Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27178 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Ulubione restauracje, puby, kawiarnie

FORUM kuchnia+ Degustacja wina we Wrocławiu

Wine987

postów: 2

15.11.2013 13:42

Smakosze wina!

Zachęcam - warto zarezerwować póki są jeszcze miejsca.

W poniedziałek (18.11), dosłownie na dwa dni, przylatuje do Polski guru greckiego winiarstwa - Vangelis Gerovassiliou (jero-va-si-lio). Amerykański Wine&Spirits Magazine umieścił go na liście 100 najlepszych winiarzy świata. To on w latach 70. odnalazł i rozpropagował zapomniany szczep - Malagousia, o którym Homer pisał w swojej Iliadzie.

We Wrocławiu w poniedziałek (18.11) poprowadzi nie tylko degustację wina, ale też interesujący wykład pełen ciekawostek o tym, jak tworzy się aromat, konsystencję i smak. Wszystko będzie odbywać się zgodnie z najlepszą sztuką winiarskiego savoir-vivre. Nie zabraknie też oryginalnych greckich oliwek, wyselekcjonowanych serów, no i pieczonych w Wines and Olive chlebowych paluchów.

To niepowtarzalna szansa, by spotkać się oko w oko z tym światowej sławy ekspertem, bo jak się okazuje pijemy coraz więcej wina, ale wciąż za mało o nim wiemy.