Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Białko, glukoza - pytania

slawek7

postów: 35

16.08.2011 07:37

Cześć.
Piszę w jednym wątku, ale mam dwa pytania.
1. Czy bezpiecznie jest jeść surowe białko? W oststnim odcinku "Łakoci" p. Bożena do robiąc kartofelki migdałowe wlała białko i wymieszala z mączka migdałową. Białka zostały surowe i tak mnie zastanowiło czy to bezpieczne. Nie chodzi mi o salmonellę bo tu wystarczy spażyć jajka, ale o samo białko.
2. Co daje dodanie do cukru glukozy? Co to w ogóle jest glukoza i jakie ma właściwości, że łączy się ja z cukrem?