Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ 365 obiadów Mariety Mareckiej 2

więcej >>

Katulla

postów: 2

16.10.2017 20:15

Moim zdaniem programy na kanale się poprawiły. Nie jest tak jak pisza ty niektórzy co narzekają.

malami56

postów: 4

18.07.2017 20:00

uwielviam faworki ahhhh

Sara

postów: 46

18.07.2017 19:42

nie da się już oglądać tego kanału z powodu przeładowania słabiutkimi programami z Marecką,sepleniącym Jakubiakiem i skrzeczącą wegetarianką...Konkurencja Wam dorównuje w emisji programów dla idiotów,ale szybciej się rozwija od Was.

emillya

postów: 5

06.07.2017 11:32

Przepis na faworki muszę przetestować ;)

emillya

postów: 5

06.07.2017 11:31

Ale fajne :)

Yurjke

postów: 1

24.04.2017 19:37

Pani Marieta, uważam ze to co pani gótuje jest warte osobnego kanału w telewizji. Chętnie bym to oglądał 24/7. Tyle inspiracjinw życiu nie czerpałem od żadnego programu. Wydaje mi się ze każde danie zasługuje na gwiazdę Michelen albo i dwie. Dzięki ze takie coś istnieje. Sarkazm !?

Agata11

postów: 74

16.04.2017 14:58

Odc. 9 Faworki
Pani Marieto wcale nie trzeba tak mocno tłuc ciasta na faworki wałkiem. Wystarczy dolać piwa i bąbelki napuszą ciasto do maksymalnej kruchości.
Ten przepis znam od lat i zawsze się sprawdza. 7-8 żółtek + pół puszki piwa i mąki tyle ile wejdzie. Do ciasta na faworki starym sposobem dodawało się trochę spirytusu czy octu co dawało zaporę przed tłuszczem. Przy piwie jest to samo oraz ma się dodatkową korzyść w tym napowietrzeniu ciasta. Wałek już nie jest w tym momencie potrzebny.
Nie ma też śladu po piwie. Gdzieś emigruje w trakcie smażenia. Faworki wychodzą tak kruche i lekkie, że niekiedy trudno je utrzymać w palcach.

rzviro

postów: 212

19.03.2017 13:44

Kiedy będą pisemne wersje przepisów z drugiej serii?