Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Blog >

Wpadlam na pewien pomysl zwiazany z moja pasja czyli gotowaniem. Chcialabym stworzyc...

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Wasza opinia na temat upominków >

A propo preznetow to zastanawiam sie na jakims upominkiem dla mojej corki....

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1976, wpisów: 29962
najnowszy wpis: 22.10.2017 13:49

Mamy 27184 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Chlebek pita czy coś w tym rodzaju

Basia

postów: 1

11.11.2006 17:37

Automat do pieczenia nie jest potrzebny, dareks wykorzystł go tylko do zrobienia ciasta, a to można zrobić w robocie kuchennym z funkcją wyrabiania ciasta. Jest on droższy od automatu do chleba, ale zrobisz w nim nie tylko ciasto.
Basia

dareks

postów: 12

11.11.2006 10:38

Jakieś 160 zł - 200 zł w zależności od firmy a kupić go można w każdym większym sklepie z AGD

sylwuszka

postów: 5

10.11.2006 23:29

a ile kosztuje taki automat i gdzie go mogę kupić

dareks

postów: 12

07.11.2006 18:38

Mozna je upiec bez automatu lecz ja jeszcze nie robilem w ten sposob.Kamien do pizzy mozna kupic na aukcjach a jak chcesz sie wiecej dowiedziec to wpisz w wyszukiwarce "kamien do pizzy" i otrzymasz wszelkie informacje.
Pozdrawiam

ekluch

postów: 4

06.11.2006 13:28

I co to jest kamień do pizzy?

ekluch

postów: 4

06.11.2006 13:28

A można je upiec jak sie nie ma automatu? I czy one sie potem otwierają?

dareks

postów: 12

05.11.2006 20:30

Chlebek pita czy coś w tym rodzaju

Składniki

woda - 300 ml
masło - 1,5 płaskiej łyżki
sól - 1 łyżeczka
cukier - 1 płaska łyżka
mąka typu 550 - 540g
drożdże - 20g

Składniki umieszczamy w automacie do pieczenia chleba zaczynając od wody a kończąc na drożdżach.
Ustawiamy program na wyrabianie ciasta.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury ok. 230 C.
Gdy ciasto zostanie wyrobione wyciągamy z automatu i dzielimy na 6 - 8 części.
Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na placek o grubości 1 - 1,5 cm i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy 10 - 15 min.
Piekę na kamieniu do pizzy - wychodzą świetne
Wyciągnięte z piekarnika radzę przykryć ściereczką to skórka będzie jędrna.
Smacznego[