Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Czajnik >

Jaki czajnik polecacie? Elektryczny czy tradycyjny. Nie ukrywam że tradycyjne bardzo mi...

Wanda2017, 18.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Dla mnie w święta obowiązkowo musi być bigos i tradycyjna polska sałatka...

temptinglook, 17.12.2017 | czytaj dalej


Sieć nowych restauracji >

Z racji, że planuję otworzyć niebawem nową restaurację poszukuję ku temu lokale,...

Karpatk67a, 17.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2013, wpisów: 30168
najnowszy wpis: 18.12.2017 05:20

Mamy 27420 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ filet z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

sos

postów: 7

27.10.2011 20:48

Ostatnio świetny sos śmietanowo serowy z kurczakiem jadłem w restauracji
madagaskar

na bazie sera pleśniowego, kurczak pocięty i podsmażony, później chwile duszony w śmietania z makaronem penne brakowało tylko brokułow

bami1

postów: 1

10.08.2008 11:58

Parówki były smaczne.

doraw21

postów: 1

06.06.2008 00:21

Ciekawa ta żurawina. Jaki rodzaj sera dodajesz?

śliwka

postów: 15

17.03.2008 15:41

Składniki:
- podwójny filet z piersi kurczaka
- śmietana 30%
- żółty ser (ok. 20 dkg)
- brokuły (kilka różyczek)
- suszona żurawina
- sól, pieprz

Filet kroję w kostkę i podsmażam lekko, żeby zrumienić. Śmietanę mieszam ze startym serem i żurawiną, solę i pieprzę do smaku. Brokuły lekko podgotowuję. Naczynie żaroodporne smaruję masłem, wykładam kurczaka, na nim układam brokuły i polewam sosem śmietanowym (ostatnio do sosu dodałam sok z 1/2 limonki i chyba było lepsze :). Do piekarnika na ok. pół godziny przy 200 stopniach. Myślę, że jak nie będę miała suszonej żurawiny, to dodam ze słoika i też będzie pyszne :) smacznego