Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ AJERKONIAK NAJPROSTRZY W ŚWIECIE

magdaflower

postów: 1

07.03.2007 13:48

przepis ali na ajerkoniak z mleka kondensowanego i wodki naprawde goraco polecam - robie go w domu juz od dawna i pomimo ze utarlo sie stwierzdenie ze to babski trunek panowie tez lubia :] bo dobre jest i tyle

ala

postów: 1

01.03.2007 11:29

likierer na bazie rumu, lub latwiejszy z wodka

-2 puszki skondensowanego mleka wysokoslodzonego
- 0,5 l rumu
zamkniete puszki gotujemy w garnku z woda na malenskim ogniu ok 3 godzin, studzimy, otwieramy, konsystencja powinna byc gesta (cukier ulega skarmelizowaniu),a kolor lekko brazowy, lyzka wykladamy calosc do naczynia dolewamy rumu, stopniowo oczywiscie i miksujemy, mozna zwarjowac od smaku tego trunku, jest dosc gesty czasem z kieliszka wylizujemy go z siostra palcem:))

teraz z wodka - latwizna
-1 puszka tego samego mleka
-150 ml wodki
-3 lyzki rozpuszczalnej kawy
do naczynia wlewamy wodke, mleko prosto z puszki (nie gotowane ) i wsypujemy kawe, wszystko miksujemy

likery sa pyszne, polecam

malgorzata_om

postów: 2

14.01.2007 23:41

- ubić do białości mikserem:
6 żółtek
2 szklanki cukru
(może być więcej lub mniej, dowolność smakowa)
mały cukier waniliowy;
- dodać ubijając:
1 puszkę mleka skondensowanego;
- dodać:
0,5 l. czystej wódki;
- wymieszać, rozlać do butelek, wstawić do lodówki.
wpisała: malgorzata_om