaledwie paru lat.

Pozdrawiam serdecznie,
OlaD

hela

postów: 1

06.11.2008 09:40

A mnie bardzo smakują potrawy w jego wydaniu:)
Kilka potraw często gości na moim stole,i na ogół wszystkim smakują.

Villa de Vossyan

postów: 3

05.11.2008 01:02

do bani - niechluj

darrick

postów: 3

04.11.2008 16:54

bigmaciek ma troche racji z chińszczyzną Pana Kuronia. Jestem wielkim fanem Pana Maćka no ale trochę przegiął z tym olejem. Faktycznie ciekłoooo,że cho cho. Myślę jednak,że wpływ na to ma jeszcze nie do końca poprawne przygotowywanie się do tego typu programów

bigmaciek

postów: 114

04.11.2008 11:33

Właśnie obejrzałem inny program z chińszczyzną w wykonaniu Kuronia - wołowina po pekińsku. Koszmar. On nie za bardzo chyba wie do czego słuzy wok bo uzywa go jak głęboką patelnię albo co gorsza, garnek. Wypełnianie wok'a pół litrem oleju i wrzucanie do niego na poł zamrożonego mięsa nie wyglądało zbyt apetycznie. A juz zupełnie mnie dobił przyprawianiem całości skoncentrowanymi przyprawami firmy Kamis w szczególności jedną pt Warzywko. Ciekawe czy kucharze w Pekinie też tego uzywają.

ulinna

postów: 4

11.08.2008 14:44

Kuron jest koszmarny, prosze mi wybaczyc, ale wczoraj ogladalam w jego wykonaniu "chinszczyzne"wieprzowina slodko kwasna. Raz, ze najpierw ugotowal kurki (zamiast grzybow, jak on to powiedzial "mung"), a potem, do samego konca, czyli wyzerania z talerza i masowania sie po brzuszysku, nie dodal ich do potrawy.
Robil niby smazenie w glebokim tluszczu na woku - najpierw wlal 1/3 litra oleju slonecznikowego di woka, potem wladowal do woka tone wieprzowiny, tak ze temperatura spadla drastycznie i to wszystko nawet sie nie gotowalo, a ostrym smazeniu nie mowiac. Wybral mieso, wladowal tone warzyw juz do zimnego oleju - nawet nie zaskwierczalo, i niby tez usmazyl te warzywa w glebokim tluszczu. W kazdym razie na koniec wladowal z powrotem mieso do woka i ostatecznie cala te paciare, z ta koszmarna iloscia oleju (mowimy o 1/3 litra, ktora miala sluzyc do smazenia w glebokim tluszczu - ale przeciez ten olej potem sie wylewa, a nie konsumuje) wygarnal na makaron sojowy. W miedzyczasie zdazyl "sprawdzic w ostatnim momencie" czy wszystko jest odpowiednio przyprawione, wiec wladowal sobie do otworu gebowego drewniana lyche, oblizal, stwierdzil, ze za malo sosu z marketu, dolal sosu i tà samà ycha, wyjetà tyle co z ust, wymiesza wszystko. MASAKRA. Potrawa wyglàdaa tragicznie, smakowaa zapewne tak samo, no ale Kuro stwierdzi, zè w tym jest cay orient i wymaca sie obowiàzkowo po swoim miesniu piwnym. PO PROSTU KOSZMAR, jak to wszytko widze, to mi sie robi niedobrze, o tym, zebym miala ochote sie poczestowac, czy sama zrobic to co on w programie nie ma mowy. Ten program to porazka, to juz bosonoge kontessa jest o niebo lepsza.

Olusia693

postów: 16

28.06.2008 21:03

. Kuroń jest strasznie sztuczny w tym programie. Jak można wymyślać takie teksty, i jeszcze mieć takie głupie ruchy, za każdym razem kiedy leci reklama przełączam. Nie zachęcam do oglądania i do głosowania.

Grzegorz

postów: 1

21.06.2008 08:44

Z całym szacunkiem, ale tak to gotują początkujący amatorzy a nie kucharz. Kiedyś u nas w firmie gotował Pan Maciej i jedzenie była za darmo, ale prawie nikt nie brał. Pamiętam lasagne, którą jadł mój kolega, była wysuszona, twarda i zapomniano o beszamelu.

Pozdrawiam, Grzegorz

dianusia

postów: 10

17.06.2008 12:17

Praktyczna Mysz napisała 06.05.2008 17:25:
Zniechęca mnie to, że jest tak okropnie zaniedbany - jak mozna dopuścić do takiej nadwagi i uczyć ludzi gotowania? Przecież jeśli on je to, co sam gotuje, to jest jasne, że to kuchnia tłusta i niezdrowa. Nie zauważyłam, żeby kucharze z innych programów byli aż tak otyli, wygląd świadczy o podejściu do kuchni, zdrowego żywienia, samego siebie. Sylwetka i niechlujstwo powodują, że program dla mnie nie istnieje, wolę zdrową kuchnię zdrowych kucharzy.
Co prawda to prawda. Jest straszny pod każdym względem. Coś mu spadnie na podloge, podniesie i wrzuci dalej do jedzenia palcami uklada "jedzenie" na talerzach, okropieństwo. Mogliby juz go zdjac z anteny bo jest jednym slowem niesmaczny!!!

Praktyczna Mysz

postów: 3

06.05.2008 17:25

Zniechęca mnie to, że jest tak okropnie zaniedbany - jak mozna dopuścić do takiej nadwagi i uczyć ludzi gotowania? Przecież jeśli on je to, co sam gotuje, to jest jasne, że to kuchnia tłusta i niezdrowa. Nie zauważyłam, żeby kucharze z innych programów byli aż tak otyli, wygląd świadczy o podejściu do kuchni, zdrowego żywienia, samego siebie. Sylwetka i niechlujstwo powodują, że program dla mnie nie istnieje, wolę zdrową kuchnię zdrowych kucharzy.

riolcia

postów: 14

06.05.2008 12:00

Kilka late temu to było ok, teraz jest dużo wyższy poziom programów kulinarnych i inny styl ich prezentowania - nie tak sztywno, tylko na luzie. To prawie jak "Gotowanie na ekranie" 20 lat temu!

PAMPKIN

postów: 1

28.04.2008 12:52

A ja Macieja bardzo lubię, bo jest taki bardzo no hmm ... "ludyczny", nie jest pozerem, że niby kunszt, że sława, że szybko sieka cebule, itp - liczy się dusza i serce; bo w gotowaniu od żołądka do serca ---- PRAWDA?

madź

postów: 46

25.04.2008 17:55

Ja za nim nie przepadam..jakoś mnie nie "wciąga"

robzak

postów: 1

21.04.2008 02:37

ja osobiście lubię oglądac Kuronia, choć czasami wkurza mnie , że jest niechlujny i robi wszystko na odpał....

kiwi

postów: 234

19.04.2008 17:26

Kiedy trafiam na ten program, z zainteresowaniem przyglądam się gościom, którzy gotują razem z p. Kuroniem. Ludzie się zmieniają... ;)
Ciekawe jak oni odbierają dziś swoje występy w tym show :)

madź

postów: 46

18.04.2008 18:03

wogóle czy ktoś to ogląda? :PP

KALA

postów: 3

11.04.2008 22:57

Pan Kuroń, mógłby zostać królem czosnku:)

marghe

postów: 356

09.04.2008 08:37

zastanawiam się jak liczną publiczność ma ten program

madź

postów: 46

08.04.2008 17:59

Taaa, ja szczerze mówiąc nie przepadam za programem,jakoś nie ciągnie mnie aby go oglądać.

żarłoczka

postów: 5

03.04.2008 21:39

pewnie kuroń jest taki syty dlatego że daje takie syte posiłki