Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

To bedzie zdecydowanie dobry wybor.

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej


Grill elektryczny >

Grill elektryczny to świetny pomysł ja taki kupiłam sobie w tym roku...

kuchareczka2, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1975, wpisów: 29958
najnowszy wpis: 21.10.2017 23:10

Mamy 27179 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ filet z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

sos

postów: 7

27.10.2011 20:48

Ostatnio świetny sos śmietanowo serowy z kurczakiem jadłem w restauracji
madagaskar

na bazie sera pleśniowego, kurczak pocięty i podsmażony, później chwile duszony w śmietania z makaronem penne brakowało tylko brokułow

bami1

postów: 1

10.08.2008 11:58

Parówki były smaczne.

doraw21

postów: 1

06.06.2008 00:21

Ciekawa ta żurawina. Jaki rodzaj sera dodajesz?

śliwka

postów: 15

17.03.2008 15:41

Składniki:
- podwójny filet z piersi kurczaka
- śmietana 30%
- żółty ser (ok. 20 dkg)
- brokuły (kilka różyczek)
- suszona żurawina
- sól, pieprz

Filet kroję w kostkę i podsmażam lekko, żeby zrumienić. Śmietanę mieszam ze startym serem i żurawiną, solę i pieprzę do smaku. Brokuły lekko podgotowuję. Naczynie żaroodporne smaruję masłem, wykładam kurczaka, na nim układam brokuły i polewam sosem śmietanowym (ostatnio do sosu dodałam sok z 1/2 limonki i chyba było lepsze :). Do piekarnika na ok. pół godziny przy 200 stopniach. Myślę, że jak nie będę miała suszonej żurawiny, to dodam ze słoika i też będzie pyszne :) smacznego