Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Blog >

Wpadlam na pewien pomysl zwiazany z moja pasja czyli gotowaniem. Chcialabym stworzyc...

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Wasza opinia na temat upominków >

A propo preznetow to zastanawiam sie na jakims upominkiem dla mojej corki....

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1976, wpisów: 29962
najnowszy wpis: 22.10.2017 13:49

Mamy 27184 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ Biały kruk z czasów PRL-u

garimicha

postów: 10

08.03.2012 12:47

Serdecznie polecam wszystkim, którym serce szybciej bija i ręce drżą, jak trzeba zrobić imprezę na więcej niż 5 osób.

Tytuł mało atrakcyjny: Żywienie młodzieży w stołówkach studenckich
Autorki: inż. Jadwiga Celczyńska i inż. Krystyna Wolf
Wydawnictwo: Watra, Warszawa
ISBN: 83-225-0174-9

Jest to III wydanie z 1986 r. (nakład z dodrukiem 25000, więc może gdzieś w antykwariatach lub na aukcjach się trafi).

Kto ma, ten wie jak pomocna jest to książka. Wszystko rozpisane na normatyw na 10 porcji, dania zupełnie normalne, od zup po desery i inne drobiazgi, zresztą każdy przepis można przecież zmodyfikować wedle własnych gustów.

Niezła część teoretyczna.

Akurat jedna "stoi" teraz na allegro. Nawet przykładowe strony są zeskanowane.

Warto rzucić okiem, ale cena zaporowa.