Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27178 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ DOMOWE ŻAREŁKO, NAJLEPSZE

myszsza

postów: 251

18.08.2014 18:39

koras: reklamujesz ten sam pub pod różnymi nazwami. Po co? To naprawdę zraża miłośników dobrej kuchni. Poza tym nie nazywaj tego "domowym żarełkiem".
Tekst na stronie mocno mnie ubawił: "Używamy prawdziwej włoskiej mąki z sera mozzarella". Nie wiedziałam, że z sera można zrobić mąkę.
Połączenie białego barszczu z tortillą jest dość, hm, egzotyczne? To tak, jakby podawć chianti do bigosu.
Niby można, wszystko można, ale nie pasuje.

koras

postów: 2

18.08.2014 08:49

Ja czasem lubię odpocząć od gotowania i udać się na dobre jedzonko do: pub Stara Miłosna

post edytowany 3 razy, ostatnio 18.08.2014 08:55

denia

postów: 26

22.04.2013 19:45

Też tak robię, raczej wszystko samemu, nie ma jak mieć dobre wyposażenie kuchni w akcesoria kuchenne i chęć i można wszystko samemu robić. Tylko pytanie czy wyszedł komuś majone z oliwy z oliwek albo z oleju lnianego???

mancol68

postów: 260

08.12.2011 23:08

Od lat nie kupuję majonezu i ketchupu. Odrobina wyobraźni i oba te sosy można zrobić we własnym zakresie....i jak smakują....

post edytowany 1 raz, ostatnio 08.12.2011 23:09

jacek1f

postów: 2296

08.12.2011 15:13

nie.

:-)
drob sie da, bo nasadzasz. Butelka lub puszka nie robi nic innego, tylko zastepuje ciagle podlewanie od srodka. Jak cos owiniesz na butelce, to nie upiecze sie rowno raczej. Poza tym nie bedzie "środka" do nawilzania parującym piwem.
Akurat przy szynce, schabie, golonkach i innych wystarczy podlac w naczyniu piwo....

Ale to moje zdanie i mozesz sprobowac i potem opowiedziec:-)

migotka333

postów: 1184

08.12.2011 13:58

Gdy piekę kurczaka na butelce (piwa), po upieczeniu z reguły odrywam kawałkami mięsko (koniecznie) ze skórką, siekam, niezbyt drobno.
Sos: majonez + ketchup + oregano, surówka z czerwonej kapusty, pokrojona feta. Pakuję (wciskam) do dużej pszennej bułki (opieczonej) i zajadam.

Ostatnio przymieszam się :-D aby zrobić w ten sam sposób schabik lub szynkę. Rozetnę kawął mięsa na płat (natrę przyprawami) i owinę butelkę (jedną warstwą), obwiążę kordonkiem. I będę postępowała jak przy pieczeniu w ten sam sposób kurczaka.
Czy tak się uda ?