Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Problemy z odżywianiem >

Zgłosiłam sprawę do prawnika https://www.i-kancelaria.pl/o-kancelarii/ bo czułam się tylko gorzej i gorzej

Romoha, 11.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Jakie sa wasze ulubione?

marlenawwa, 11.12.2017 | czytaj dalej


Objazd kulinarny Paryża >

Wraz z moim mężem kochamy kuchnię francuską stąd padł pomysł by na...

sisirus, 11.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2008, wpisów: 30147
najnowszy wpis: 11.12.2017 20:48

Mamy 27386 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wszystko o dietach

FORUM kuchnia+ dieta bezglutenowa

Myriam

postów: 6

02.12.2017 14:51

ja w sumie nie wiem co myslec o tej bezglutenwej bo fakt bylam na niej i schudlam, ale fatalnie sie na niej czulam. przerwalam piatego dnia bo zwyczajnie nie moglam sie wyproznic. organizm bardzo dziwnie zareagowal, a wrocil do siebie dopiero po dicopeg 10g... dieta moze i fajna, ale chyba nie dla kazdego ;/

lilaply

postów: 5

26.09.2017 20:34

Ja stosuję dietę ze strony [url]http://hb-dieta.pl/[/url] i jestem bardzo zadowolona, że mogę być w stałym kontakcie ze swoim dietetykiem bez dodatkowych opłat :)

maniotek

postów: 4

14.08.2017 21:02

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja na przykład byłem u olgarymkiewicz.pl, potem u alergologa i wyszło mi niestety, że glutenu jeść nie mogę :( Ale dla większości osób nie jest to niezdrowe.

Zagubiony

postów: 4

24.05.2017 11:58

Zacząć trzeba od tego, że nie ma w ogóle jakiegokolwiek sensu unikanie glutenu w takiej sytuacji, choć nie jestem w stanie dokładnie stwierdzić, czy mogłoby to mieć jakieś negatywne skutki na dłuższą metę. Jeśli jednak decyduje się ktoś na stosowanie produktów bezglutenowych, to warto chociaż postawić na wysoką jakość wszelkich produktów, poprzez zamawianie ich w sprawdzonych miejscach.

Panna_Migotka

postów: 18

29.04.2017 09:20

Z tego co wiem, to ograniczenie glutenu u osób, które nie chorują na celiakię wcale nie jest takie wskazane i może przynieść odwrotny skutek.

dagaa

postów: 6

26.04.2016 11:12

Dokładnie, w przypadku jajka żółtko jest chyba dosyć kaloryczne, białko natomiast jest jak najbardziej zalecane.

lemonka150

postów: 4

14.04.2016 07:49

jeśli chodzi o jajka to zaleca się jedzenie samych białek

olakow92

postów: 2

13.03.2016 12:47

A ja jestem ciekawa, czy można jeść na diecie na przykład jajka. Czy nie jest za bardzo kaloryczne? Ktoś wie ile kalorii ma jajko?

jamb01

postów: 11

23.11.2015 13:45

jak ograniczysz gluten, czyli tak w skrócie białą mąke, to na pewno sobie trochę pomożesz ;) w tych produktach jest dużo węglowodanów, których i tak jemy stanowczo za dużo. waga powinna pójść w dół

k940510

postów: 1

06.11.2015 12:36

Nie tylko dla osób uczulonych, na co pomaga?