Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

To bedzie zdecydowanie dobry wybor.

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej


Grill elektryczny >

Grill elektryczny to świetny pomysł ja taki kupiłam sobie w tym roku...

kuchareczka2, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1975, wpisów: 29958
najnowszy wpis: 21.10.2017 23:10

Mamy 27179 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ Calvados

buraczek

postów: 1

27.09.2010 22:52

o calvadosie czytalam tylko u remarque'a, ciekawe jak to smakuje, powodzenia!

Jurasek

postów: 5

27.09.2010 22:31

nigdy nie robiłem calvadosu, to moje pierwsze podejscie trzymajcie kciuki :)

jacek1f

postów: 2296

06.10.2007 12:01

to po prostu mąka, tylko mieona z durum, najlepszej odmiany pszenicy.
Bardzo drobno mielona, świetna do wyrobu makaronów.
I tyle.

kara

postów: 3

06.10.2007 09:31

proszę o informacje na temat składnika o nazwie semolina

Petra

postów: 6

03.09.2007 23:11

O dzięki! :) Zależało mi na oryginale, dlatego dzięki za odpowiedź!

Pozdrawiam!

jacek1f

postów: 2296

01.09.2007 18:23

Petra, jesli jestes z W-wy, to w Arkadii i Zlotych Tarasach w KŚ kulisz spokojnie butle oryginalu.
Sprobuj tez w Ś (aAlkohole Świata) na Marszałkowskiej, W Alejach lub na przeciw Sądów - tam powinien byc oryginał.

Oczywiscie mozesz sama zrobic smak namiastkowy z soku jablkowego odparowanego w garnku i dodatku wódki...

Petra

postów: 6

01.09.2007 12:16

Jest mi potrzebny do pieczonych jabłek z orzechową bezą. Nie wiem czy można go kupić w normalnym sklepie alkoholowym czy nie. Czy mogę zastąpić go np. wódką typu calvados? Słyszałam, że są takie (np."Złota reneta") ale wolałabym oryginalny smak. Bardzo proszę o pomoc!

Z góry dzięki za odpowiedź!