Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej


Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29953
najnowszy wpis: 19.10.2017 17:28

Mamy 27176 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ barszczyk czerwony

myszsza

postów: 251

29.11.2009 19:04

jooka napisała 04.10.2009 18:25:
dodaję kostki Knorra drobiowe
Kostki jakiejkolwiek firmy są be. Proponuję Ci przeczytać skład kostek Knorra. Nie lepiej ugotować prosty bulion drobiowy? Czasu wymaga więcej, ale pracy niewiele, wszak nie musisz stać nad garnkiem i nucić mu serenady :)

jacek1f

postów: 2296

29.11.2009 09:52

obojętnie - jak przy małosolnych, woda ciepła lekko przyspieszy kwaszenie, ale zimna też moze byc.

lilotw

postów: 19

28.11.2009 23:16

a moglabym prosic o pszepis na te paszteciki domowe?:)

lilotw

postów: 19

28.11.2009 23:15

a ta woda to jaka musi byc ciepla czy zimna?

jooka

postów: 2

04.10.2009 18:25

Ja kiszę buraki w słoikach, zalewam wodą i dodaję czosnek. Słoiki czekają na swoją kolej w piwnicy. Im dłużej stoją tym barszcz jest kwaśniejszy i bardziej esencjonalny.
Potem rozcieńczam wodą dodaję kostki Knorra drobiowe, sól, pieprz i cukier do smaku no i majeranek.
Do tego pyszne domowe paszteciki z pieczarkami.
Twój przepis na pewno wypróbuję.
Pozdrawiam

niezapominajka12

postów: 3

30.08.2009 20:07

Jak do tej pory nie udawało mi się ugotować naprawdę pysznego barszczu ale wreszcie mam super przepis - wypróbowany. Wieczorem wstawiamy duży garnek z wodą na gaz i dodajemy kolejno : pokrojone buraki {ok.1kg], i co masz w lodówce tzn cebulę, czosnek, jakieś śliwki, parę winogron, jabłko mogą być suszone śliwki też przyprawy- listek majeranek, pieprz, sól może trochę cukru. Dodawaj co lubisz i co masz,kwaśne słodkie im więcej tym lepiej. Gotujesz 5 min i zostawiasz na noc.Następnego dnia kiedy potrzebujesz przecedzasz i podgrzewasz możesz "dosmaczyć" jest pyszny pyszny aromatyczny i jaki kolor.Zdradzam wam wielką rodzinną tajemnicę ale warto = pozdrawiam.