Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej


Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29953
najnowszy wpis: 19.10.2017 17:28

Mamy 27176 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ garam masala po polsku

tasman1984

postów: 10

06.12.2012 18:01

Witam małe urozmaicenie w temacie mielonych:) kupujemy mięso tak jak na mielone.przygotowujemy je z jajkiem i bułką.w międzyczasie gotujemy torebkę ryżu.Po ugotowaniu dodajemy do mięsa i mieszamy.Następnie formujemy malutkie kuleczki i obtaczamy w mące.Następny krok to sos.pomidory w puszce wrzucamy na patelnię na której wcześniej podsmażyliśmy cebulę i czosnek. Dodajemy 2 łyżeczki przyprawy garam masala i zioła wedle uznania. Następnie wstawiamy kaszę gryczaną do ugotowania. Po ok 10 min wyciągamy odcedzamy i dorzucamy do gotującego się sosu.Dodajemy nasze pulpeciki i gotujemy w sosie aż kasza będzie miękka.Smacznego