Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

lampa loft >

można ledowe właśnie oświetlenie umieścić pod wiszącymi szafkami. Ładnie oświetlają blaty. Też...

klarcik, 16.12.2017 | czytaj dalej


Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30165
najnowszy wpis: 16.12.2017 18:52

Mamy 27408 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ fusion zupa

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:51

Składniki:
600 ml bulionu drobiowego
300 ml mleka kokosowego
1 łyżeczka pasty Tom Ka
kilka listków bazylii
1 łyżka oliwy
1 łyżeczla chilli
4 jajka przepiórcze
4 cienkie plastry szynki parmńskiej
5 dkg grzybów mun
8 dkg wołowiny (najlepiej polędwicy)
1 płat nori

Przygotowanie:
Zagotować bulion. Dodać namoczone wcześniej grzyby i chilli. Pastę i mleczko wymieszać z gotujacym się bulionem. Osobno ugotwać jaja (3 minuty). Posiekać bazylię i nori. Zgrillować szynkę na chrupko. Zetrzeć parmezan i rozsypany uprażyć na patelni. Serwować zupę z surowymi paseczkami wołowiny i bazylią, przykryć płatem z parmezanu i przebić chipsem z szynki parmeńskiej. Ozdobić nori. Podawać przyjaciołom.