Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Grill elektryczny >

Grill elektryczny to świetny pomysł ja taki kupiłam sobie w tym roku...

kuchareczka2, 21.10.2017 | czytaj dalej


głodówka lekarzy rezydentów >

Wszy już chyba słyszeli o głodówce lekarzy rezydentów. Mam taką nadzieję bo...

gorillaz, 21.10.2017 | czytaj dalej


Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1975, wpisów: 29956
najnowszy wpis: 21.10.2017 21:12

Mamy 27178 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Ekonomia gastronomii

więcej >>

Marcelin

postów: 1

14.07.2012 23:10

aleikuk1 ma w sumie rację nowoczesna polska kuchnia to byłoby coś ciekawego, tym bardziej że jak już coś jest gdzieś z polskiej kuchni to jest to zwykle kuchnia tradycyjna lub regionalna.

-------------------------------------
Pozdrówki
led

post edytowany 1 raz, ostatnio 14.07.2012 23:12

aleikuk1

postów: 4

27.03.2012 08:19

Witaj mancol68. Przeczytałam te wpisy i też nie rozumie o co niektórym wypowiadającym sie chodziło. Chociaż ogólny zarys ich odpowiedz do mnie dotarł "wszystko co zagramanicze i drogie jest lepsze od polskiego i taniego a polacy z małych miasteczek mają oglądać programy realizowane dla angoli bo dla nich nie ma co produkować, lepiej kupić im po egzemplarzu książki kucharskiej z lat 70 i 80". Ja się z tym nie zgadzam. Uważam, że przydałby się program pokazujący codzienną nowoczesną kuchnię polską w sposób w jaki jest to pokazane w Ekonomii gastronomi. A gdyby ten program prowadził ktoś taki jak Jamie Olivier z orginalnym podejściem do gotowania to byłby strzał w 10.

mancol68

postów: 260

25.03.2012 22:33

Dotknąłem tego problemu w temacie "bida, aż piszczy". Poczytaj aleikuk1. Moje pomysły spotkały się z zaciekłą dezaprobatą. Propozycja programu dla widza z małego miasteczka została wyszydzona. Do dzisiaj nie mam pojęcia dlaczego.
Kontrargumenty wg mojej oceny były totalnie idiotyczne.
pozdrawiam

aleikuk1

postów: 4

25.03.2012 17:36

Bardzo chetnie obejrzałabym polską wersję ekonomii gastronomi, a najchętniej obejrzałabym jakiś program kulinarny łączący ze soba elementy 30 minut Jamiego z ekonomią gastronomią. Obydwa programy bardzo lubię, jednak obydwa prezentują współczesna kuchnię angielską. Chciałabym obejrzeć program, który pokaże mi jak przygotować coś fajnego, nieszablonowego w krótkim czasie np. z produktów sprzedawanych w Biedronce lub innej sieciówce. Lubię oglądać 30 minut Jamiego, jednak przygotowywane przez niego potrawy do tanich nie należą. Ponadto większość produktów w małych polskich miasteczkach jest po prostu nie do zdobycia (szczególnie świeżych). Jest kilka polskich programów kulinarnych, jednak uważam, że brakuje nam programu o bardziej nowoczesnej konwencji.

zygier5

postów: 1

08.02.2012 16:26

chcesz przepis allegry to wpisz na google Allegra McEvedy przepisy i znajdziesz jej strone z przepisami i bedzie tam przepis tych ciastem :)

gsmwoman

postów: 1

02.02.2012 13:27

Witam, moze ktos mi podpowie.. widzialam w ostatnim programie jak studenci przygotowywali szybki i prosty deser... ciasteczka z zamrazalnika :-) ze tak to okresle.... moze mi ktos podac przepis? dzieki :-)

post edytowany 1 raz, ostatnio 02.02.2012 13:28

Nalewka

postów: 50

06.12.2011 05:41

Znalazłam nr 4 i 5 :) To jest to! Dziękuję za podpowiedź!!!

Jutro (to już dzisiaj...) pieczemy "Fondant czekoladowy", mniam :)

Hestia Q-34

postów: 419

04.12.2011 13:55

Agatko,wejdz na przepisy z programow,kliknij na ciasta i ciasteczka
znajdzies kilka przepisow na te babeczki.
1/ Topione babeczki czekoladowe z programu "FIGLE"
2/ Babeczki z fondantem czekoladowym i letnimi owocami z prog."SLODKI JAMES"
3/ Babeczki czekoladowe z prog. "JULIE GOTUJE"
4/ Ciastka z topiona czekolada Donny Dooher
5/ Fondant czekoladowy z prog. "PARA W KUCHNI"
I chyba Jaques Pepin te je robil w swoim programie.
Pozdrawiam

Agatka1

postów: 1

03.12.2011 22:29

Ekonomia gastronomii dziś - też zainteresował mnie ten deser. Wyglądał na mufinki z płynną czekoladą w środku. Szkoda, że nie oglądałam od początku.
Może znajdzie się ktoś , kto widział i wie i napisze jak to cudo upiec?

Królika w śmietanie zrobię jutro.
Pozdrawiam wszystkich.

Nalewka

postów: 50

02.12.2011 18:51

Ekonomia gastronomii dziś - na deser był pudding (?) czekoladowy z jaj i czekolady. Nie znalazłam przepisu, a widziałam tylko końcówkę, kiedy do żółtek (z czymś?) dodana została roztopiona czekolada. Masa rozlana do foremek została upieczona na kształt mufnek z płynną czekoladą w środku.

Co to dokładnie było? Czego szukać? Cokolwiek, nazwa, składniki, proporcje, proszę...

jacek1f

postów: 2296

22.04.2011 13:58

zur zrobiony, kielbasa gotowa do upieczenia,
kacze uda do confi marynuja sie, krolika nie ma i nie beidzie, bo warszawaicy wykupili zwierzaki:-)
Jaja pomalowane, przepiorcze gotowe do gotowania, losos sie chlodzi, po pare plasterkow dla miesozernrj czesci starszej jest.

Zycze wszystkim niespiesznego swietowania, aktywnosic w sloneczku, zdrowia duzo i
ide sobie strzelac z luku:-)

Najlepszego dla wszystkich!

waterka

postów: 3

22.04.2011 05:43

To fakt, program ciekawy... Ale dawno na niego nie natrafiłam.

Jastrzab82

postów: 4

22.01.2011 13:00

Podoba mi się ta nazwa Ekonomia w Gastronomii, a raczej oryginał Economy Gastronomy. Ogólnie program nawet ok.

Pozdrawiam
Jastrzab

post edytowany 1 raz, ostatnio 04.09.2012 19:04

liliu

postów: 17

11.12.2010 18:56

bardzo przydatny program, polecam!

yaga

postów: 9

10.10.2010 21:54

Doskonały program!!Zauważylam różnicę w przepisach podawanych na stronie i w programie, ale ogólnie extra.

13.07.2010 15:41

 

Witam

Przepisy niebawem pojawią się na stronie, przepraszamy za opóźnienie.

pozdrawiam

aga32

postów: 2

09.07.2010 21:12

dlaczego nie ma przepisów,a warte uwagi.

safiya

postów: 8

07.07.2010 12:31

Fajny program, z którego można skorzystać np. we własnym planowaniu posiłków. Mnie osobiście podobał się przepis na klopsiki w pomidorowym sosie, tylko że zmodyfikuję rodzaj mięsa (nie jadam wieprzowiny).
Sporo przydatnych informacji, sprytnych rozwiązań.