Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

remont kuchni >

postanowiliśmy z żoną wymienić w końcu meble w kuchni. Zleciliśmy to stolarzowi...

1992Tomasz, 18.12.2017 | czytaj dalej


Czajnik >

Jaki czajnik polecacie? Elektryczny czy tradycyjny. Nie ukrywam że tradycyjne bardzo mi...

Wanda2017, 18.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Dla mnie w święta obowiązkowo musi być bigos i tradycyjna polska sałatka...

temptinglook, 17.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2014, wpisów: 30169
najnowszy wpis: 18.12.2017 12:11

Mamy 27422 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ fusion zupa

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:51

Składniki:
600 ml bulionu drobiowego
300 ml mleka kokosowego
1 łyżeczka pasty Tom Ka
kilka listków bazylii
1 łyżka oliwy
1 łyżeczla chilli
4 jajka przepiórcze
4 cienkie plastry szynki parmńskiej
5 dkg grzybów mun
8 dkg wołowiny (najlepiej polędwicy)
1 płat nori

Przygotowanie:
Zagotować bulion. Dodać namoczone wcześniej grzyby i chilli. Pastę i mleczko wymieszać z gotujacym się bulionem. Osobno ugotwać jaja (3 minuty). Posiekać bazylię i nori. Zgrillować szynkę na chrupko. Zetrzeć parmezan i rozsypany uprażyć na patelni. Serwować zupę z surowymi paseczkami wołowiny i bazylią, przykryć płatem z parmezanu i przebić chipsem z szynki parmeńskiej. Ozdobić nori. Podawać przyjaciołom.