Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

ostatnio na forum >>

Bezglutenowo >

Polecam wejść sobie na https://nakulinarnymszlaku.pl/ i zapoznać się z przepisami, które znajdują...

MArek455, 23.05.2018 | czytaj dalej


Catering dietetyczny - opinie >

Stosuję od miesiąca catering jedzeniemarzeniem specjalnie dopasowany do moich potrzeb. Jedzenie jest...

Rozalinda007, 22.05.2018 | czytaj dalej


Czy na pewno umiesz gotować? 5 >

Hmmm

Darcel, 22.05.2018 | czytaj dalej

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Biszkoptowy torcik lodowy

Chenia

postów: 459

03.01.2008 22:25

A ja ostatnio robiłam coś takiego z krakersami, tylko do masy budyniowej dodawałam wiórki kokosowe. 3 przełożone masą warstwy krakersów na górze masa posypana orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi. Pychotka - ciekawy słono słodki smaczek...

Kuchcik

postów: 10

03.01.2008 15:07

2 opakowania biszkoptów
Kostka masła
Budyń
waniliowy
2 żółtka
Pół szklanki cukru
2 puszki brzoskwiń
1 i troszkę szklanki mleka
3 galaretki

Wykonanie:
Namoczyć biszkopty w galaretce, zmieszać masę z budyniu żółtek i kilku łyżek mleka. Mleko zagotować ostudzić przez 2 min i dodać budyniową masę do ciepłego mleka i mieszać na ogniu do momentu zagotowania i zgęstnienia. Ostudzić masę rozkręcić masło i stopniowo dodawać zimną budyniową masę. Na ułożone biszkopty wylać połowę masy a potem przykryć tą warstwę biszkoptami i znowu wylać masę. Na masę położyć owoce zalać lekko zsiadłą galaretką.
Odstawić tort do lodówki na 3-4h.
SMACZNEGO!