Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej


Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29953
najnowszy wpis: 19.10.2017 17:28

Mamy 27176 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Dziki obiad Łukasza Łuczaja

więcej >>

rzviro

postów: 212

21.12.2016 21:09

Macie w archiwum tyle fajnych programów. Czemu (i to na zimę) puszczacie tę mameję? Jeśli chcecie zniechęcić do siebie widzów - nie musicie. I tak niewiele osób was ogląda...

Aneta22

postów: 2

10.08.2016 08:20

Ostatnio emitowali coś podobnego, tylko nie pamiętam na jakim kanale. Potrawy z pokrzyw i innych badyli :)

rzviro

postów: 212

28.02.2014 23:36

Jeśli po jedzeniu zielska mam być tak anemiczny, jak prowadzący - dziękuję - pozostaję mięsożercą. Pomysły może i fajne i gość zna się na rzeczy, ale zwykły "Kowalski" nie odróżni jednego chwasta od drugiego i ......może być niestrawnie.... Tu jest tak, jak z grzybami: jeden się zna, inny - nie. I później w jakichś wiadomościach komentarz o kolejnej ofierze zatrucia

puma165

postów: 7

27.02.2014 18:54

Fantastyczny program. Pewnie nic nie ugotuję z tych przepisów ale jestem oczarowana tą stroną kuchni. Brawo Panie Łukaszu :)Czekam na więcej

niejadek

postów: 4

28.11.2012 20:17

AAA no i ten koleś mnie rozbraja! Łukaszu od liści jesteś mistrzem! mam nadzieję, że będą jakieś nowe serie.

Tamarindus

postów: 4

23.06.2012 15:42

Tu autor programu, Łukasz
Drodzy Państwo, ja nie mam nic przeciwko temu żeby robić program Dziki Obiad BIS - piszcie listy do Kuchnia Plus, a najlepiej znajdźcie mi sponsora!

globzjadacz

postów: 1

15.06.2012 15:21

Jestem zafascynowany tym programem. Poczytałem w internecie o Łukaszu Łuczaju, kupiłem jego książki. Olśnienie! pisze pan, że w Polsce jest ponad 1000 jadalnych gatunków dzikich roślin, czekam więc na kontynuacje programu: wiosna! lato ! a może i zima. Panie Łukaszu czy w zimie można znaleźć jakieś jadalne rośliny?

mancol68

postów: 260

06.05.2012 10:23

Znakomity program. Łukasz wygląda trochę jak osiedlowy menel ...ale tak ma być!
--tato, leci ten program w którym facet robi obiad z patyka.
Taki komunikat usłyszałem kiedyś od swojego syna.
Na luzaku i bez sztucznego gwiazdorstwa.
Brawo!

tomek3012

postów: 2

03.04.2012 17:22

Pierwszy raz ten program obejrzałem, a już go lubię. Nie wiedziałem, że zwykły "dziad" może być jadalny. Doskonały program :)

Lula-Lula-40

postów: 13

17.03.2012 15:36

Na śląskich hałdach i w ich pobliżu pięknie rosną podbiały, łopiany i tym podobne. Zachęcam Pana do wizyty na Śląsku i propagowanie swoich pomysłów na pohutniczych i pokopalnianych wysypiskach. Herbofili zachwyci całość tablicy Mendelejewa obecna w propagowanych przez Pana "dzikich obiadach". Pyszności.

Pasarella

postów: 2

17.03.2012 14:58

Panie Łukaszu, czuć wiosnę. Czy przewiduje Pan jakieś nowe odcinki z przepisami z wiosennymi roślinami?

emiga

postów: 4

11.03.2012 19:15

Świetny program. Gratuluje!

Szklarka

postów: 2

19.02.2012 20:31

Panie Łukaszu, bardzo lubię Pana program i dziękuję za moc inspiracji! pozdrawiam

brutus_lisica

postów: 10

16.02.2012 04:39

program powiewa wolnoscia i przygoda , b dobrze sie oglada... wnosi swiezosc do polskiej nudnej tv
A LUCZAJ JAK DLA MNIE B SYMPATYCZNY CZLOWIEK

Nalewka

postów: 50

06.12.2011 05:03

A najważniejsze jest (przy zbieraniu roślin do jedzenia) rozróżnić te jadalne, od niejadalnych, czyli jadalnych tylko raz :)

To troszkę jak z grzybami, jeśli nie mamy pewności - NIE zbieramy!

Tamarindus

postów: 4

25.11.2011 22:52

W zbieraniu dzikich warzyw bardzo ważne jest zebranie ich w stanie miękkim (najłatwiej wiosną) - a jak jakość jest troch ęgorsza - trzeba je porządnie posiekać, tu niezastąpiony jest ostry chiński tasak.

Tamarindus

postów: 4

25.11.2011 22:49

Co do gajowca żółtego (=jasnota gajowiec), jest ona jak najbardziej jadalny. Smakuje tak samo jak inne jasnoty.

Nalewka

postów: 50

23.11.2011 17:39

W dzisiejszym odcinku były (m.inn.) placki z listkami jasnoty.
Była użyta jasnota biała, jasnota różowa i mowa była też o jasnocie plamistej.
Wszystkie je mam w ogródku, albo po sąsiedzku, nad strumykiem :)
Dziękuję za inspirację :)

Jedno pytanie - czy do jedzenia nadaje się też jasnota gajowiec (lamium)? Bo tego mam najwięcej więc na długo by starczyło i ... nie żal wyrywać całymi garściami :)

Ankarol

postów: 39

27.10.2011 22:45

Fajny program, choć nieco w porze roku nie nietrafiony :).
Pierwszy odcinek i pierwsze zdania nieco mną zatrzęsły ale dalej było całkiem dobrze i nawet coraz lepiej ;). Seria uważam iż jest znakomita typu, cudze chwalicie, własnego nie znacie. Świetnie to wyglądało na tle jakiegoś zupełnie jałowego programu który widziałam ze dwa, trzy dni temu gdy jakiś natchniony stary, łysy koleś, rozgotowywał w woku płaty nori, sugerując że tak jest najlepiej. W rzeczy samej przypominało to treść żołądkową przeżuwaczy i zapewne podobnie smakowało, bleeeeeeeee. Sama wielokrotnie zaskakiwałam znajomych sięganiem po wiele rzeczy z pola, ze ścieżki, z lasu itd. ale tu jest o wiele więcej niż wiem sama. Prowadzący ma nieco mało polotu ale treść jest naprawdę wyjątkowa. Polecam.

post edytowany 3 razy, ostatnio 27.10.2011 22:47

ursi5

postów: 219

27.10.2011 15:33

To prawda, że program wnosi coś nowego, ale jeśli jak sugeruje prowadzący, Polacy są herbofobami, to nadawany w tym okresie cykl niewiele da, bo gdzie teraz szukać tych ziół? Na szczęście znając specyfikę kuchni.tv, obejrzymy program jeszcze wielokrotnie.

Pasarella

postów: 2

27.10.2011 09:58

Uwielbiam ten program!!!! nareszcie coś innego. Nie kolejny schabowy, nie kolejny dobry-zly kucharz czy smaczne-niesmaczne, higieniczne-niehigieniczne. Tutaj tego nie ma. Pierwszy taki program, który widzę w Polsce. Bardzo mi się podoba. Ciekawy i zostawia parę rzeczy do refleksji po obejrzeniu. Nietuzinkowy klimat. Aż człowiek chce tego spróbować:)