Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej


Wasze ulubione herbaty >

Mi w ostatnim czasie najbardziej smakuje herbata https://moyamatcha.com. Ma charakterystyczny, ciekawy aromat,...

Kambelina, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30162
najnowszy wpis: 14.12.2017 19:27

Mamy 27397 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ CONFIT

Hestia Q-34

postów: 419

11.08.2011 18:04

Zoladki kacze /Gesiers/ sprawdzily sie w salacie

3OOg zoladkow
2 lyzki soli morskiej
4 liscie laurowe
3-4 galazki rozmarynu
kilka galazek tymianku
300-500ml smalcu gesiego lub kaczego,tyle by przykryl zaladki.
Wymieszaj zaladki z przyprawami i wstaw do lodowki na godzine.
Rozgrzej tluszcz,osusz zoladki i wloz wraz z przyprawami do goracego tluszczu.
Gotuj 2,5-3 godz.Tluszcz powinien tylko lekko mrugac.Po ugotowaniu maja kremowa konsystencje.
SALATA

Ugotowane zaladki
300g boczku
glowka salaty /ja uzylam frise-chyba strzepiasta?/
4 pomidory
1 ogorek
100ml orzechow wloskich
1 delikatna cebula
Vinägrette
1 lyzeczka miodu
1 lyzka oleju orzechowego,jesli mamy
3 lyzki oliwy z oliwek
2 lyzki octu balsamicznego
sol pieprz
Pokroj w slupki boczek i zoladki ,krotko osmaz na nie wielkiej ilosci tluszczu,
lekko przestudz.Wymieszaj wszystko razem,skrop sosem,posyp pokrojonymi
na mniejsze kawalki orzechami.Kilka polowek orzechow do dekoracji.
Dopraw sola i pieprzem.
Jescze lepsza z udkami.