Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30163
najnowszy wpis: 15.12.2017 00:32

Mamy 27399 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Kącik zdrowia

FORUM kuchnia+ Czy HACCP jest gwarancją bezpieczeństwa?

rzviro

postów: 212

24.08.2016 02:11

Pic na wodę - fotomontaż. Jeśli załoga stosuje podstawowe zasady higieny, to żadne hacapy nie są potrzebne; kolejny durny wytwór (sr)unii e.

gretta

postów: 5

22.08.2016 14:01

Stosowanie się do zaleceń księgi jakości na pewno poprawi bezpieczeństwo żywności. Hehe trochę się to nawet rymuje ;p Jeśli chodzi o odzież gastronomiczną, to mogę polecić sklep http://firmoweciuchy.pl/produkty/gastronomia Ważne jest, żeby dbać o taką odzież i przede wszystkim nie wychodzić w niej na dwór, czy na papieroska. Do tego siatka na włosy i buty ochronne, najlepiej ze stalowym noskiem.

post edytowany 1 raz, ostatnio 22.08.2016 14:01

sobieslaw

postów: 5

16.06.2014 16:41

Pracowałam kiedys w restauracji i mielismy obowiązkowe takie szkolenie. Jest ono przypisywane danej restauracji więc po dostaniu certyfikatu i ewentualnej zmianie pracy takie szkolenie mnie już nie obowiązywało. Szkolenie ma jakby charakter bhp ale szczerze? Niby jest spoko, ale wszysto zalezy od własciciela lokalu w jaki sposób go prowadzi więc moim zdaniem takie szkolenie napewno nie daje żadnej gwarancji. Jelsli włąsciciel bedzie miał w du** dbanie o porządek i przestrzeganie tego to gwarantuje, że pracownicy tym bardziej nie będą tego robić, więc moim zdaniem nie ma to najmniejszego znaczenia.

marker

postów: 2

15.03.2013 13:13

spróbuj na www.kitle.pl

minnie

postów: 3

12.03.2013 20:50

Mam pytanie o wymogi odzieży HACCP. Czy mieliście może styczność ze sklepem lub wytwórcą takiej odzieży?

Asia M.

postów: 1

18.07.2012 07:13

Dobre szkolenia tez prowadzi DJB Doradztwo. Firma jest co prawda z Łodzi ale ma swoje oddziały w kraju. Można też skorzystać u nich z przeglądu dokumentacji.

Karol_1980

postów: 11

13.05.2012 22:17

HACCP to jest kolejna po sanepidzie wielka ściema, kto dbał o jakieś normy to dba dalej a ten kto nie dbał nie robi tego dalej :) To się nazywa Polska rzeczywistość :)

owocowadziewczyna

postów: 49

21.03.2012 21:07

szkolenie HACCP to kolejna rzecz za którą chcą ścigać i wlepiać kary za ich brak, bo sobie coś wymyślili urzędnicy pewnie... jak ponizej nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i obiektywizmu...

mih000

postów: 13

18.12.2011 00:50

Zadne regulacje nie zastapia obiektywizmu i zdrowego rozsadku ;)

kamil

postów: 283

05.11.2011 22:54

nieprawda. Te szkolenia nie są obowiązkowe. To jest tylko kolejna biurokracja, papierologia i wyciąganie kasy pt. myj ręce i nie używaj przeterminowanych produktów

nicki

postów: 1

04.11.2011 10:02

w listopadzie w Tarnowie ruszą szkolenia HCCP ze środków unijnych.

mateusz80

postów: 3

31.10.2011 09:20

Ok, dzięki za link. Oferta wygląda interesująco, chyba się skuszę.

Andrzej_

postów: 2

26.10.2011 12:51

Mateusz,

Mogę polecić Ci portal www.haccp-online.com.pl.
Możesz kupić na nim szkolenie HACCP oraz mają ciekawy kreator dokumentacji.

Pozdrawiam,
Andrzej

mateusz80

postów: 3

17.10.2011 10:55

Nie Maciek, a Mateusz ;)

Dzieki za odpwoiedz. A znasz moze jakies stronki zajmujace sie tematyka szkolen HACCP? Tak zeby znalezc informacje np. o wspomnianej przez ciebie dokumentacji?

Andrzej_

postów: 2

13.10.2011 15:47

Witaj Maćku,

Jeśli nie chcesz mieć problemów z sanepidem, to powinieneś jak najszybciej odbyć takie szkolenie. W przypadku otwierania lokalu gastronomicznego, powinieneś posiadać również stworzoną dokumentację HACCP.

Pozdrawiam,
Andrzej

mateusz80

postów: 3

12.10.2011 14:53

Interesuje się tematem szkoleń HACCP i ich faktyczną "marką". Wiem, że są one obowiązkowe, ale czy rzeczywiście miejsce objęte takim szkoleniem jest lepiej przygotowane na klientów, niż miejsce bez takiego szkolenia? Czy warto w ogóle przy wyborze lokalu kierować się kluczem "posiada/nie posiada szkolenia HACCP"?

Dzięki za odpowiedź.